Recensiebeleid

Deze pagina is laatst geüpdatet op 6/12/2020.

Altijd een eerlijke en oprechte mening

Op The Confession of a Book Nerd verschijnen er eerlijke recensies. Mijn mening is door niets beïnvloed én zal ook nooit beïnvloed worden. Ook als het boek aangeboden is door een uitgeverij, blijft het mijn doel om een oprechte en kritische recensie te schrijven.

Recensie-exemplaren

The Confession of a Book Nerd leest alleen boeken die onder het genre YA vallen en occasioneel non-fictie over body positivity, feminisme en milieu. Gelieve daar rekening mee te houden bij recensieverzoeken.

Maximum aantal aanvaarde recensie-exemplaren

De laatste jaren ontving ik heel veel recensie-exemplaren. Iets waar ik heel dankbaar voor ben, maar het stond vaak in de weg voor mijn echt leesplezier. Vanaf 5/02/2019 gaat er een nieuw recensie-beleid in op The Confession of a Book Nerd om mijn eigen tbr-stapel te doen dalen én om de hoeveelheid recensie-exemplaren terug te schroeven. Bovendien vind ik het goed om de uitgeverijen te steunen en boeken die ik graag wil hebben zelf te kopen.

De voorwaarden

  • Er is een maximum aantal aanvaarde recensie-exemplaren op The Confession of a Book Nerd. Per jaar aanvaard ik maar 10 recensie-exemplaren van uitgeverijen.

Aanvaarde recensie-exemplaren 2020

  1. Rosie hartje Jack van Mel Darbon (Blossom Books)
  2. Mijn jaar na jou van Nina de Pass (Van Goor)
  3. De Ballade van Slangen en Zangvogels van Suzanne Collins (Van Goor)
  4. Bijna echt van Lisa van Campenhout (Blossom Books)
  5. Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson (Volt)
  6. Verbeeld me van Tahereh Mafi (Blossom Books)
  7. Buurtaal van Miet Ooms (Sterck & Devreese)
  8. Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur (Zomer & Keunig)
  9. Man & Macht van Kate Manne (Atlas Contact)

Onverwachte recensie-exemplaren worden niet gerecenseerd

Onverwachte recensie-exemplaren kunnen heel leuk zijn, maar niet altijd. Vaak krijg ik boeken toegestuurd die niet binnen mijn genre liggen of waarvan ik de eerdere delen niet heb gelezen. Onverwachte recensie-exemplaren zullen dus geen voorrang krijgen en worden eventueel gelezen als ik daar zin in heb. Bij onverwachte recensie-exemplaren heb ik geen verplichting aan de uitgeverij om een recensie te plaatsen.

Heb jij een recensieverzoek?

Met recensieverzoeken, perslijsten en vragen over samenwerkingen kun je terecht bij het volgende e-mailadres: vandenbogaerde.audrey@gmail.com.