Books

Een lijstje YA-boeken om naar uit te kijken deze zomer

Komende zomer komen er heel wat leuke Nederlandse en Engelse boeken uit. Om eerlijk te zijn: er staan er alweer te veel op mijn verlanglijstje. (Oeps.) Vandaag deel ik met jou de highlights uit de aanbiedingsbrochures. Als je op de titel van het boek klikt, dan word je doorverwezen naar de korte inhoud.

Nederlands

Heartstopper Vol. 1 – Alice Oseman (augustus – Best of YA)

Om eerlijk te zijn ben ik zo blij dat Best of YA eindelijk de sprong neemt om een boek van Alice Oseman uit te geven. Haar befaamde Heartstopper-serie is werkelijk sprankelende liefde en zal zeker vele harten hier in België en Nederland veroveren. Binnenkort komt ook de Netflix-serie eraan, dus heb je nog meer redenen nodig om dit boek aan te schaffen?

Sadie – Courtney Summers (juli – Volt)

Volgens mij heeft Volt ontdekt dat thrillers een groot succes zijn bij het YA-publiek. Er verschijnen er niet zoveel, maar eigenlijk hou ik ook wel van die spanning. In juli brengen ze het bekroonde boek van Courtney Summers, Sadie, uit. Ik kan nu al niet wachten.

De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes (september – Blossom Books)

Het vervolg op De erfenis verschijnt gelijktijdig met de Engelse versie in september. Aangezien boek één eindigde met een enorme cliffhanger, dus gelukkig moeten we niet te lang wachten op een vervolg. Ik heb nog té veel vragen, dus hé: ik sta nu al te wachten.

Wens voor de wereld – Manon Visser (september – Clavis)

Ook al verscheen Manon Vissers debuut nog maar recent bij Clavis, haar volgende boek staat nu al op de planning. De achterflap trok eigenlijk meteen mijn aandacht en ik zette hem op mijn lijstje. Ik wil weer wat talent van eigen bodem ontdekken en misschien is dit wel precies het juiste boek.

Engels

Dear Book Nerd Book Club verkoopt eenmalig selfcare boekenboxen om geld in te zamelen en aangezien ik me bezighoud met de organisatie, ben ik goed op de hoogte van Engelse boeken die deze zomer verschijnen. Dat is dan ook weer een nadeel, want er komen zoveel geweldige boeken uit.

Afterlove – Tanya Byrne (augustus – BKMRK)

Ik heb altijd een zwak over boeken over het leven na de dood. Ik hou ervan dat mijn gedachtes dan meteen elke kant uit kunnen gaan, want er zijn zoveel vragen waar we geen antwoord op weten. Dit is geloof ik net zo’n boek en dan nog eens met een f/f-relatie. (Yesss.)

A Lesson in Vengeance – Victoria Lee (augustus – Delacorte Press)

Vanaf het moment dat dit boek werd aangekondigd, zette ik het op mijn verlanglijstje. Dark academia, queer en heel veel mysterie. Wat moet je nog meer?

Defy The Night – Brigid Kemmerer (september – Bloomsbury)

Ook al moet ik nog steeds het slot van haar trilogie lezen, ik ben hoe dan ook benieuwd naar haar nieuw boek dat uitkomt in september. Het belooft weer héél goed te worden: spanning, fantasy en sterke personages. Hopelijk kan ze al die hoge verwachtingen inlossen.

She Who Became The Sun – Shelley Parker-Chan (juli – Tor Books)

Queer historische fictie gesitueerd in China: please give it to me. Dit boek kreeg al talloze goede recensies en als je de achterflap leest, dan ben je gewoon helemaal verkocht. Het belooft de topper te worden van deze zomer.

Welke boeken staan op jouw verlanglijstje voor deze zomer?

2 thoughts on “Een lijstje YA-boeken om naar uit te kijken deze zomer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.