Films

Once upon a time… was er een serieverslaafd meisje

Ik zeg: begin niet met het bekijken van Once Upon A Time, want het heeft mij een beetje beetgenomen. Niet op een slechte manier, maar op een goede manier. Jep, ik ben helemaal verslaafd aan deze fantasierijke serie. And guess what? Mijn moeder ook…

Het avontuur begon op een avond wanneer er zoals meestal een film voor de tiende keer werd uitgezonden. Ook op andere zenders konden ze niets beter verzinnen dan herhalingen of verschrikkelijke programma’s, dus wat moet je dan doen? Een film huren in de videotheek, natuurlijk. Wij hebben hier in huis een abonnement op de movies & series pass van Proximus en daar was voor één keer iets heel interessants te vinden. We hadden namelijk de kans om de 3 seizoenen van Once Upon A Time te bekijken. De serie zag er goed uit, dus waarom niet?

Toen begon het sprookje

Als ik een serie besluit te kijken, kan mijn moeder het niet weerstaan om ook mee te kijken. Al snel was zij nog verslaafder dan ik. Terwijl ik huiswerk maakte, blogde en las wist mijn moeder in 2.5 dagen heel seizoen 1 uit te kijken. Yep, mijn moeder was niet meer te stoppen. Het eerste seizoen van Once Upon A Time telt 22 afleveringen van telkens 40 minuten… Maar ja, het is vakantie voor iets, toch?

Magie in je luie zetel

Ik ben officieel een fangirl (en mijn moeder ook)! Ik denk als ik Netflix zou nemen ik dagelijks lager dan normaal voor de tv ga zitten. Maar waarom ben ik nu een plotse fangirl geworden?  Hier heb je mijn 10 redenen om de serie ook te bekijken:

 1. JAMIE DORNAN DOET MEE! Een heel overtuigende reden, niet?

  spoilersguide.com
 2. Repesteeltje is crazy, maar aaah hij is zo adorable. Eng, maar tegelijk zo schattig.
 3. Het gaat over sprookjes. SPROOKJES, SPROOKJES! Hey hello, kleine Audrey!
 4. De plot vind ik echt verrassend goed. Nee echt!
 5. Alle sprookjesfiguren worden met elkaar in contact gebracht. Hun verhaal krijgt zeker en vast een ander eind dan we gewend zijn. Het is echt heel goed verzonnen.
 6. Ik ben verliefd om de prinsessenjurken in de serie.
 7. De special effects zijn niet zo geweldig, maar ik vind ze er wel bijpassen. Ik hou er wel van en het stoort niet. Ik ben er dus wel voor te vinden.
 8. Het brengt weer een soort heilig samenhorig gevoel in je familie.
 9. De acteurs -vooral die kleine Henry- zijn geweldig. Ze kunnen zo veel verschillende soorten dingen aan en telkens doen ze het weer verschillend goed. Wauw, daar was ik zeker door verrast!
 10. Er zijn zo veel huilmomentjes!

Total experience: Totale verslavingsfactor! Net zoals chocolade en straciatella-ijs. (Helaas word je van bankzitten ook net zo dik…)

Kennen jullie de serie? Zo ja, had het ook zo’n effect op jullie?

 

8 thoughts on “Once upon a time… was er een serieverslaafd meisje

 1. Ik ben al een tijdje fan. Momenteel ben ik beetje bij beetje het vijfde seizoen aan het bekijken vermits er maar elke week één aflevering van verschijnt op de digibox. Ik vond het trouwens superleuk toen ik op de Antwerp Convention met een Hook-cosplayer op de foto kon. Die leek echt wel op de Hook uit de serie.

  1. Ik kan maar tot en met seizoen drie kijken. Momenteel zit ik halverwege drie, dus ?. HAHA, die Hook-cosplayer moet inderdaad geweldig zijn geweest! Ik vind zijn costuum in de serie echt geweldig!

 2. Precies zoals bij jou heb je hier MyPrime van Ziggo waar de eerste drie seizoenen op staan. Of eigenlijk seizoen 1 en 2 en toen veel later 3. Ik vind het ook zo leuk! Maar nu moet ik weer wachten tot ze nieuwe seizoenen toevoegen. Ik keek ook met mijn moeder maar sinds die aapmonsters van the wicked witch vond ze het niet meer leuk dus dat heb ik verder met m’n zus gekeken. Maar ik ben fan van Mr Gold en Belle samen, oh de liefde!

  1. Mijn moeder en ik zijn zo verslaafd! Ik zit nu halverwege drie en mijn moeder heeft zelfs al het hele seizoen uitgekeken! Op dit moment ben ik enorm aan het fangirlen over Regina en Robin Hood! Die twee zijn zo leuk samen! ?

   1. Wauw, heeft je moeder je gewoon ingehaald! Ik keek altijd met m’n moeder Gossip Girl, je moet eens kijken of je die ook hebt bij Proximus, want hier staan er drie seizoenen op dacht ik. Jaaa, Regina en Robin Hood! <3

    1. Op dat vlak haalt ze me altijd in! Ik heb Gossip Girl niet, maar wel nog andere leuke series! Op dit moment heb ik het hele seizoen uitgekeken en WAT IS ER NU GEBEURD?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.