Book Nerds

De enige echte Simon vs. Releaseparty

 

Zondag, was de dag dat ik weer eens afzakte naar Nederland. Het is werkelijk één van mijn favoriete bezigheden geworden, ook al moet ik er soms 3 uur voor in de auto zitten. Misschien kun je nu dus al raden dat de Simon vs. Releaseparty een schot in de roos was!

Mensen kijken mij echt verwonderd aan als ze horen dat ik eventjes 3 uur gereisd heb voor een event die nog niet eens 2 uur duurde. Maar als je mij toch al een beetje kent, ben ik een echte sociale dame/Book Nerd met de liefste ouders van heel de wereld. Tja, ik ben een zielsgelukkig meisje…

Dit is vast al het 10de verslagje die je leest over deze Releaseparty, dus ik hou het voor jullie kort en bondig. In één woord: geweldig!

7u is opstaan

Ik keek verschrikkelijk uit naar dit evenement. Eindelijk kon ik weer mijn geweldige ambassadeursvriendinnen terugzien en kon ik zoals altijd nieuwe mensen leren kennen. Ik had het er dus wel voor over om vroeg op te staan. Met koffiekoeken en mijn kussen bij de hand, gingen mijn ouders en ik een nieuw avontuur aan. En wat één.

13u45, het moment

dat ik mijn vriendinnen eindelijk weer terugzag! Het moment waar ik dus eigenlijk naar uit had gekeken. Bijna alle Blossom Books-ambassadeurs van 2015 zaten op de eerste rij en na een hele reeks van geknuffel en gegil, kon ik rustig gaan zitten en hoefde ik me geen zorgen meer te maken over onnodige dingen. Vriendinnen: check. Awesome boekhandel: check. Keiveel plezier: check. Het kon niet beter. Of dat dacht ik toch…
IMG_0830[1]

Mijn vriendin, Eline van All The Feels, had nog eens op de koop toe mijn gesigneerd boek van Divergent mee! Aaah, ik ben er nog steeds niet goed van! Joost en Eline als jullie dit lezen: JULLIE ZIJN GEWELDIGE FANTASTISCHE MENSEN!

14u30, de paneldiscussie die je hoofd liet tollen

Ik was al een beetje licht in mijn hoofd door de handtekening van Veronica Roth, maar het moest eigenlijk nog allemaal komen. De discussie  werd geleid door Marieke Nijkamp (voorzitter van We Need Diverse Books en auteur van o.a This is where it ends) die werkelijk geweldige vragen had opgesteld voor de leden van de discussie: Myrthe Spiteri (Uitgever Blossom Books), Tim Rooijers (Blogger Killing my darlings) en een boekverkoopster.
IMG_0821[1]

Ik had verwacht dat de discussie vooral over Simon zou gaan, maar het ging eigenlijk over de diversiteit in boeken. Wat ik ook niet had verwacht is dat alles zo gezellig zou aanvoelen. Het waren niet alleen de leden van de discussie die vragen opriepen, maar ook het publiek deed actief mee. Iedereen had zijn eigen menig en die mocht gehoord worden. Myrthe Spiteri had zeker sommige meningen van het publiek verwacht toen ze vroeg welke mensen een boek zouden lezen over een Japanse jongen met ALS. Bijna lachwekkend schoten alle handen in het publiek naar boven en ik zweer je dat toen ik mijn hand omhoog stak, ik de verbazing van het publiek kon voelen. En dat gevoel bleef de rest van de paneldiscussie in de lucht hangen. Als toeschouwer kon je niets beters hebben dan dat in je hart.

15u15, pauze voor de lekkerbekken

De mensen van de boekenhandel Het Colofon hadden zo goed voor ons gezorgd! Er waren Oreocakejes, Oreobrownies,… Kortom alles wat lekker is. Maar dat was niet het enige geweldige aan deze pauze. Ik heb ook nieuwe mensen ontmoet! Blijkbaar herkenden sommigen me van mijn blog en zeiden ze: hey. Ik was erg boven de wolken toen ik Edriënne van Boekenleven tegenkwam en we over alles wat je maar kunt bedenken praatten. Ik heb ook even een babbeltje geslaan met Emmy en andere bloggers, dus mijn middag was weer op en top fantastisch! (Plus, ik kocht een cadeautje en daar word ik nog blijer van!)

15u30, wat hou ik van je

 

Het was tijd voor het langverwachte Skype-IMG_0824[1]interview met Becky Abertalli. Na de geweldige discussie en de verrassende pauze, kon het toch niet meer beter worden? Nou ja, Becky Abertalli op groot scherm bewees het tegendeel… Want deze Book Nerd heeft een heel prangende vraag mogen stellen! Oké, zo prangend was het niet, maar het was wel iets waar ik heel benieuwd naar was.  Ik heb namelijk gevraagd of Becky (die een enorme fan van Harry Potter is) het Dementorkostuum, die Simon draagt in het boek, zelf ook eens heeft gemaakt. Daarop antwoorde ze al lachend: “Ik ging altijd verkleed als Hermelien. Zelfs toen ik twintig was, ging ik verkleed in het Hogwarts-uniform naar de première…” Deze Book Nerd moest niets anders horen. 😉 Bovendien waren alle andere vragen geweldig en Becky is zo’n enthousiaste vrouw. Ik kan niet wachten om haar te ontmoeten op het YalFest!

16u, het einde of toch niet?

Blijkbaar niet, want de ambassadeurs 2015 hadden IMG_0826[1]nog wat in petto voor onze voormalige bazen. We hebben namelijk elk wat in elkaar geknutseld voor Myrthe en Lotte. Ieder van ons heeft iets geweldigs gemaakt en ik zeg je dat Myrthe en Lotte het net zo geweldig vonden, want Myrthe moest een traantje wegpinken. Met bijgevolg dat iedereen even emotioneel werd.

Na onze gift heb ik zeker nog een half uur blijven praten met iedereen die ervoor te vinden was. Ik kwam zelfs een paar geheimpjes te weten. Whahaha. En ik heb een heel leuk gesprek gehad met Marieke Nijkamp over haar boek en We Need Diverse Books, dus ik kan jullie meedelen dat deze Book Nerd zich ontzettend heeft geamuseerd.

Bedankt voor de inspirerende namiddag en iedereen die een praatje met me heeft gemaakt: jullie zijn geweldig! 14 februari 2016 was de beste Valentijnsdag (tot nu toe)!

15 thoughts on “De enige echte Simon vs. Releaseparty

  1. Wat een enorm leuk verslag! Je zit meteen weer helemaal in die gezellige sfeer! En yay ik wist meteen het antwoord nog van de vraag die je had gesteld, ik had haar kostuum graag wel eens gezien. En wat enorm lief dat je mij noemt! Ik vond het zo enorm leuk om je te ontmoeten en we hebben echt heel gezellig gekletst, het is dat ik nog het boek wilde gaan kopen en het Skype-tijd was, anders konden we wel nog een uur praten!

  2. Leuk verslag Audrey. Het is inderdaad wel even rijden vooraleer we als Belgjes op zo’n event geraken (met bus/tram/trein/bus duurt is het ook de moeite 😉 ) maar die tijd is het echt wel waard.

    1. Ja, wel ik heb mijn ouders overgehaald om me te brengen. Als ik zou reizen met de trein en zo zou me dat 12 uur kosten in totaal. Dus dat is niet echt een optie! Met de auto daarentegen, kom ik er best wel goed! En het is zeker en vast de moeite waard! ?

  3. Ik krijg geen genoeg van de Simon vs verslagjes, ben ik er toch nog een beetje bij 🙂 En natuurlijk was Becky Hermione, ze is veel te lief om een Dementor te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.