Recensiebeleid

Deze pagina is laatst geüpdatet op 23/10/2019.

Altijd een eerlijke en oprechte mening

Op The Confession of a Book Nerd verschijnen er eerlijke recensies. Mijn mening is door niets beïnvloed én zal ook nooit beïnvloed worden. Ook als het boek aangeboden is door een uitgeverij, blijft het mijn doel om een oprechte en kritische recensie te schrijven.

Recensie-exemplaren

The Confession of a Book Nerd leest alleen boeken die onder het genre YA vallen en occasioneel non-fictie over body positivity, feminisme en milieu. Gelieve daar rekening mee te houden bij recensieverzoeken.

Maximum aantal aanvaarde recensie-exemplaren

De laatste jaren ontving ik heel veel recensie-exemplaren. Iets waar ik heel dankbaar voor ben, maar het stond vaak in de weg voor mijn echt leesplezier. Vanaf 5/02 gaat er een nieuw recensie-beleid in op The Confession of a Book Nerd om mijn eigen tbr-stapel te doen dalen én om de hoeveelheid recensie-exemplaren terug te schroeven. Bovendien vind ik het goed om de uitgeverijen te steunen en boeken die ik graag wil hebben zelf te kopen.

De voorwaarden

 • Er is een maximum aantal aanvaarde recensie-exemplaren op The Confession of a Book Nerd. Per jaar aanvaard ik maar 10 recensie-exemplaren van uitgeverijen.

Aanvaarde recensie-exemplaren 2019

 1. Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam Silvera (Clavis Uitgeverij)
 2. Het Omgekeerde van Altijd – Justin A. Reynolds (HarperCollins)
 3. De Zwendelprins – Rima Orie (Moon)
 4. Hoe je stopt met plastic? – Will McCallum (Boekerij/Lannoo)
 5. Ziel van het zwaard – Julie Kagawa (HarperCollins)
 6. Meer gelukkig dan niet – Adam Silvera (Clavis)
 7. 10 blind dates – Ashley Elston (Boekerij/Lannoo)
 8. Heb je nou al een vriend? – Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (Blossom Books)
 9. Als de nacht eindigt – Laura Diane (Clavis)
 10. Het zout in je ogen – Miriam Bruijstens

Onverwachte recensie-exemplaren worden niet gerecenseerd

Onverwachte recensie-exemplaren kunnen heel leuk zijn, maar niet altijd. Vaak krijg ik boeken toegestuurd die niet binnen mijn genre liggen of waarvan ik de eerdere delen niet heb gelezen. Onverwachte recensie-exemplaren zullen dus geen voorrang krijgen en worden eventueel gelezen als ik daar zin in heb. Bij onverwachte recensie-exemplaren heb ik geen verplichting aan de uitgeverij om een recensie te plaatsen.

Heb jij een recensieverzoek?

Met recensieverzoeken, perslijsten en vragen over samenwerkingen kun je terecht bij het volgende e-mailadres: vandenbogaerde.audrey@gmail.com.