Review

Duizend stukjes van jou | Claudia Gray

Afbeeldingsresultaten voor duizend stukjes van jouAuteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins Holland

ISBN:9789402705003
Prijs: € 10 (later €15)
Pagina’s: 336
Samenvatting:

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Mijn mening: 8/10

Ik kreeg van Agora, de Belgische vertegenwoordiger van HarperCollins, onverwacht het tweede deel in de Firebird-serie toegestuurd. Je kan dus al verwachten dat ik als een gek om het eerste deel rende. (Zo ben ik nu eenmaal.) Helemaal in de ban van de prachtige cover en het intrigerende thema, begon ik aan pagina één…

En dat was meteen raak. Als lezer word je meteen in het verhaal gegooid en dan bedoel ik ook letterlijk gegooid. In hoofdstuk één laat Claudia Gray je in een wervelwind kennismaken met Marguerite, Theo, ongelofelijk veel dimensies en een moord. Ik was van pagina 1 al nieuwsgierig en toch vond ik het begin het zwakste deel van Duizend Stukjes van Jou.

Misschien is het omdat ik niet zo van die wervelwinden hou en misschien was ik een beetje een té oplettende lezer en had ik al een groot deel van Claudia Grays plot door. Zeker tijdens de eerste 100 pagina’s wist Claudia me niet echt te verrassen. Maar op een of andere manier ben ik blijven lezen, want hoezeer ik me ook irriteerde aan de betweterige stem van het hoofdpersonage, ik was getriggerd door de wereld van Magruerite en werd ik toch zoals ik hoopte van mijn stoel geblazen door een geweldige plottwist.

Elke vorm van kunst vertegenwoordigd een manier om de wereld te bezien.”
-Claudia Gray, Duizend Stukjes van Jou

Het idee achter dit boek vind ik werkelijk fenomenaal. De worldbuilding is fantastisch. Echt fenomenaal. Als ik begin te denken aan de mogelijkheden van al die dimensies, slaat mijn hart gewoon op hol en moet ik verder lezen. En ik zal het niet onder stoelen of banken schruiven: eenmaal ik goed in het verhaal zat heb ik dit boek niet meer kunnen wegleggen. Grote dank dus aan Agora voor het sturen van het tweede deel in deze serie, want ik moet en zal verder lezen. Er zit niet anders op dan dat.

Ik had een alinea terug al laten vallen dat ik het personage Marguerite in het begin niet zo’n geweldige meid vond. Op dat moment had ik niet echt een reden waarom ik d’r niet mocht, toch heb ik naarmate het boek vorderde mijn mening herzien. Ik moest het personage gewoon wat meer leren kennen, en als je haar leert kennen is ze een topvrouw. De andere personages hebben dan ook als verwacht wel mijn hart gestolen. Zeker elke versie van elk personage. Ze waren echt, spannend (en ongelofelijk aantrekkelijk…).

Claudia Gray heeft mij ontzettend overtuigd van haar serie. De wereld die ze heeft gecreëerd is er toch eentje die me altijd zal bijblijven. Gewoon omdat het toch wel meer dan verbazingwekkend en fascinerend is. Duizend stukjes van jou, een geweldig boek met onverwachte wendingen en fantastisch goed uitgewerkte personages is er een voor op ieders wishlist. Stond het er nog niet op? Wel, dan hoor het er zeker op te staan!

 

3 thoughts on “Duizend stukjes van jou | Claudia Gray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.