Book Nerds

Mijn leesplannen voor 2021

In 2020 schoot mijn reading challenge ontzettend de lucht in. Ik las 71 boeken en om eerlijk te zijn is dat voor mij een groot record. Ik denk niet dat ik opnieuw zoveel zal kunnen lezen, maar ik heb wel een aantal leesplannen.

Meer lezen uit eigen kast

De grootste bijwerking van zo graag lezen is dat ik een overvolle boekenkast heb met zeer veel ongelezen boeken. Er verschijnen zo vaak zo’n mooie boeken en tja, ik koop ze en dan blijven ze staan in mijn kast. Ik wil dit jaar toch echt meer lezen uit mijn eigen kast en op die manier hoop ik om wat plek in mijn kast te kunnen vrijmaken. Maar hoe ga ik dat aanpakken?

Series uitlezen

Ik heb zoveel series in mijn kast staan waarvan ik het eerste deel zo verslonden heb. Omdat er altijd zoveel tijd tussen het eerste boek en het vervolg zit, verlies ik het tweede deel altijd uit het oog. Soms koop ik het wel nog, maar dan heb ik geen tijd om het te lezen en blijft het alsnog staan. Nu wil ik daar verandering in brengen (en in 2020 was ik daar eigenlijk ook goed mee begonnen).

Briefjes?

Tijdens de nieuwjaarsbabbel van de leesclub op 9 januari heb ik wat inspiratie opgedaan en ik overweeg om een potje te vullen met de titels van mijn ongelezen boeken. Op die manier sta ik geen uren voor mijn kast te denken welk boek ik nu weer kan lezen en geef ik misschien ook eens mijn oudere boeken een kans. Als jij er ervaring mee hebt, laat me weten hoe jij dat ervaren hebt.

Niet echt een leesdoel

Momenteel staat mijn Goodreads reading challenge op 20 boeken. Gewoon omdat ik eigenlijk de lat voor mezelf niet zo hoog wil leggen. Ik heb dus niet echt een leesdoel, maar wel heel veel leesplannen die hopelijk goed zullen slagen in 2021.

Heb jij een leesplan voor dit jaar?

3 thoughts on “Mijn leesplannen voor 2021

  1. De afgelopen jaren maakte ik altijd leesdoelen die altijd anders verliepen.
    Ik hang daarom ook maar geen gelezen aantallen meer aan een fijn leesjaar.
    Het idee van het potje met ongelezen titels spreekt mij ook aan, misschien eens kijken of ik een
    heel grote pot kan vinden !
    Dank voor die tip!

  2. De eerste van jouw lijstje is hier ook nog steeds het doel. Mijn tbr is ondertussen gelukkig al een pak lager dan twee jaar geleden maar toch nog steeds behoorlijk omvangrijk. Daarom lees ik minder recensieboeken en probeer ik vooral veel eigen boeken te lezen. Dus geen bezoekjes aan de plaatselijke bibliotheek, maar enkel aan mijn eigen mini bib. Dat ik ondertussen wel nog steeds af en toe nieuwe boeken aan die collectie blijf toevoegen helpt natuurlijk niet echt. šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.