Books

Deze series wil ik graag uitlezen in het nieuwe jaar

Vorig jaar las ik maar liefst 71 boeken uit en voor mij is dat toch echt wel een record. Ik las zoveel omdat ik ook een aantal niet-uitgelezen series uit mijn kast haalde en ze als een sneltrein uitlas. Omdat me dat zo goed bevallen is, wil ik dat dit jaar heel erg graag opnieuw doen. Je kan trouwens alles lezen over mijn leesplannen voor 2021 in dit artikel.

Alter Ego, Aartsrivaal en Apocalyps van Marissa Meyer

Deze heldenserie van de auteur van de Lunar Chronicles verdient oprecht veel meer lof. Ik las een aantal jaar terug het allereerste deel, Alter Ego, en toen was ik er helemaal van in de ban. Momenteel staan boeken twee en drie nog op me te wachten en die moet ik echt dringend allemaal lezen. 2021 wordt dus het jaar waarin ik eindelijk eens deze serie lees.

De Verminkte Koning en ‘Rule of Wolves’ van Leigh Bardugo

Ik kocht een jaar geleden De Verminkte Koning en Rule of Wolves, het vervolg, komt dit voorjaar uit. Ik las deze zomer List en Leugens en Kraai en Koninkrijk van dezelfde auteur, dus ik kan eigenlijk helemaal niet wachten om opnieuw in de Grisha-wereld te duiken. En het liefst lees ik dan deze twee boeken na elkaar uit.

Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas

Oké, dit doel is misschien een beetje onrealistisch, maar ik wil dolgraag opnieuw beginnen in de Throne of Glass van Sarah J. Maas. Ik las al de eerste vier boeken een tijdje geleden, maar natuurlijk weet ik niet zoveel meer, dus ik wil ze allemaal heel erg graag opnieuw lezen.

Eervolle vermelding

Ik heb ook nog een aantal eerste delen van veelbelovende series in mijn kast staan, dus wie weet zal ik ze geweldig vinden en meteen de vervolgen ook willen lezen. Deze boeken staan op mijn leeslijstje:

  • The Poppy War van R.F. Kuang (Heb ik ondertussen in februari gelezen en I loved it.)
  • The City of Brass van S.A. Chakraborty
  • The Thousandth Floor van Katharine McGee
  • Pupil van Julie Kagawa

Welke series wil jij heel erg graag uitlezen in 2021?

8 thoughts on “Deze series wil ik graag uitlezen in het nieuwe jaar

  1. Ik hoor altijd zoveel goede dingen over The Throne of Glass, misschien moet ik het dan toch echt maar eens een kans geven. En die serie van Katherine McGee vond ik heel leuk en kan ik zeker aanraden!

    1. Ik las de eerste delen echt al vier of vijf jaar geleden, dus ik ben benieuwd of ik ze nog steeds goed vind. O en dat is leuk om te horen, want ik was al helemaal fan van haar nieuwste serie, American Royals!

  2. Oh, ik maak daar bewust geen specifieke lijstjes van maar eigenlijk staan er hier wel nog heel wat series waarin ik verder wil lezen. Kraai en Koninkrijk zou ik ook graag willen lezen want daar kwam ik zelf nog niet aan toe. Mijn tbr telt volgens mij meer vervolgdelen dan standalones. Keuze genoeg dus.

    1. Kraai en Koninkrijk vond ik geweldig! En momenteel zit ik al in het laatste boek van Marissa Meyer, dus het helpt wel een beetje om deze dingen op een rijtje te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.