Book Nerds

The Beauty and The Beast | boektag

Edriënne van Boekenleven tagde mij een week of twee geleden om deze geweldige tag in te vullen. Ik was echt laaiend enthousiast, want ik hou zoveel van Belle & het Beest! Ik kan niet wachten om Emma Watson in deze film te zien schitteren. Ready voor de tag?

Afbeeldingsresultaten voor twilight book coverBelle: Een boek dat je keer op keer kan herlezen

Ik heb echt het meest cliché antwoord voor je klaar staan: Twilight. Ik lees dit boek altijd opnieuw als ik niet kan slapen of gewoon eens de oude feels wil voelen. Twilight blijft en is een van de boeken die gewoon de grootste inpakt op me heeft. Ik hou ontzettend veel van de personages, wat de anderen ook zeggen. Ik heb dit boek in mijn hart gesloten, en daar ben ik zo blij om. Herlezen maakt me dan ook altijd zo gelukkig.

Afbeeldingsresultaten voor staalhart De uitvinder: Een boek waardoor je een nieuw genre hebt ontdekt

Dat boek is zeker en vast Staalhart van Brandon Sanderson! Ik had voorheen nog nooit zo’n soort sciencefictions gelezen en dit boek had me echt aangenaam verrast. Ik ben nu minder bang om een gelijkaardig boek op te pakken, want ik vond het boek echt razend goed. Zeker een aanrader!

 

Afbeeldingsresultaten voor verkeerd verbonden boekGaston: Een boek met een prachtige cover maar met een waardeloos verhaal

Ik heb serieus Goodreads geraadpleegd voor deze vraag! Ik kon niet echt direct een boek bedenken dat me zo verschrikkelijk heeft teleurgesteld, maar toen ik even keek op mijn read-plankje, zag ik Verkeerd Verbonden van Rainbow Rowell staan. Dat boek heeft mij echt zwaar teleurgesteld en volgens mij vond ik dit echt het slechtste boek van 2016. Het boek heeft echt een prachtige cover. Om bij weg te zwijmelen eigenlijk, maar het was niets voor mij.

 

Afbeeldingsresultaten voor witheet boek Het beest: Een boek waarvan de buitenkant je niet aansprak maar het verhaal wel

Hier ga ik voor Witheet van Jennifer L. Armentrout. Ik vind die boeken echt geweldig! Ze zijn zo leuk om te lezen, maar… de cover is spuuglelijk. Echt waar. Dit is precies een gevalletje PhotoShop-gone-wrong. De covers spreken me totaal niet aan, maar ik ben wel blij dat ik deze boeken heb gekocht. Zoals ze zeggen, don’t judge a book by its cover. En soms is dat het echt waard.

 

Afbeeldingsresultaten voor percy jackson bookHet kasteel: Een grote boekenserie die je nog niet hebt gelezen

Percy Jackson van Rick Riordan! Ik wil serieus eens aan die serie beginnen, want ik heb al zo veel leuke dingen over die boeken gehoord. Ik ben ook helemaal weg van de films, trouwens. Des te meer reden om de boeken eens op te pakken en aan een nieuwe serieverslaving te beginnen.

 

Afbeeldingsresultaten voor sterrenstof boekLumière: Een boek dat je heeft ingepakt met zijn charmes

Sterrenstof van Krystal Sutherland, zeker weten! Ik ben zo’n fan van dit boek. Niemand kan daar iets aan veranderen. Dit boek heeft alles in huis om een 17-jarig tienermeisje helemaal verliefd te laten worden. Niet alleen op een jongen (zoals vele keren) maar op het leven. Ik hield zo van de manier waarop verscheidene dingen zijn verwoord. Ja, dit boek is magisch.

 
Afbeeldingsresultaten voor simon vsMevrouw Potje en Barstje: Een boek dat je opvrolijkt

Zeker Simon vs. van Becky Abertalli of Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivinson. Ik hou zo van de humor in deze boeken. Zeker in Lobsters, dat bijna een comedy is op papier, kan je je niet inhouden. Ik heb zoveel hardop gelachen. Ook bij Simon vs. dat dan wel een ander onderwerp aankaart, is de humor zo geweldig. Becky schrijft zo goed en weet zoveel dingen op zo’n leuke manier te verwoorden!

 

Afbeeldingsresultaten voor de ijzerkoning boekTransformatie: Een personage dat een grote transformatie doorgaat

Megan uit de Iron Fey-serie! Zij was een ordinair meisje, maar groeit uit tot een machtige dame. Ik hou ervan hoe Julie Kagawa die veranderingen op papier heeft weten te brengen en vooral van de manier waarop het naar voren kwam. Megan is een van de personages die mij echt helemaal heeft weten te overtuigen en ik ben zelfs een beetje met haar meegegroeid. Ja, ik denk dat zij één van de grootste transformaties heeft doorgemaakt.

Dit was echt zo geweldig om in te vullen! Heel erg bedankt dus! Bij deze tag ik Mijn B.I.E.B en Booklovers om de tag in te vullen!

 

4 thoughts on “The Beauty and The Beast | boektag

  1. Ohh wat heb je de tag leuk ingevuld! Van Simon VS werd ik zelf ook enorm vrolijk toen ik het boek las! En hoewel ik zelf haast nooit boeken herlees, vind ik Twilight een erg goede keuze! Ik ben nog blij dat ik dankzij jou de pennen op het Boekenfestijn heb gevonden!

    1. Haha! Ik ben nog steeds jaloers dat je er nog hebt! Ik heb alleen de potloden. Ik had zo graag de pennen ook gehad! 🙁 Twilight. Wat het toch met me doet, hé…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.