Review

Et si c'était vrai | Marc Levy

Et si c'était vrai...Auteur: Marc Levy
ISBN: 9782266104531
Uitgeverij: Robert Laffont
Pagina’s: 250
Ook te lezen in: Engels of Nederlands
Samenvatting:
Que penser d’une femme qui choisit le placard de votre salle de bains pour y passer ses journées ? Qui s’étonne que vous puissiez la voir ? Qui disparaît et reparaît à sa guise et qui prétend être plongée dans un profond coma à l’autre bout de la ville ? Faut-il lui faire consulter un psychiatre ? En consulter un soi-même ? Ou, tout au contraire, se laisser emporter par un extravagante aventure ?
Et si c’était vrai ?
S’il était vrai qu’Arthur soit le seul homme qui puisse partager le secret de Lauren, contempler celle que personne ne voit, parler à celle que personne n’entend ?

Mijn mening: 8/10

Ik heb voor het eerst een Frans boek uitgelezen die ik écht begreep en waarvan ik absoluut genoten heb. Ik weet niet of jullie al weten dat ik verplichte boeken moet lezen voor school, maar dit was er eentje voor het vak Frans. Ik zie er, zoals altijd, tegenop op echt te beginnen in zo’n verplicht boek. Gewoon omdat het niet meer zo goed voelt om te lezen. Nu had ik integendeel het gevoel dat ik dit boek in een ruk kon uitlezen en dat ik oprecht genoot van mijn ‘verplichting’.

Et si c’était vrai is gepubliceerd in 2000 en is dus even oud als ik. Best grappig eigenlijk, want ik had geen idee dat ik een boek aan het lezen was die bijna 16 jaar geleden was geschreven. Het boek leek zo tijdloos, met een paar kleine details die de periode verraadde, op na. Ik had me nog nooit zo verrast gevoeld.

Marc Levy schrijft ook gewoon vlot en geweldig. Hij laat je zweven in een wereld van het onmogelijke zonder dat je het zelf doorhebt. Hij schrijft met humor en toch weet hij zijn roman te onderscheiden van de klassiekers in het genre. Door zijn mix met humor en een grote portie filosofische uitspraken, weet hij je te raken in je hart. Dit boek mag dan wel ouder zijn, maar de woorden zeggen nog altijd wat ze willen zeggen. Ja, dit 16 jaar oude boek is een echte pageturner. Het is dus niet verrassend dat dit boek in de nilllies een echte hype is geweest!

Goed schrijven en de lezer weten te raken is één ding, de plot is een ander. Maar ook hier weer, heeft Marc Levy de juiste snaar weten te raken. Een verhaal over onmogelijke liefde, onvoorwaardelijke vriendschap en een mooie achterliggende betekenis hebben mij toch even op de rand van huilen gebracht toen ik het boek aan het lezen was. Marc Levy heeft net de juiste balans gevonden tussen cliché en originaliteit. Iets wat ik niet had gedacht toen ik het boek oppakte. Romantiek kan bijna nooit verkeerd zijn en Marc Levy heeft het op een juiste en prachtige manier in zijn boek verwerkt.

Alhoewel het boek over geesten gaat, liet Marc Levy de lezer voelen dat het misschien wel werkelijk kon zijn. Door zijn goed uitgewerkte personages met een duidelijk intelligente geest, begon je echt te twijfelen over de wereld. Dat gevoel droeg ik echt mee terwijl ik het boek las en heb dan ook niet zo veel opmerkingen. Misschien het enige minpuntje was de reactie van inspecteur Pilguez op Arthurs verhaal, maar dat is eigenlijk een persoonlijke dingetje…

Ik ben bijna 16 en heb net een boek gelezen die net zo oud als ik en voel me echt geweldig. Even een overwinning voor deze Book Nerd.

P.S: Ben je ook nieuwsgierig naar dit boek en versta je geen woord Frans? Dan kun je het boek ook in het Nederlands lezen of in het Engels!

P.S.2: Heb je geen zin om te lezen? Dan kun je ook de film bekijken met in de hoofdrol niemand minder dan Reese Witherspoon!

1 thought on “Et si c'était vrai | Marc Levy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.