Book Nerds

Waarom ik zoveel geniet van een leesclub

Het voelt precies als gisteren toen ik voor het eerst het idee kreeg om een leesclub op te richten in het hartje van Brugge. En weet je, ik heb er nooit één minuut spijt van gehad, ook al is het wel mijn grootste bron van stress deze dagen.

Als je al even mijn blog volgt of je me al eens in het echt hebt ontmoet, kun je al een klein beetje schetsen hoe ik echt ben. Enthousiast, een enorme Book Nerd en bovenal een 16-jarig meisje met grote dromen. Die 3 dingen hebben er echt voor gezorgd dat ik Dear Book Nerd Book Club heb opgericht en dat ik dankzij geweldige enthousiaste lezers een geweldige tijd beleef.

Daar deed ik het voor

Ik denk dat ik het idee voor een echte leesclub kreeg ergens halverwege november 2015. De reden: ik zocht afleiding van de nachtmerrie van elke tiener, examens. Ik mailde een paar mensen en hop, daar was de eerste leesclub. Ik had echt geen idee hoeveel mensen er zouden zijn en of er zelfs mensen zouden willen komen, maar WPG Uitgevers was enorm enthousiast. En zoals ik had gedroomd, onze eerste leesclub was echt een succes. Zo’n succes dat alle mensen die aanwezig waren op de eerste leesclub ontzettend goede vrienden zijn geworden. Of samengevat: we hebben onze soulmates gevonden.IMG_1912[1]

Mijn bron van stress

Ik zal eerlijk zijn, als 16-jarig meisje is het echt niet eenvoudig om al die dingen te organiseren zoals een sleepover, leesclubs, picknicks en god weet wat in de toekomst. Ik moet telkens heel veel mailtjes sturen, vragen voorbereiden, creatieve oplossingen bedenken en dan nog eens mijn eigen blog onderhouden en goede punten halen op school. Als ik het zo-even opsom klinkt het inderdaad heel veel werk, maar ik geniet zo van wat ik nu aan het doen ben. Vooral als dan een event is afgelopen en ik zie hoe gelukkig iedereen is. Hoe gelukkig ik ben.Blogverjaardag

Dit kreeg ik er allemaal voor terug
 • Nieuwe kansen (en ik mag nog niet zeggen welke… Lekker vaag.)
 • De meest geweldige mensen ooit die dezelfde passie delen als ik
 • Cake
 • Een band met een boekenwinkel die ik nooit voor ogen had geacht
 • Een bezoekje aan WPG Uitgevers
 • Interviews met geweldige auteurs
 • Nog meer cake
 • Een andere kijk op boeken
 • Ik leer boeken lezen uit andere genres
 • Nog veel meer cake
 • Een heel hechte groep of zoals ze zeggen, een groeiende YA-community
 • Nog meer nieuwe kansen

Samengevat: de beste tijd van m’n leven.

Het is het waard
Op de planning

Sinds onze eerste leesclub op 16 januari 2016 hebben we met Dear Book Nerd Book Club al zo veel leuke dingen gedaan. Zo hadden we eerst 2 leuke leesclubs met heel veel lekkere cake en in mei hebben we echt in een boekhandel geslapen! (De mooiste ervaring ooit en zeker voor herhaling vatbaar!)sfeer-5

Nu tig leesclubs en eventen later ben ik al volop bezig om een geweldige sprankelend voor nieuw jaar voor Dear Book Nerd Book Club te plannen. Zo heb ik al heel wat leuke ideetjes én voorstellen gekregen. Helaas mag ik er nog niet te veel over zeggen, maar ik weet zeker dat je het snel genoeg te weten komt.

Wil je graag op de hoogte blijven van wat we zoal allemaal doen? Volg ons dan op Facebook (Dear Book Nerd Book Club)!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.