Book Nerds

De verloren erfgenaam, spannend en ongelofelijk dramatisch

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Mijn mening: 8,5/10

Ik ben al jaren fan van de boeken van Jennifer Barnes. Ze schrijft meestal zo’n intrigerende boeken en wat ben ik blij dat er opnieuw wat boeken van haar vertaald worden. In het begin van het jaar kwam De erfenis uit en Blossom Books trakteerde ons al met het vervolg in september. Ik hou zo van die snelle vertalingen! Op die manier hoefde ik niet meer in mijn geheugen graven waarover deel één ging. Ik vloog erin en liet het boek niet meer los tot de laatste pagina.

De verloren erfgenaam gaat verder waar De erfenis ophield. Je zou misschien wel kunnen zeggen dat ze gewoon een lang boek in twee geknipt hebben. Dat was best wel leuk. Je zit meteen weer in het verhaal en de introductie sleept dan niet zo lang aan. Ik las één bladzijde en bleef aan het boek gekluisterd tot ik de laatste pagina omsloeg. Meer kan je als lezer niet wensen, toch?

Bovendien maakt dit boek een aantal leuke verwachtingen waar. We zien een aantal personages die in boek één niet zo’n grote rol hebben gespeeld en dat brengt toch wel een aantal leuke scènes met zich mee. Het hoofdpersonages Avery is ook sinds boek één ontzettend gegroeid. Misschien omdat ze een aantal nieuwe invloeden om zich heen heeft, maar hoe dan ook: ze viel meer in de smaak dan in boek één.

Net zoals in De erfenis neemt het verhaal duizend-en-één wendingen. Elk hoofdstuk is zo kort, maar laat je elke keer weer verbaasd achter. Je kan gewoon niet stoppen met lezen. Deze serie zou daarom echt perfect zijn om niet-lezers aan het lezen te krijgen. De raadsels, het mysterie en de geniale plot laten je niet onberoerd.

Verder wil ik ook nog graag kwijt dat dit weer een geweldige vertaling was. Ik ben zo’n fan van Merel Leene en ze doet het elke keer weer.

De verloren erfgenaam was een plezier, een wilde rit. Ik denk niet dat ik ooit genoeg krijg van Jennifer Barnes. En gelukkig maar, want boek drie komt alweer volgend jaar. Ik ben heel benieuwd welke losse eindjes Barnes daarin aan elkaar zal knopen. Eén ding ben ik alvast zeker: gimme that.

Jennifer Lynn Barnes | Merel Leene | Blossom Books | hardcover | €19,99 | 9789463492775 | 378 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.