Books

In de kijker | De verfilming van Sterrenstof verschijnt bijna!

Sterrenstof (of in het Engels: Our Chemical Hearts) van Krystal Sutherland is een van mijn favoriete boeken. Voor mij raakte het net alle gevoelige snaren en nog steeds denk ik aan de vibe die het boek mij gaf. Ik was dan ook in de wolken toen er even geleden werd aangekondigd dat er een verfilming op komst was én dan ook nog met een hoofdrolspeelster uit Riverdale.

Het is altijd spannend als één van je meest favoriete boeken verfilmd gaat worden. Zal het zo goed zijn als het boek? (Misschien. Hoogstwaarschijnlijk niet.) Zullen ze veel aanpassen? (Misschien, want film is nu eenmaal een ander medium.) Kortom: heel veel vragen die hopelijk geen teleurstellend antwoord zullen krijgen.

Ik herlas in juli Sterrenstof en ik moet zeggen dat ik na zoveel jaren dit boek nog steeds in mijn hart sluit. En juist omdat alle woorden nog zo vers in mijn geheugen staan, kijk ik zo hard uit naar deze verfilming. Ik zag alvast de trailer en vreemd genoeg gaf het kleurenpalet en de manier van hoe het gefilmd is, me ongeveer dezelfde vibe.

Over de film

Op 21 augustus verschijnt Chemical Hearts op Amazon Prime. (Oké, dat heb ik niet, maar lang leve proefabonnementen!) In de hoofdrollen: Lili Reinhart (bekend van Riverdale) die Grace Town speelt en Austin Abrams vertolkt Henry Page.

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nu al vind dat de hoofdrollen goed gecast zijn. Nu ben ik alleen heel erg benieuwd hoe de rest van de cast zal zijn én of het toch net zo magisch tragisch gaat aanvoelen als in het boek. Je kunt hieronder alvast de trailer bekijken. En tot 21 augustus zullen we alleen maar kunnen speculeren, maar ik weet nu al wat ik op die dag zal doen.

Kijk jij uit naar de verfilming van Sterrenstof (Our Chemical Hearts)? Wat zijn jouw verwachtingen?

1 thought on “In de kijker | De verfilming van Sterrenstof verschijnt bijna!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.