Dear Book Nerd Book Club

De fenomenaalste avond ooit met Julie Kagawa

Ik denk dat jullie al doorhebben dat ik echt veel het woord fenomenaal gebruik, niet? Ik kan er dan ook echt niet aan doen dat ik het afgelopen jaar de geweldigste dingen heb meegemaakt. Zaterdag 1 oktober was zeker het hoogtepunt van al die geweldige dingen!

Vorig jaar had ik al de geweldige kans gehad om Julie Kagawa te ontmoeten op de boekenbeurs in Antwerpen. Toen al wist ik dat ze een van de liefste personen was die maar al te graag, hoe lang ze ook al aan het touren was, tijd maakt voor haar fans. Een paar maanden geleden kreeg ik een gigageweldig mailtje van Agora, de Belgische vertegenwoordiger van HarperCollins Holland, of ik samen met hen iets zou willen doen met Julie Kagawa. Hell Yeah!

Openbaar vervoer in Antwerpen, de hel van elke reiziger

Ik denk dat Bart De Wever iets gaat moeten verzinnen over de aanduidingen van de tram, metro en de bus. Toen we op de trein stapten in Brugge op 15u26 wisten we al dat de trein een omleiding ging maken en we dus al een half uur langer op de trein zouden zitten. We wisten echter niet dat de bussen in Antwerpen ook aan omleidingen deden. Ik zal het je vertellen. We zaten dus op lijn 23, richting Luchtbal. sfeer 3.jpg

Alles ging goed, totdat de bus opeens uit het niets stopte en de buschauffeur zonder iets te zeggen de bus uitstapte en wegliep. En daar zaten we dan, helemaal alleen op de bus. Gelukkig kwam de buschauffeur na een minuutje of 5 terug. Wij dachten dat hij weer zo vertrekken, maar dat deed hij niet. Nee, een sigaretje roken is veel beter… Uiteindelijk stapte ik gewoon uit de bus en vroeg hem of hij wel nog zou vertrekken of niet. “Er zijn omleidingen, meisje. Pas over 20 minuten vertrek ik weer en dan gaan we eerst weer naar het station voor we naar jouw halte gaan.” Yep, geweldig. Een vriendelijke man vertelde ons dan uiteindelijk hoe we naar de tramhalte moesten gaan. Iedereen was er heel behulpzaam, maar we hebben echt een paar keer verschrikkelijk veel schrik gehad dat we te laat zouden zijn. Uiteindelijk kwamen we aan om 18u40 in de Starbooks. Meer dan 1u later dan verwacht…

Just enjoy!

Ik moet bekennen dat ik al zeker een paar dagen voor het event al onbewust aan het stressen was voor mijn interview met Julie. Maar Wouter van Agora had daar iets goeds op gevonden. Voor het event begon mocht ik al even Julie zien. Zo praatten we nog even over de boekenbeurs en over het event en ik denk dat ik toen echt wel was gerustgesteld. Julie is zo’n aardige en spontane vrouw. Echt zo’n geweldige auteur! Interview.jpg

In de Starbooks, de droomwinkel van elke YA-fan en elke fan eigenlijk, waren in tussentijd al heel wat fans aangekomen. In totaal waren er zo’n 50 man, en toen plots die menigte zich voor het mini-podium begon te scharen moet ik eerlijk zijn dat ik op dat moment toch wel erg nerveus was. Maar Julie merkte het voor het interview en zei: “You will do a great job.”

Het interview, dat was puur genieten

Eens ik toen de microfoon vast had, kon ik niets anders dan me geweldig voelen. Alles waar ik zo bang voor was geweest, gebeurde niet. Ik had voor het interview twee quotes uit Julies boeken gehaald en zij mocht die dan even voorlezen aan het publiek. Ik had het ijs al gebroken met een geweldige quote te kiezen uit Julies eerste boek De IJzerkoning. Misschien herinner je je die nog. Alles daarna was gewoonweg awesome. Ik had een paar leuke vragen opgeschreven en verzon er ter plaatse nog wat bij, gewoon om nog extra te genieten.

“Touch her, and I’ll freeze your testickes off and put them in a jar. Understand?”
-Julie Kagawa, De IJzerkoning

Het publieke interview was niet zo heel lang, maar lang en kort genoeg om iedereen inclusief mezelf te blijven boeien. Julie gaf op alle vragen zo’n eerlijke, oprechte en soms grappige antwoorden, dat ik op iedereens gezicht een brede grijns zag verschijnen. En dat, was één van de geweldigste dingen aan dit interview. Ik heb op iedereens gezicht een brede glimlach getoverd, eentje die ik altijd heb wanneer ik mijn favoriete auteur aan het woord hoor. Ja, het was zo’n geweldig moment in mijn blogbestaan. sfeer 2.jpg

Signeren, kletsen en nog veel meer!

De Starbooks-medewerkers en met name de eigenaar Koen, zijn echt enthousiaste en vriendelijke mensen. Hun boekenwinkel in de Kinepolishal is echt een aanrader voor iedereen die in Antwerpen woont. (Gewoon omdat ze 3 boekenkasten hebben staan vol met Young Adults en heel hun winkel vol staat met geweldige funko’s!) Het was een klein maar fijne boekhandel, waarin ik me meteen thuis voelde. sfeer.jpg

Na het interview ging Julie natuurlijk signeren en ging iedereen in de rij staan of enthousiast naar de hapjestafel. Terwijl iedereen in de rij stond kreeg ik de liefste bedankjes en complimenten van de boekenwinkel, uitgever en het belangrijkste, de mensen die zelf aanwezig waren. Ik maakte met iedereen een praatje (en vertelde ze allemaal over onze geweldige leesclub), omhelsde al gillend mijn vriendinnen toen ik ze na een lange tijd weer terug zag en genoot. Misschien kun je op de foto’s zien hoe gelukkig ik was/ben… IMG_1531[1].JPG

En de winkel druppelde langzaam leeg

Ik voelde gewoon iedereens geluk toen ze hun boeken mochten laten signeren en met Julie een praatje wou maken. Ze is echt een geweldig persoon en maakte voor iedereen tijd. Ze is echt een down-to-eath-persoon en wat hou ik van haar. (Niet creepy bedoeld…) Na het event had ik ook nog de kans om Julie helemaal alleen te spreken en wauw, wat was dat geweldig. We praatten over van alles. Alles wat haar blij maakte en alles wat mij blij maakte. Deze week kom je alles te weten waarover Julie en ik hebben gebabbeld! sfeer 5.jpg

Zo lang nagenieten

Het gaf niet dat ik er bijna 3 uur over heb gedaan om in Antwerpen te geraken of dat ik pas om 1 u thuis was. Nee, het gaf echt niet. Ik kan jullie echt niet vertellen hoe gelukkig ik was toen ik in slaap viel en de volgende ochtend wakker werd met allerlei bedankjes en berichtjes van mensen die waarschijnlijk net zo blij waren als ik. Ik heb dus twee dingen mogen afvinken van mijn bucketlist:

 1. Een internationale/favoriete auteur interviewen: check
 2. Een event helpen organiseren waarnaar iedereen uitkijkt en gelukkig van wordt: check
Dus zo zo zo bedankt aan de uitgeverij en Starbooks voor de geweldige kans.
Julie, you are amazing (and secretly very dangerous…) Mams, bedankt dat je er gewoon altijd bent. (Gewoon omdat je al al die kilometers hebt gereden voor me.)
En alle mensen die aanwezig waren! Jullie waren geweldig!

 

9 thoughts on “De fenomenaalste avond ooit met Julie Kagawa

 1. Ik begin van jouw blijheid gewoon te smilen! Julie Kagawa klinkt zo chill en superlief en ik wed dat het interview geweldig was! Heeft iemand nog iets opgenomen om het terug te kijken? En van wat ik kan zien ziet die winkel er echt supermooi uit! Sowieso, 3 kasten met Young Adults = heaven!! Echt een heel leuk verslag, waarschijnlijk stuiter je dagen later nog blij rond 🙂

  1. Haha! Ik ben ook zo gelukkig! Je kan het echt niet geloven hoe blij is was toen ik haar alles kon vragen wat ik maar wou. Ik heb zelf nog een leuk interview mogen doen en daar heb ik wel de voices van, maar voor de rest heeft denk ik niemand iets opgenomen. De boekenwinkel is echt een aanrader! Zo’n leuke collectie!

  2. Haha bedankt! Ik was/ben ook zo gelukkig! Het was echt een van de beste dagen ooit. Dat heb ik al best veel gezegd, maar het was zo. Ik ben zo intens blij! Ik heb nog een klein apart interview mogen doen met haar, dus dat zal hier dan verschijnen op mijn blog! Dan heb je daar misschien nog wat aan. De boekhandel is echt zo’n aanrader. Het heeft zo’n geweldige collectie en er werken echt heel lieve mensen! 😉

 2. Wat lief dat zowel Wouter als Julie je hebben aangemoedigd. Voor een publiek interviewen heb ik nog niet gedaan maar daar komt dus binnenkort verandering in. Ik vrees dat ik dan nog zenuwachtiger zal zijn als voor het interview van vorig jaar. Maar ik herinner me ook dat het heerlijk was om met Julie te praten. Ze was echt ontzettend lief en openhartig waardoor de geplande 20 à 30 minuten al snel drie kwartier werden. Ik vind het echt super voor je dat het zo’n leuke avond werd. Hopelijk geraak ik binnenkort wel eens tot bij Starbooks want het lijkt me een heerlijke winkel.

  1. Ja he! Het was echt een geweldige ervaring. De zenuwen zijn echt voor niets nodig! Zolang je geniet, komt alles goed. Ik ga die avond echt nooit meer vergeten, dat ik zeker! En je moet zeker eens de Starbooks bezoeken als je in de buurt bent! Echt de moeite waard!

 3. […] Julie Kagawa is een van mijn meest favoriete fantasy-auteurs. Het was dus echt een grote eer dat ik van uitgeverij Agora haar mocht interviewen op een event in Antwerpen. Ik weet nog altijd dat ik haar mocht spreken voor het interview en dat ik zo nerveus was. Toch leek Julie geen last te hebben van mijn nervositeit, want ze maakte grapjes. Het ijs was dus meteen gebroken. Julie Kagawa is een van de meest geweldige auteurs die ik heb mogen ontmoeten. Ze is zo lief, geduldig én grappig. Ik heb zoveel goede herinneringen aan die avond. Het zijn er gewoon te veel om op te noemen! (Lees mijn verslagje over die avond: hier) […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.