Books

Mijn aanwinsten van juni 2019

Hoewel ik de hele maand juni examens had, kocht ik vorige maand tot nu toe de meeste boeken van het hele jaar. Vandaag zet ik eens op een rijtje welke leuke boeken ik mocht toevoegen aan mijn boekenkast.

Recensie-exemplaar

Van Agora (de vertegenwoordiger van HarperCollins Holland) kreeg ik een recensie-exemplaar toegestuurd: Ziel van het Zwaard van Julie Kagawa. Ik hou van Julie Kagawa en mocht haar al twee keer interviewen. Ziel van het Zwaard is het tweede deel in een Japans-geïnspireerde trilogie. Ik vond het eerste deel geweldig, dus als je daar eens mijn volledige recensie van terug wil lezen, dan kan dat hier.

Nederlandse autobuy

Ik hou me meestal aan deze regel: verschijnt een boek in het Nederlands, dan koop je het in het Nederlands. Dus onlangs verscheen Weersta Me van Tahereh Mafi, het vijfde deel in de Touching Juliette-serie. Helaas stelde dit boek me zo teleur. Als je wil weten waarom, kun je hier mijn recensie teruglezen.

Ook verscheen Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds en Brendan Kiely. Jason Reynolds blies me helemaal omver met 67 seconden (die overigens ontzettend goed vertaald is door Maria Postema) en zijn dichtbundel For everyone. Ik moest dus zeker zijn nieuwste boek hebben dat verscheen bij Blossom Books. Benieuwd of ik er net zo’n fan van zal zijn!

Pre-orders (bless past-Audrey)

In maart (toen ik verjaarde) had ik het lumineuze idee om met mijn verjaardagsgeld twee leuke Engelse boeken te bestellen. Ze waren echter nog niet beschikbaar en zouden pas eind juni (na mijn examens) uitkomen. Ik dacht dat dat perfecte timing was, want dan had ik eindelijk iets om naar uit te kijken en had ik meteen nieuw leesvoer.

Ik bestelde The Paper & Hearts Society van booktuber Lucy Powrie, een boek over boekenliefde, leesclubs en vriendschap. Het tweede boek was de nieuwste contemporary van Brigid Kemmerer, Call it what you want.

Onverwachte koopdrang

Tijdens mijn examens lees ik best veel, omdat ik het heel erg ontspannend vind. Ik wou dus ook een paar boeken lezen die al eeuwen op mijn tbr-stapel lagen. Helaas begon ik in Am I Normal Yet? van Holly Bourne en ik was helemaal verkocht. Het boek heeft nog twee vervolgen (What’s a girl Gotta do? en How hard can love be?) en eh… ik bestelde ze dus ook maar meteen? Daar ging mijn poging dan om mijn tbr-stapel te doen slinken.

Welke boeken voegde jij toe aan je boekenkast in juni?

1 thought on “Mijn aanwinsten van juni 2019

  1. In juni mocht ik 7 boeken toevoegen aan mijn collectie. Twee daarvan kreeg ik van mijn schoonouders voor mijn verjaardag (de 2de Hitchhiker’s Guide To The Galaxy omnibus en Wild Country van Anne Bishop), drie boeken bestelde ik eigenlijk al een poosje geleden maar waren pas nu aangekomen in de boekhandel (twee van Jill Shalvis en eentje met heel herkenbare cartoons voor booklovers nl. Book Love van Debbie Tung), een vierde boek bestelde ik online nadat ik het eerste deel van die reeks met veel plezier had gelezen (Heroine Worship van Sarah Kuhn. Aan het einde van de maand kreeg ik van VBK ook een recensie-exemplaar toegestuurd (De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.