Book Nerds

Vijf boeken waar ik naar uitkijk in zomer 2019

Wat kijk ik uit naar de vakantie. Ik heb nog nooit maanden verlangd naar vakantie, maar nu heb ik het echt wel nodig. Vooral omdat ik dan eindelijk weer ongestoord boeken kan lezen, want mijn tbr-stapel is hoog en mijn verlanglijstje is lang.

Er komen zoveel leuke boeken uit deze zomer, zowel in het Nederlands als in het Engels, dat ik zeer goed zal moeten kijken welke boeken ik het liefst wil. En Blossom Books maakte ook onlangs hun zomeractie bekend, waarbij ze een aantal geweldige boeken tijdelijk verkopen voor maar €10… (Ik bedoel: dat is zéér verleidelijk.) Maar daarnaast heb ik nog een ander lijstje met boeken die deze zomer uitkomen, en die zeker in mijn boekenkast zullen komen.

Call it what you want – Brigid Kemmerer (ENG – juni)

Ik weet eigenlijk niet of Young & Awesome nog boeken zal uitgeven van Brigid Kemmerer en dat is jammer, want haar boeken zijn ontzettend goed. Ik pre-orderde in maart twee Engelse boeken die in juni uitkomen en laat dit nou net een van die twee zijn. Dit boek wordt vast en zeker weer een steengoede contemporary die me op de juiste plekjes zal weten te raken. Ik kijk er alweer naar uit.

The Paper & Heart Society – Lucy Powrie (ENG – juni)

Dit is het tweede boek dat ik pre-orderde en het verschijnt op de dag dat ik mijn allerlaatste examen van dit semester heb. Perfecter kan het niet zijn, toch? Dit boek is hét boek voor de boekenliefhebbers. Het gaat over een meisje dat haar eigen boekenclub opricht en dat daar haar beste vrienden leert kennen. Er zal dus veel boekenpraat aan te pas komen én naar het schijnt ook een boekige roadtrip. Ik bedoel: dit is mijn boek.

Ziel van het Zwaard – Julie Kagawa (juni)

Ik heb maanden uitgekeken naar het vervolg van Schaduw van de Vos, het eerste deel in deze oriëntaalse trilogie. Julie Kagawa is een van mijn autobuy-auteurs, dus is het wel heel logisch dat dit boek op mijn lijstje staat. Iemand die net zo benieuwd is naar welke plottwisten Julie Kagawa nu weer uit haar pen zal schudden?

Heb je nou al een vriend? – Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (augustus)

Ik las Damn, Honey en ik was verkocht aan deze twee geweldige meiden. Ik was dus heel benieuwd of ze na hun feministisch pamflet ook nog een ander boek zouden uitgeven en jawel hoor! Ze zijn terug met een reuze dik boek over vrouw zijn, waarin ze 50 belangrijke topics bespreken. Heel benieuwd!

De Verminkte Koning – Leigh Bardugo (juni)

Ik hou van Leigh Bardugo en ik hou nog meer van Nikolai. Ik denk dat die zin volstaat om uit te leggen waarom dit boek op mijn lijstje staat. De Grisha was een van de meest inspirerende fantasyromans die ik in tijden heb gelezen, dus ja: ik wil dit boek héél graag!

Naar welke boeken kijk jij uit deze zomer?

Wil je weten welke andere boeken er uitkomen deze zomer? Kijk dan ook eens op mijn lijstje ‘verwachte boeken‘!

4 thoughts on “Vijf boeken waar ik naar uitkijk in zomer 2019

  1. Oe, ik ga even kijken naar de actie van Blossom Books! ‘Heb je nou al een vriend’ lijkt me ook tof. Daar las ik laatst wat over.

    Zelf kijk ik ook enorm uit naar het 3e deel van de Verkikkerd-reeks van Lisette Jonkman, Verknocht. Die komt in juni uit en ik kan echt niet wachten!

    1. Ja, de actie is echt de moeite! Ik geloof dat er 8 boeken zijn die tijdelijk verlaagd zijn. O ja, het nieuwe boek van Lisette Jonkman! Ik wil al eeuwen eens iets van haar lezen.

  2. Die cover van The Paper & Hearts Society nodigt echt uit tot lezen. Het boek van Leigh Bardugo spreekt me ook aan maar ik sta nog wat achter met haar boeken. Eerst dus maar even de Kraaien duologie lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.