Review

Hush, hush | Becca Fitzpatrick

Auteur: Becca Fitzpatrick
ISBN: 9789048829002
Uitgeverij: Moon
Samenvatting:

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

 

 

 

Mijn mening: 5.5/10

Ik heb dit boek eigenlijk al een paar jaar terug gelezen en ik weet nog dat ik het best wel goed vond. Natuurlijk zorgen de jaren ervoor dat er gaten in je geheugen komen, dus besloot ik om het boek nog eens opnieuw op te pakken. Ik wist er namelijk niets meer van.

Maar best. Ik begon aan pagina 1,2, 30 en ik wist meteen dat dit terug een boek is uit de Twilight-tijdperk. Wat zwakkere meisjes die moeten gered worden door een sterke hottie. (Al is Twilight veel beter als het om moraal gaat. Plus, Edward is een schatje.) Dus dit boek was ook een beetje zo, alleen was die knul daar een echte rotzak. Ik heb zijn motieven nog altijd niet door.

Het feit dat dit boek in een andere hype-periode is geschreven, werd heel duidelijk doorheen het verhaal. Een verhaal dat ik best wel intrigerend vond. Ik hou wel van die romances en vooral als het om verboden liefdes van engelen gaat. Maar ook hier weer die zo eeuwige instant romance. Het hoofdpersonage is zo naïef en laat zich zo makkelijk bespelen. Het was op dat vlak verschrikkelijk. Nee, echt. Ik hou wel van die verhalen met liefde op het eerste gezicht, maar ik vind dat het in sommige boeken best wel gerechtvaardigd is. Als je begrijpt wat ik bedoel. Hier in Hush Hush was het niet echt gerechtvaardigd. Wie valt er nu op zo’n eikel? En welk meisje laat zich zo bespelen? Ja, hij mag dan wel knap zijn, maar gebruik a.u.b je hersens. Ik kreeg echt geen hoogte van al deze dingen…

Oké, ik ben dus niet echt te spreken over de personages, terwijl het verhaal me daarentegen heel erg aansprak. Ik denk dat ik gewoon voorbij die periode ben. Net als bij Joss Stirling. Ik verlang naar diversiteit en naar personages die niet denken dat ze hun hersens gebruiken terwijl ze dat niet doen. Ik verlang naar meer dan leuk.

Ik verlang ook gewoon naar boeken die niet meer draaien rond die insta love of een macho gevallen engel. Nee, ik verlang naar boeken die boven al de rest springen en mij meer dan alleen “ohh wat cute” laten zeggen. Na 2016 met geweldige boeken gestart te zijn, heb ik echt het gevoel dat mijn standaard nu wel verhoogd is. Dat ik dus geen genoegen meer neem met boeken die alleen maar leuk zijn. Ik wil dat ze geweldig overweldigend en bovenal leerrijk zijn. Boeken zoals Simon vs. of Duizend schitterende zonnen.

Dit boek was leuk en daarom heb ik het uitgelezen, maar meer was het niet.

6 thoughts on “Hush, hush | Becca Fitzpatrick

  1. Heel herkenbaar dit! Toen ik dit boek voor het eerst las vond ik het echt best tof, maar vorig jaar herlas ik Hush Hush en wist ik echt niet meer wat ik er eerst zo goed aan vond 😛

    1. Haha, ja! Het tweede deel vind ik nog meer tegenvallen. Een paar jaar geleden heb ik die ook geprobeerd te lezen, maar het was echt niets. Deze keer heb ik toch helemaal hetzelfde gevoel! 😉

  2. Ik heb het eerste deel ook gelezen, ik vond het verhaal wel heel spannend zo van je wil doorlezen, maar daarbuiten was Nora een bloedirritant personage, haha 🙂 Ik denk dat Bella Swan nog slimmer is. Eigenlijk zou ik Twilight eens opnieuw moeten lezen, die vond ik destijds namelijk helemaal geweldig, dus ik ben benieuwd hoe ik daar nu over denk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.