Book Nerds

13/04 | Verslagje Clavis Book Café in Herkenrode

Op zaterdag 13 april reisde ik heel het land door om naar het Clavis Book Café te gaan. De headquarters van Clavis zijn in Herkenrode, dicht bij Hasselt en vanuit Brugge was het best een reis. Maar het was een leuke uitstap én al die uren reizen waren zeker en vast de moeite waard. 

Ik werkte al eerder samen met Clavis op de Boekenbeurs in 2018. Ik vond het toen ontzettend tof én dus ja, ik moest deze keer wel eens hun mooie uitgeverij zien. Herkenrode is een oude abdij en als je de grote oprijlaan oprijdt, wordt je meteen omwentelend door ontzettend veel groen. De gebouwen van het domein zijn ontzettend mooi gerenoveerd, dus het was een plezier om voor het event nog een mooie wandeling te maken.

Thee en gezelligheid

Clavis had voor thee gezorgd van Teastation. Ik ben normaal geen theedrinker, maar er was ook hele lekkere ijsthee, die ik ontzettend lekker vond. Er waren ook koekjes en heel veel bekenden van de leesclub of van andere evenementen. Ik ben dus geen één minuut stil geweest en dat was heerlijk na een week studeren op mijn eentje.

Bookstagrammen, ik kan het nog steeds niet

Ik breek waarschijnlijk alle goede regels voor een Bookstagram-account. Ik hou niet echt een thema aan (want daar ben ik soms te wispelturig voor) en mijn foto’s variëren heel hard. In de Bookstagram-workshop leerde ik wel heel wat handige trucjes om je foto’s meteen te kunnen bewerken en hoe je makkelijk je posts kunt inplannen op Instragram. Ook was het leuk om in groep een paar foto’s proberen te nemen. (Niet dat ze altijd lukten, maar de onderstaande vind ik toch heel geslaagd.)

‘Doe het gewoon.’

In de eerste workshop gaf Miriam Borgermans ons allerlei handige tips om te overleven in de wereld van Slaves. Op die manier maakte ze heel veel mensen nieuwsgierig naar haar dystopische YA-serie. Het was een leerrijke workshop die ik heel erg goed georganiseerd vond en het was leuk dat het zo interactief was.

Vervolgens was er nog een panelgesprek met Bes Ceyssens, de auteur van De Laatste Dans, en Rik, een redacteur van Clavis. De Laatste Dans is het debuut van Bes dat onlangs verscheen bij Clavis. Het speelt zich net zoals Truth or Dance af in de balletwereld en het was heel interessant om Bes te horen praten over haar boek. Ze begon haar manuscript te schrijven op Quizlet.nl en door aanmoediging van een aantal fans stuurde ze het op naar een aantal uitgeverijen. Het was fascinerend om haar uitgeef- en schrijfproces te volgen. Maar wat ze vooral wilde meegeven aan het publiek was dat wanneer je een idee in je hoofd hebt, je het gewoon moet schrijven. Gewoon doen, en daar ben ik het wel mee eens!

Vegan cupcakes zijn hemels

In een pauze van een halfuurtje was er voor iedereen een lekkere vegan cupcake van Peas in Hasselt. Ik at er eentje met aardbei en het was hemels. Echt waar. Ook konden we weer thee drinken en kletsten we wat. Nadien gingen we nog op de foto in de Clavis-fotohoek en ik hoop dat die foto toch een beetje gelukt is. Uiteindelijk moest ik wat vroeger vertrekken omdat het nog een lange reis terug was en omdat mijn familie nog graag eens Hasselt wilde zien. Ik kroop om 12u in mijn bed, blij dat ik zo’n leuke dag heb gehad. Bij het volgende Clavis Book Café ben ik er zeker en vast weer bij.

Dank je wel aan Laura en Nîne van Clavis voor het geweldige organisatie, de lekkernijen en de gezelligheid!

2 thoughts on “13/04 | Verslagje Clavis Book Café in Herkenrode

  1. Oh, ik dacht dat jij de allereerste editie had meegemaakt. Zelf ben ik enkel vorig jaar geweest en sindsdien ben ik dus fan van één van de theesmaken van Teastation want die heb ik leren kennen via de goodie bag die we toen mee naar huis kregen. Ik heb toen ook die Bookstagram-workshop gevolgd maar eigenlijk doe ik nog steeds hetzelfde als voordien namelijk gewoon die foto’s delen die ik zelf leuk vind en er totaal niet bij stilstaan dat je dat misschien beter op een specifiek uur kan doen of zo. Eigenlijk ben ik er toen echt van geschrokken dat sommige daar hele onderzoeken en planningen aan besteden terwijl ik daar zelf totaal niet mee bezig ben. Ok, je ziet dat ook wel aan het aantal volgers maar ik heb er toch liever plezier aan met een minder aantal dan dat ik hele berekeningen moet gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.