Book Nerds, Dear Book Nerd Book Club

Dit was de eerste leesclub in België!

Ongeveer rond 6 december maakte ik bekend dat ik een leesclub organiseerde in de Brugse Boekhandel. Gisteren, 16 januari, kwamen een heleboel Book Nerds uit België en Nederland (!) samen om samen het boek De Fixer te bespreken! Hier in dit artikel vind je mijn verslag van de eerste YA-leesclub in België.

Laten we zeggen dat ik niet zo goed geslapen had de dag voor de leesclub, want ik was echt zenuwachtig. Ik had nog nooit een leesclub bezocht en er ook nog nooit eentje georganiseerd, dus het mocht wel. Maar mijn zenuwen waren voor niets geweest, want niemand heeft me opgegeten of zo.

Beter te laat dan te vroeg

Zoals altijd was ik weer te vroeg. Ik hielp nog even alles klaarzetten en daar was plots al de eerste deelnemer! Al snel liep de boekenwinkel snel vol met allerlei boekenliefhebbers en konden we snel beginnen met de bespreking van De Fixer.

  

Gemengde gevoelens

De leesclub was geweldig interessant omdat je verschillende meningen had. Zo vond bijvoorbeeld Marcia van Dare Dystopia het boek maar niets en vond Vanessa van Mijn B.I.E.B het dan weer een toppertje. Er werd veel gediscussieerd over het personage Tess, waar sommigen toch gemengde gevoelens over hadden. Maar wat er vooral was besproken was de plot, waarvan sommigen de grootste plottwisten hadden zien aankomen en de anderen geen flauw benul hadden gehad.

Kortom, iedereen had het boek op een heel andere manier ervaren en dat kon je zo goed afleiden uit de commentaren van de deelnemers!

Waarom wilden jullie nou geen cake?

Ik had dus nog nooit een leesclub georganiseerd en ook al had ik een 17-tal vragen, toch waren we snel klaar. Gelukkig had mijn mama cake gekocht en kon ik iedereen nog een stukje aanbieden. Vreemd genoeg had bijna niemand zin in een stukje. Ik snap het nog steeds niet. Cake for life?

  

We waren snel klaar met de leesclub en toch is het uitgelopen tot 16u45! Nou ja, als je een stelletje Book Nerds samen in een kamer zet, kan ontstaat er gegarandeerd een geanimeerd gesprek over boeken, bloggers en reisjes naar Chicago. Ook vroeg ik even wat de deelnemers graag zouden doen voor de volgende keer en ik heb zo’n leuke ideeën op gedaan! Over een paar maanden vindt er nog iets groters plaats dan een leesclub… To be continued!

Toen moest plots iedereen weg

Ze werden niet buiten gegooid of zo, maar sommigen moesten de trein halen. Ik had me nog nooit zo goed geamuseerd, dus ik vond het best jammer… Het was zo’n geweldige en gezellige namiddag en ik wou denk ik niet dat het eindigde. Ik heb zo veel leuke mensen ontmoet, dus ja! Ik gaf iedereen een afscheidsknuffel en we babbelden nog wat na. Uiteindelijk druppelde iedereen de boekhandel uit. Ik keek iedereen na en ik kon niet geloven wat er deze middag was gebeurd. Dit was een grote mijlpaal voor iedere YA-lezer in België en voor mezelf! 

Niet zo’n geheime plannen smeden

Nadat iedereen was vertrokken, besprak ik nog vele ideetjes met de boekhandel. Zijzelf hadden zo veel genoten van al dat gezelschap in hun winkel dat ze me graag nog eens hielpen met een leesclub of iets meer. Ik kan jullie nog niet veel vertellen over die iets meer, maar over een paar weken wordt dat wel duidelijk!

Wil jij op de hoogte blijven van alle YA-evenementen in de Brugse Boekhandel? Like dan zeker de pagina van Dear Book Nerd Book Club en alles wat je moet weten komt daar online!

https://www.facebook.com/DearBookNerdBookClub/

Mijn hele grote dank gaat uit aan WPG Uitgevers omdat zij  met veel plezier de eerste Belgische leesclub hebben helpen verwezenlijken! En natuurlijk een dikke merci aan de Brugse Boekhandel en alle deelnemers voor hun enthousiasme!

21 thoughts on “Dit was de eerste leesclub in België!

  1. Inderdaad super goed gedaan Audrey! Echt geweldig dat je jouw schouders hieronder hebt gezet. Sorry van de cake ;), volgende keer zal ik speciaal minder eten om er van te kunnen genieten. Kijk er al naar uit.

    1. Heel erg bedankt! Ik vond het echt geweldig! Plus, de volgende keer wordt het iets helemaal anders en toch hetzelfde (met cake). Ik houd je op de hoogte! ?

  2. Ik vind het zo jammer dat ik er niet bij kon zijn.. (stomme examens)
    Hopelijk komt er snel een volgende meeting in België en kan ik er dan wel bij zijn!
    Btw, super dat je gedacht hebt aan cake, I LOVE cake! 😉

  3. Heel erg bedankt om deze gezellige leesclub te organiseren Audrey 😀 en goed dat je alle namen zo uit je hoofd had geleerd 😉 Ik kijk nu al uit naar het volgende evenement!!

  4. Haha, wat een leuk stukje! Ik zag op Facebook voorbijkomen dat er nu dus inderdaad ook een bijeenkomst was in België. Super leuk! Ik herinner me nog dat je dat met de brainstormsessie van Best of YA wel graag wilde. =)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.