Books

Mijn verlanglijstje voor Secret Santa

Voor de leesclub van Dear Book Nerd Book Club op 8 december (de laatste van dit jaar) organiseren we een Secret Santa. Voor €15 moeten we een heel leuk pakketje samenstellen voor elkaar én er moet minstens één boek in zitten. Ik ben zo excited! Deze boeken heb ik op mijn verlanglijstje gezet:

Pride – Ibi Zoboi

Een feministische hervertelling van Pride & Prejudice? Yes, please. Moet ik nog meer zeggen?

Wildcard – Marie Lu

Ik wil dit boek al eeuwen lezen. Sinds we met de leesclub in oktober Warcross lazen, wacht ik vol spanning op het vervolg. Ik heb nog geen mogelijkheid gehad om het te kopen, en het zou wel geweldig zijn als ik het cadeau zou krijgen.

The Savage Song – V.E. Schwab

Ik ben fan van Victoria Schwab sinds ik A Darker Shade of Magic las. Haar vertelstijl is zo donker én ik weet niet hoe ze het doet, maar alles wat ze schrijft is zo origineel. Super. Prachtig. Geweldig. Ik hoorde al veel goede dingen over deze duologie, dus die wil ik zeker op mijn lijstje zetten.

Vicious – Victoria Schwab

Dit boek is van dezelfde schrijfster (alleen met een ander pseudoniem). Precies om de reden die ik hierboven heb vermeld wil ik heel graag dit boek lezen. Het is ook een duologie.

What if it’s us – Becky Abertalli en Adam Silvera

Dit boek kwam vorige maand uit en sindsdien staat het al eeuwen op mijn verlanglijstje. Ik hou van de boeken van Adam Silvera en ik heb die van Becky Abertalli verslonden. Die combinatie kan dus alleen maar een goed boek opleveren waar ik zeker van zal genieten.

Men explain things to me – Rebecca Solnit

Dit is een non-fictie geschreven voor Rebecca Solnit, die al eerder heel bekende non-fictie schreef. Dit boek staat op mijn lijstje omdat ik recent mijn liefde voor non-fictie heb gevonden. Het is een feministisch boek en de korte inhoud en de schrijfstijl van Solnit spreken we wel aan.

Women in Battle – Martha Breen & Jenny Jordahl

Dit is een Graphic Novel die de wereldgeschiedenis helemaal vrouwelijk kleurt. Het gaat over belangrijke vrouwelijke helden die een belangrijke rol hebben gespeeld in de emancipatie van de vrouw, stemrecht, etc. De illustraties zijn een heel erg mooi uit en ik denk dat dit wel een leuke manier is om een stukje van onze vergeten geschiedenis te leren.

Royals – Rachel Hawkins

Dit boek heb ik op mijn lijstje gezet omdat ik wel in de mood ben voor een romantisch verhaal. Het lijkt me precies dat soort boek dat ik heel graag zou willen lezen tussen mijn examens. Ook weet ik dat er een gay-vervolg op komt en dat wil ik zeker lezen.

And I Darken – Kiersten White

Deze wil ik al lezen sinds iemand van de leesclub er laaiend over was. De beschrijving klinkt geweldig. Ik vind de cover geweldig. Ik wil het lezen. Punt.

The Heart Goes Last – Margaret Atwood

Dit is een van de recentste romans van de schrijfster van The Handmaid’s Tale. Marcia van Oog op de Toekomst is er heel enthousiast over, dus ik kan niet anders dan dat ook zijn. Ik wil al eeuwen iets van Atwood lezen.

The Poet X – Elizabeth Acevedo

Elizabeth Acevedo won vorige week met Poet X The National Book Award – Young Adult. Prestigieuze prijs en dus een boek dat ik graag eens een kans wil geven. Het is geschreven in vrije vers, een schrijfstijl die altijd wel bij me in de smaak valt. Plus, de cover is om bij te smelten!

Welke boeken wil jij graag krijgen met kerst?

2 thoughts on “Mijn verlanglijstje voor Secret Santa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.