Book Nerds

Highlights van dit blogjaar

Vandaag geen winactie, maar wel een geweldig artikel over de mooie dingen die ik dit jaar heb meegemaakt. En, je gelooft het of niet, er waren zoveel mooie herinneringen!

Ik vind het altijd geweldig om terug te kijken op een jaar, want soms maak je gewoonweg zoveel dingen mee dat je de helft soms vergeet. Bij deze zet ik dus mijn top 10 herinneringen op een rijtje. Soms zijn die herinneringen groots, maar anderen zijn dan weer kleine, maar heel gekoesterde herinneringen.

1. Ik interviewde Julie Kagawa (1 oktober 2016)

Julie Kagawa is een van mijn meest favoriete fantasy-auteurs. Het was dus echt een grote eer dat ik van uitgeverij Agora haar mocht interviewen op een event in Antwerpen. Ik weet nog altijd dat ik haar mocht spreken voor het interview en dat ik zo nerveus was. Toch leek Julie geen last te hebben van mijn nervositeit, want ze maakte grapjes. Het ijs was dus meteen gebroken. Julie Kagawa is een van de meest geweldige auteurs die ik heb mogen ontmoeten. Ze is zo lief, geduldig én grappig. Ik heb zoveel goede herinneringen aan die avond. Het zijn er gewoon te veel om op te noemen! (Lees mijn verslagje over die avond: hier) julie-en-ik-3

2. Bloggers, Krystal Sutherland en ik in Antwerpen (2 november 2016)

Ik hoop dat je al doorhebt dat Krystal Sutherlands debuut Sterrenstof een van mijn meest favoriete boeken allertijden is. Y&A, haar uitgeverij, liet haar overkomen naar Nederland en België om hun ‘geboorte’ te vieren. WPG Uitgevers organiseerde een geweldig gezellig event in Balls ‘nd Glory in Antwerpen. Ik ontmoette op die dag nieuwe Belgische bloggers (Hallo, Liesbet) en leerde ook heel wat nieuwe boekenliefhebbers kennen. Ik bedoel, kan het nog geweldiger? (Lees mijn verslagje over die avond: hier)img_3271

3. Ik kreeg Oreobrownies van Liesbet  én interviewde Estelle Maskame (Boekenbeurs 2017)

Oké, het gaat niet alleen om Zwartraafjes geweldige bakkunsten, maar ook om die hele namiddag vol boekenliefde. Ik mocht die middag in november Estelle Maskame, de bekende auteur van DIMILY, interviewen. De hele zaal zat vol, maar ik moest niet nerveus zijn, want allerlei geweldige vriendinnen zaten me op de eerste rij de aan te moedigen. Ik bedoel: dat gevoel was geweldig. Ik was heel nerveus, vooral omdat het interview weer in het Engels was, maar omdat al mijn vrienden zaten te kijken, was ik dat niet meer zo heel erg. Het was toen echt een leuke en gezellige middag tussen de boeken. (Lees mijn verslagje: hier)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto credits: Marcia Van der Zwan
4. Mensen gaan een boek lezen omdat ik die zo leuk vind?! (De hele tijd!)

“Mooie review, die wil ik écht graag lezen nu :-). Ik ben klaar om weg te zwijmelen ?”
– Inge | The Belgian Reviewer op mijn recensie van Donkerblauwe woorden.

“Hahah, dat heb je met een vriendin met zulke goede aanraders.”
– Deze vriendin koopt bijna alle boeken die ik het afgelopen jaar mega geweldig vond. Wat een geluk dat ze ze ook zo goed vindt.

“Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek! Wat leuk dat je zo enthousiast bent, Audrey! En wat een mooie layout heb je op je blog, had ik nog helemaal niet gezien!”
– Marleen van Favoritez (ook zo’n mooie blog) op mijn recensie van De strijd om Verona

Ik kon gewoon niet alle geweldig lieve comments knippen en plakken, maar ik hou van elke opmerking! Ik vind het zo’n leuk gevoel dat mensen door mijn recensies of comments op Instagram een boek gaan lezen. Ik denk niet dat ik er ooit aan gewend zal raken. Ook op de leesclub hebben al heel wat mensen boeken gelezen op mijn aanraden omdat ik nu eenmaal een superfreak ben op het vlak van fangirlen…

5. Mensen herkenden me op een event

Het is altijd zeer raar als mensen al weten wat je allemaal uitspookt omdat ze graag je blog lezen of ze je eens gezien hebben op een event. Zo ken ik nog altijd Edriënne die ik eens tegenkwam op een feestje van Blossom Books. Ze herkende me van mijn profielfoto op Facebook en dat vind ik nog steeds een heel grappig moment. Ook heb ik een paar anderen tegengekomen die me herkenden van mijn interview met Estelle Maskame in Antwerpen. Je kan niet geloven hoe raar dat deed…

6. Marcia schreef een echt huilartikel

Ik ben nog steeds ontzettend druk bezig met het organiseren van gezellige leesclubs hier in België. En na zo’n leesclub schreef Marcia een heel openhartig artikel over de leesclub die me werkelijk aan het huilen heeft gemaakt. Ze had het vast niet zo bedoeld, maar de liefde in dat artikel was zo mooi. Ik huil nooit, maar dat heeft me zo geraakt. Ik ben nog steeds aan het nadenken over een mooi lijstje waarin ik het kan vereeuwigen. PS: als je het artikel ook eens wil lezen, dat kan hier. IMG_2921[1]

7. Wat een overvolle boekenkast

Ik ga eerlijk zijn dat ik de laatste twee jaar ontzettend veel nieuwe en geweldige boeken heb mogen toevoegen aan mijn boekenkast. Ik kan dan ook niet ontkennen dat ik zo veel fantastische boeken heb mogen lezen en recenseren. Daardoor heb ik ook een paar mensen gelukkig kunnen maken met boeken voor winacties. 😉 Zoals je weet, lopen er nu nog twee én volgen er nog! Ik kan helaas geen foto toevoegen van mijn boekenkast, want momenteel zit die in verhuisdozen.

8. Kunnen er nog meer geweldige mensen op de wereld zijn?

Dit is een shout-out naar alle mensen van de leesclub, zowel de deelnemers als de geweldige Brugse Boekhandel. Dit jaar heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen en sommige mensen heb ik beter leren kennen. Ik ben een vaste klant in een gezellige boekenwinkel die altijd openstaat voor een babbel. En boven dat heb ik zoveel mensen leren kennen waarmee ik mijn (verborgen) liefde voor bloggen, lezen en Shawn Mendes kan delen. 😉 Dus, dank je wel allemaal!

9. Ik ontmoette Amy Ewing (23 april 2017)

Na een mislukt Skype-gesprek op de allereerste verjaardag van Dear Book Nerd Book Club mocht ik nog eens alleen skypen met Amy. En daaruit bleek dat we allebei een gigafan zijn van Taken. Op 23 april tijdens YALFest kon ik haar dan eindelijk in het echt ontmoeten én dat was een van de geweldigste namiddagen ooit! Niet alleen omdat Amy daar was natuurlijk, maar ook gewoon omdat het een heel gezellig feestje was geweest. IMG_2863[1]

10. En we bleven maar groeien

Ik denk dat wanneer je merkt dat je site altijd maar groeit en beter wordt, een van de mooiste dingen aan het bloggen is. Ik ben zelf beter geworden in het schrijven van artikels en recensies en heb onderweg ook heel wat van mezelf geleerd. Maar ook zag ik mijn bezoekersgetallen stijgen en dat maakt me gewoon heel erg blij. Ik ben heel gelukkig als ik merk dat mensen mijn schrijfsels appreciëren en daardoor apprecieer ik ze zelf ook heel erg.

Oké, dit waren alle hoogtepunten van dit jaar. (Ja, ik weet het: ik heb zoveel punten veralgemeend. Maar die kleine dingen zijn zo belangrijk voor mij…) Ik hoop dat jullie eens samen met mij hebben teruggekeken naar een geweldig jaar! Op naar een nog beter, geweldiger blogjaar!

PS: wil je ook nog graag wat boeken winnen? DAT KAN!

 1. Win! Het Lot van Jennifer E. Smith
 2. Win! Eerste Leven en Levensbloed van Gena Showalter

!1.1.W

 

 

 

9 thoughts on “Highlights van dit blogjaar

 1. Ik vind het heel leuk dat we elkaar dit jaar (én eind vorig jaar) enkele keren hebben kunnen ontmoeten. Ons interview met Krystal Sutherland vond ik heel leuk. Dat voelde toen echt aan als een ontspannend gesprek. Binnenkort probeer ik je het recept van de Bananoffee te bezorgen. Het staat op mijn To Do-lijstje zodat ik het zeker niet kan vergeten. Dankzij jouw enthousiasme hoor ik in dit bekende liedje nu wel Bananoffee ipv banana. 😉 https://www.youtube.com/watch?v=sFukyIIM1XI

  1. Haha ik vond het toen ook heel gezellig! Hopelijk kunnen we elkaar op de boekenbeurs nog eens zien! En BANANOFEE! Ik vind dat echt zo lekker! Ik hou van alles met bananen! ❤️

 2. Ahh wat lief dat je me noemt! Ik vond het zo leuk je toen te ontmoeten, ik was ook alleen op dat event en het werd een stuk leuker toen ik een soort van “bekende” tegenkwam, al kende ik je dan alleen van je blog. En wat heb je een mooie schrijvers mogen interviewen! Ik hoop voor je dat Sarah J Maas er ook ooit een keertje bij mag zitten, dan ben ik er om voor je te cheeren! 😀

  1. Ik vond het echt een van de leukste ontmoetingen ooit! Zeker omdat we elkaar al redelijk goed kenden van de blog. ? Haha, ik hoop dat ik je ook nog ooit eens mag zien!

   1. Yess, ik weet nog dat ik met de trein wilde en die niet ging en m’n vader me toen op het laatste moment met de auto gebracht heeft, maar het was het waard! En zeker, we zien elkaar vast nog wel een keer, als we gewoon allebei nog heeeel lang blijven bloggen en boeken blijven lezen moeten we elkaar absoluut weer tegenkomen!

 3. Het is nooit mijn bedoeling om je aan het huilen te maken :O maar ik vind het wel enorm cute dat je dat artikel als een van je highlights noemt! Je hebt er overigens echt een geweldig blogjaar opzitten 😀 mega goed bezig! En ik hoop dat je nog veel toffe dingen organiseert, als trouwe supporter kom ik maar al te graag. Proficiat met de derde verjaardag van je blog trouwens you awesome booknerd <3

  1. Haha, ik vond het gewoon zo’n artikel waar ik heel veel voldoening kreeg en gelukkig van werd! Dus ja! ❤️ Haha, ik hoop dat er inderdaad nog een paar geweldige dingen aankomen. Ik doe mijn best. ?

 4. Wauw, wat een prachtige hoogtepunten staan er in dit lijstje! Vooral het interview met Estelle Maskame vind ik ontzettend gaaf (als groot Did I Mention-fan) En het is je allemaal gegund. Ik hoop dat je in het tweede jaar (en meer) nog meer hoogtepunten mag bereiken. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.