Book Nerds

Ademloos | Jennifer L. Armentrout

 AdemloosAuteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Oorspronkelijke titel: Every Last Breath
Pagina’s: 384
ISBN: 9789402710304
Prijs: €15
Samenvatting:

Wachters en demonen bestrijden elkaar… Deel 3 Als half demon half wachter wordt de zeventienjarige Layla verscheurd door twijfel. Voor welke wereld moet ze kiezen? Kiest ze voor de demonenwereld en de sexy Roth of voor de wereld van de wachters en de knappe en beschermende Zayne? Maar voordat ze daar uit is, doemt er een nieuw probleem op: een Lilin, de gevaarlijkste onder de demonen, is ontsnapt en is uit op verwoesting van alles en iedereen in haar omgeving. Vooral haar BFF Sam verkeert in groot gevaar… Verscheurd tussen twee werelden en twee verschillende jongens probeert Layla de juiste keuzes te maken om haar vriendin te redden. Maar soms moet je gewoon je hart volgen en vechten met alles wat je in je hebt!

 

Mijn mening: 9/10

Is het je al opgevallen op deze blog dat ik ontzettend hou van de boeken van Jennifer L. Armentrout? Nee, wel als je verder leest zal je het klaar en duidelijk begrijpen. Ik las het tweede deel in de Dark Elements-serie in een paar dagen uit. Ademloos, het derde deel, deed daar niet voor onder, want naar mijn mening was het net zo géweldig als ik had verwacht van Armentrout.

Het is moeilijk om een derde deel in een serie te recenseren. Gewoon omdat ik in de voorgaande recensies al mijn besluit had gemaakt of ik de personages, schrijfstijl en zelfs het verhaal goed vind. Als ik het je nu nog eens moet vertellen. ALLES WAT ZO ZO ZO ZO ZO ZO GOED! Ik hou zielsveel van deze serie. Het is echt mijn meest favoriete serie van deze auteur. Ik hou van elke letter in dit boek. En als je het me vraagt waarom: dit is een Armentrout. Daarom.

Ik ben er in de vorige recensies niet echt op ingegaan, maar ik haat de covers. Ik weet echt niet waar de uitgeverij ze vandaag gehaald heeft, maar ergghhh. Ik haat het zo dat de covers helemaal niet weerspiegelen waarover het boek echt gaat en bovenal hoe goed het is. Deze serie heb ik zo in mijn hart gesloten en het doet me echt pijn dat het niet zoveel gekocht wordt juist omdat mensen graag het uiterlijk geloven.

Na even mijn irritaties te hebben kunnen uiten, weet je nu al dat ik waarschijnlijk ga zeggen dat Ademloos een geweldige afsluiter was van een trilogie. Ik had het niet verwacht, maar het had alles in huis wat ik ervan verlangd had. Meer Roth, meer spanning, meer onthullingen, meer van alles. Als ik al dacht dat Jennifer een geweldig tweede boek had geschreven, dan heeft ze een fenomenaal derde deel geschreven. Het is best wel raar om te zeggen, maar dit boek-deze serie-is zo iets voor mij!

In een derde deel is het belangrijk dat alles op zijn plaats valt en dat je als lezer wat closure hebt. (Ik denk niet dat ik ooit had gewild dat deze serie zou eindigen… Maar ja.) In Ademloos was het precies zo. Als er in het tweede boek nog meer problemen waren veroorzaakt, dan wist Jennifer L. Armentrout ze op te lossen met wat stiekeme hints. Als lezer werd ik er blij van echt waar.

Zoals ik ook al zei: er is meer Roth. 😉 Als ik één ding moet verzinnen dat niet goed was aan Steenkoud dan was het wel dat ik Roth miste in het tweede deel. In de epische finale van de serie was hij echter prominent aanwezig en liet hij me nog meer zwijmelen dan normaal. Hij maakte grapjes zoals nooit tevoren en stal mijn hart telkens opnieuw. Kan ik ook een eigen Roth alsjeblieft???

Waar alles dus eigenlijk op neerkomt: DIT BOEK IS GEWELDIG! Het was een fantastische afsluiter. Ja, ik heb traantjes gelaten toen ik de laatste zin uitlas. Ja, ik heb mijn hart vastgehouden toen Jennifer haar plottwistkunsten weer eens liet werken. Ja, ik ben ontzettend verliefd op Roth. En ja, deze serie verdient meer aandacht. Voor 15 euro heb je het eerste deel en ik zweer je op mijn boekenkast dat je er absoluut geen spijt van gaat hebben als je het boek koopt. DUS REN! ALSJEBLIEFT REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.