Book Nerds

Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld | Becky Abertalli 

simon-roodAuteur: Becky Abertalli
ISBN: 978 90 206 7994 6
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina’s: 216
Samenvatting: 

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Mijn mening: doet het er toe/10

Dit, wereld, is vast en zeker één van de kortste recensies die ik ooit heb geschreven. Ik weet niet waarom, maar het zou er niet toe moeten doen wat ik van dit boek vind. Je zult het hoe dan ook moeten oppakken om te weten wat ik er precies van vind. Het zou er niet toe moeten doen dat jij dit boek laat liggen of juist oppakt omdat een blogger zegt dat het verschrikkelijk slecht is of juist onmogelijk goed. Want steeds weer maakt jij de beslissing om een boek te beoordelen zelfs nog voor je de eerste zinnen hebt gelezen.  Trust me, ik doe het stiekem ook, maar je zou zelf moeten ontdekken wat dit boek in zijn schild heeft. Net zoals bij mensen.

Als ik één ding heb geleerd van dit boek, is het wel dat vooroordelen of wat dan ook passé en tegelijkertijd zo aanwezig zijn. Dat iedereen, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, ze heeft. Natuurlijk doet de mening van een ander er toe, maar moet je je er ook daar laten leiden? Dus waarom vandaag eens geen recensie waarin ik uitgebreid het boek ontleed? Nou ja, als blogger wil ik dat jullie het boek zelf ontdekken en ik vind dat het mijn taak is om jullie te laten kennismaken met de geweldige boodschap die Becky Abertalli mee probeert te geven. Ik wil dat jullie zelf die eerste keer meemaken. Die eerste keer dat je zweeft doordat je hoofd zo licht is.

Ook al is dit je genre niet, het is een boek die je hoe dan ook eens moet lezen. Gewoon omdat de boodschap tussen de humoristische regels echt wel de moeite waard is. En als je het boek hebt gelezen op de manier zoals ik het boek heb gelezen, wel, dan lig je 10 minuten na het lezen van de laatste pagina glimlachend te staren naar het plafond. Je bekijkt alles vanuit een nieuw perspectief en ik zweer dat je met een grijns de nieuwe dag tegemoet gaat.

Voor wie het dus nog niet doorheeft: ik was behoorlijk emotioneel nadat ik dit boek had gelezen. En ik ben eigenlijk heel erg gevoelig en ontzettend dankbaar voor boeken die mij met zo’n gevoel naar bed stuurden. (Zo’n kriebels-in-je-buik-gevoel.)

Yep, dit is misschien niet zo’n uitgebreide recensie, maar ik hoop dat jullie begrijpen wat ik hiermee wil zeggen. Wat het boek hiermee eigenlijk wil zeggen.

Dus een grote dank aan Becky Abertalli om het prachtig liefdesverhaal van Blue en Simon te delen en duizendmaal dank aan Blossom Books om het te vertalen, want ik denk dat ik het anders niet echt zou geprobeerd hebben. Of misschien toch wel, maar dat weet ik niet.

P.S: Nou ja, misschien moet je dit boek ook gewoon lezen omdat Simon een echte Harry Potter die-hard is… Dat zegt ook al genoeg.

Bedankt aan Hebban.nl en Blossom Books voor het prachtige  recensie-exemplaar.

16 thoughts on “Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld | Becky Abertalli 

 1. Wat een prachtig artikel heb je aan dit boek besteed en ik snap je punt helemaal! Soms moet je niet oordelen over een boek (met precies dat onderwerp) en het zelf ervaren. Ik zal dit boek zeker toevoegen aan mijn TBR-lijstje. 🙂

  1. Bedankt voor het leuke compliment! Het was wel een beetje de bedoeling van dit artikel. Anders dan anders! Het boek verdient het ook echt! Laat me zeker weten wat je ervan vindt als je de eerste pagina’s achter de rug hebt! 😉

 2. Heb je al ooit ‘Allemaal willen we de hemel’ van Els Beerten gelezen? Het is een heel ander topic dan dit boek (het gaat namelijk over de oorlog) maar je emotionele reactie deed me denken aan hoe ik me voelde nadat ik AWWDH had gelezen. Emotioneel leeg… Met de twijfel of je het boek nu tegen de muur wil gooien of gewoon wil vastklampen terwijl je huilt ^^;

  1. Bedankt voor de tip! Ik ga het zeker eens opzoeken in de bib! Misschien lees ik het binnenkort, want ik heb nu echt wel iets met boeken die een tikkeltje anders zijn. Ik heb net Duizend Schitterende zonnen van Khaled Hosseini uit, en wat een boek. Echt een pareltje vind ik! 😉

   1. Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek, want het is echt de moeite waard, geloof me. Plus het is een verhaal van eigen bodem wat ook altijd leuk is 😉
    Ik ga het verhaal van Simon zeker ook op mijn lijstje zetten. Ook al is het niet zo mijn genre, we moeten af en toe eens uit onze comfortzone stappen. En ik kan alleen maar hopen dat wanneer het tijd is voor mijn book launch het er zo geweldig gaat uitzien als die van dit boek 🙂

     1. Zal ik zeker doen, al zal het nog wel een klein jaartje duren voor mijn boek uitkomt. De uitgever schat midden november 😉
      En ja, soms is het leuk om een avontuur aan te gaan wanneer het op lezen aankomt ^^

 3. Dat moment dat deze recensie of anders-dan-een-recensie zo enorm bij het boek past! Ik heb ‘m vanochtend uitgelezen en had dat glimlach moment na de bladzijde ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.