Dear Book Nerd Book Club

YA-sleepover met special guest Sara Zonneveldt

Eergisteren was de dag van mijn leven. Voor het eerst hier in België, heb ik in samenwerking met de geweldigste boekhandel, Brugse Boekhandel en WPG Uitgevers BE de gezelligste, meest fantastische YA-sleepover georganiseerd. En, oh. WAT EEN NACHT.

Nou ja, creatief bezig zijn is tegenwoordig echt mijn favoriete bezigheid (naast lezen) geworden. Ik hou er zo van om mijn brein te laten werken en zo de leukste dingen te verzinnen. Zo, kwam ik opeens op het idee om ook eens in België een sleepover te doen. Ik weet wel dat het wel al eens georganiseerd was, maar deze sleepover zou anders worden. Deze sleepover was puur dromen.

Druk in de weer, as always

We hadden afgesproken op 7 mei in de boekhandel om 15u om alles klaar te zetten. Maar zoals elke organisator van een feest, was ik al vroeg wakker om nog de laatste puntjes op de i te zetten. Zo knipte en plakte ik nog in de vroege uurtjes en leerde en las wat tussendoor. Toen het moment dan eindelijk was aangebroken om naar de boekhandel te vertrekken, kon ik niet meer wachten!

Dromen komen uit

Het is altijd leuk om een boekenwinkel binnen te stappen waar je zo’n goede herinneringen aan hebt. Ik hoop zo dat er nog meer herinneringen komen, want ik ben wel een beetje verslaafd geraakt aan dat sociale contact. (Plus, ik heb zo veel nieuwe vrienden gemaakt. Niet te geloven.) Dus toen ik die dag weer binnenwandelde en mijn slaapzak neerzette, was ik al helemaal in de mood.

Samen met Marcia van Oog op de toekomst die heel graag kwam helpen en WPG transformeerden we de boekhandel tot een ware boekenhemel waarop elke Book Nerd jaloers zou zijn. We hingen secret enveloppen en DrOmEN-kussenslopen aan het plafond. Buiten dekten we ook de tafel voor het avondeten en hingen we lampionnetjes in de bomen, want het was zo mooi weer. Ik (en eigenlijk iedereen) kon haast niet meer wachten totdat we er echt zouden mogen slapen en we gezellig konden samen zijn.

Let it begin

Om 18u30 werd iedereen verwacht in de boekhandel. Sara was toen ook al aangekomen en ik denk dat het meteen wel goed zat. (Hopelijk vond ze me niet te enthousiast of gek…) Bij aankomst kregen alle deelnemers een gepersonaliseerde badge en een envelop met daarin iets heel speciaals. Door de avond heen hielden we namelijk een message party. Zo’n party is geweldig. Iedereen kreeg een personage of onderwerp uit het boek opgespeld. Zo kon je dan de hele avond briefjes schrijven naar elke deelnemer en die in de bijbehorende envelop (die aan het plafond hing) steken.Uiteindelijk kregen de deelnemers geen cliché goodiebag, maar een echt persoonlijk briefje met een hele mooie herinnering. (Yep, Sara, je hebt echt voor een heel leuk thema gekozen in je boek! Je l’aime!)

Zoals ik al zei: de geweldigste boekenwinkel die er bestaat

Niet alleen vertrouwden Koen De Meester en zijn vrouw me hun winkel voor een nacht toe, nee, ze zijn dan ook nog eens te meest enthousiaste mensen die je maar kan bedenken. Telkens als ik de boekenwinkel binnenkom word ik verwelkomd met een glimlach. (Ook een geheime glimlach want Elke wil nog steeds niet zeggen wat mijn opa voor me in petto heeft…) Dus ook die avond waren ze laaiend enthousiast. De vrouw des huize maakte de lekkerste spaghetti ooit en zorgde dan ook nog eens in de ochtend voor lekkere thee, koffie en pistolets. Beide keren aten we gezellig buiten in het binnentuintje van de boekhandel. Echt waar, de leukste ervaring ooit. Dus bedankt iedereen van de boekenwinkel, jullie helpen mijn dromen waar te maken!

Het leukste interview ooit, al zeg ik het zelf

Na het verrukkelijke eten en het voorstelrondje die ik deze keer niet was vergeten, was het tijd voor een heel leuk en gezellig interview. Ik zeg het niet alleen omdat ik alles in elkaar heb gestoken, maar ook omdat het gewoon zo was. Ik had namelijk het interview laten leiden door briefjes, kleine quotes die heel relevant waren voor het boek en Sara’s avonturen. Vervolgens had ik die onder iedereens stoel geplakt en in het begin van het interview heb ik dus iedereen verbaasd. Bij elke quote stond ook een nummertje een daarbij hoorden dan de vragen. Maar het was niet altijd vraag en antwoord. Nee, er ontstonden meestal discussies of mensen deelden hun eigen ervaringen. Kortom: ik ben trots op mezelf dat ik dit heb gemaakt. Btw, later deze week krijg je hier op mijn blog een paar antwoorden van Sara!

Signeren en een polaroid

Sinds ik mijn Polaroid-camera heb, neem ik altijd foto’s bij de speciale gebeurtenissen. Zo nam ik er op de sleepover eentje bij het signeren en eten. Sara nam echt de tijd voor iedereen, praatte met iedereen. Het was gewoon een gezellige signeersessie. Naast het signeren, verzamelde Marcia de dromen van de deelnemers voor haar Instagram-actie #deeljedromen. Weet je niet wat dat is? Kijk dan eens hier!

The Book Games

Het was grappig dat toen ik het aankondigde die avond net iemand gsm ging en het meteen ingehuldigd werd. Dat noem ik nog maar eens perfecte timing! The Book Games is eigenlijk een beetje zoals The Hunger Games maar dan zonder doden en het gaat over boeken. Elke deelnemer kon punten verdienen per onderdeel en werd dus er heel veel gelachen. Dit speelden we:

 1. Guess the book cover: ik had stukjes geknipt uit omslagen op het internet. Zo moesten de deelnemers dan raden van welk boek het was.
 2. First Sentence Challenge: raad uit welk boek deze eerste zin komt. Heel moeilijk! 😉 Whahaha!
 3. Emoji Reads: naar de rage #emojireads waar boeken verteld werden met emoji’s.EmojiReads_Divergent_EpicReads
 4. Wie ben ik in 2 minuten: raad welk boekpersonage je bent in 2 minuten. Insiders joke: hier is mijn lichaam…

Uiteindelijk is iedereen vergeten wie de winnaar was. Nou ja, ik toch eigenlijk…

Een nachtje doordoen

Het zag er dus echt naar uit dat we helemaal niet gingen slapen die nacht. Maar dan ook helemaal niet. We bleven maar praten over onze favoriete boeken en series, bespraken de liefde tussen Bella en Edward uitvoerig en een van de deelnemers toonde Sara haar grootste passie, K-pop. Dansende Koreanen die zingen ‘ik druk mijn puist uit’ is echt nou ja, “geweldig”… 😉 IMG_6703

Uiteindelijk gingen we al vechtend tegen de slaap ten onder om 3 u 30. Het had nog langer gekund, maar vrees dat Audrey en de andere Book Nerds als echte zombies naar huis zouden zijn gegaan.

De langste post ooit

Ik heb echt nog nooit zo’n lang verslag geschreven, maar deze dag heeft gewoon verdiend. Het was de beste nacht ooit en ik denk niet dat ik ooit zo gelukkig en blij ben geweest. Ik heb zo veel nieuwe mensen leren kennen die ik heel heel erg graag mag en weet je, dat is voor mij zo geweldig. Ik heb ervoor gezorgd dat mensen een geweldige avond en nacht hebben doorgebracht, dus ben ik gelukkig en meer moet ik niet hebben.

Dus bedankt Sara om mijn droom met jou droom uit te doen komen en natuurlijk Lotte, Riens en de Brugse Boekhandel voor jullie onfeilbaar enthousiasme. Maar natuurlijk ook aan iedereen die die nacht dezelfde harde grond heeft gevoeld: jullie zijn de beste!

PS: heel erg bedankt Nana om je foto’s door te sturen!

19 thoughts on “YA-sleepover met special guest Sara Zonneveldt

  1. Nou ja! Zonder jou enthousiasme zou het ook niet zo leuk geweest zijn! Dus heel erg bedankt voor je hulp Marcia! Ik vond het net zo geweldig als jij! Ik kijk er zeker en vast naar uit om jou verslagje te lezen! Benieuwd! 😉

 1. Klinkt echt als een superleuke dag en nacht! Hopelijk kan ik er de volgende keer ook bij zijn ^^
  Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd al gedroomd van een al dan niet gemaskerd boekenbal 🙂

  1. Nu breng je me op ideeën… Ik hoop ook dat je er de volgende keer eens bij kan zijn! Het zou echt geweldig zijn om je eens in het echt te ontmoeten! Dus wie weet…

   1. Haha, als je ooit beslist om zo een boekenbal te organiseren wil ik best wel helpen! Ja, wie weet 🙂 Ik moet echt eens uitzoeken of ik de volgende keer niet gewoon met de trein of zo tot in Brugge geraak 😉

  1. Oh, dat was het ook echt! Ik denk dat ik me nog nooit zo geamuseerd heb. Nou ja, hoe kan het anders ook. Al die Book Nerds bijeen.. PS: er komt zeker nog een vervolg! 😉

 2. Fleur was the queen of booknerds. Ze had uiteindelijk een puntje meer dan ik, dacht ik.
  Het was echt superleuk en ik hoop echt dat ik er de volgende keer ook weer bij kan zijn.

  1. Oh, nou dat vind ik heel erg voor je Chiara! 😉 Er waren natuurlijk hele gewaagde competitie aanwezig! En ik ben blij dat je je geamuseerd hebt! Mijn droom is uitgekomen!

 3. Wat een lang verslag! He, klikte ik natuurlijk weer te vroeg op enter. Maar heel erg leuk om te lezen en zo gaaf dat jouw droom dus eigenlijk ook uit is gekomen! En de foto’s zijn AWESOME! Het eten ziet er ook heerlijk uit. Wat grappig die Book Games, die zouden ook wel leuk op je blog zijn eigenlijk! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.