Book Nerds

Hallo, heb je me gemist?

Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat ik plots weer de pen hier op mijn blog zou oppakken. Mijn laatste blogpost dateert uit oktober 2021 en sindsdien heb ik gewoon geen zin meer gehad om hier iets te delen op het wereldwijde web. Maar kijk, hier zijn we dan weer terug…

Hoe gaat het met me?

De afgelopen maanden heb ik het druk gehad en helaas moesten mijn blogactiviteiten daarom een aantal maanden op een laag pitje. Ik las ook niet meer zoveel en als ik wel las, dan deed ik dat gewoon voor mijn eigen plezier. Vaak het ene boek na het andere, en op die manier ondervond ik opnieuw hoeveel ik van lezen houd en hoeveel dat mij ontspant.

In 2021 las ik meer dan 70 boeken en dan heb ik nog niet de boeken meegeteld die ik las voor mijn vakantiejob. Als ik dat wel doe, dan zit de teller ongeveer op 90 en dat is een persoonlijk record. But no regrets.

Ik las vooral veel Engelse YA-boeken, maar waagde me ook een paar keer aan heerlijke non-fictie. Ik heb ontdekt dat ik echt van het genre houd en graag mijn horizon verbreed. 2021 was dus een balans tussen de twee.

De hoogtepunten

Mijn leesclub in Brugge vierde in 2021 zijn zesde verjaardag en ook al moesten we flexibel zijn en vaak meetings online houden, toch denk ik dat we er een feestjaar van gemaakt hebben. Talloze geweldige momenten, veel gelach en gewoon veel liefde. En die loveshot kon zeker niet ontbreken.

Zoals ik al zei, ik las ontzettend veel vorig jaar en ik heb toch een aantal nieuwe favorieten ontdekt. Ik zet ze even op een rijtje:

  • De Falling in Love Montage van Ciara Smyth (vertaald door Maria Postema)
  • Legendborn van Tracy Deonn
  • Wordslut van Amanda Montell
  • Some Girls Do van Jennifer Dugan
  • Zout van Doreen Hendrikx
  • Raybearer van Jordan Ifueko
  • De prins en de naaister van Jen Wang (vertaald door Lia Belt)

Wat kan je verwachten de komende tijd?

  • Een aantal recensies die al veel te lang op jullie staan te wachten. Ik kan niet wachten om mijn liefde voor een aantal met jullie te delen.
  • Je weet wel. Wat je van me gewend bent… Als dat goed of slecht is, who knows?

Hoe gaat het met jou? Heb je een absolute favoriet ontdekt die je graag met me wil delen? Wat was voor jou een recent hoogtepunt?

1 thought on “Hallo, heb je me gemist?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.