Book Nerds, Books

My English Book Haul #2

Je verbaast je misschien over de #2, maar als je je het nog kunt herinneren was ik rond dezelfde tijd vorig jaar ook in Engeland! Deze keer dobberde ik echter in de bootje op het midden van de Thames en verbleef ik niet in een hotel. Toch had ik heel veel kansen om geweldige boeken te kopen. En het zal je verbazen (of toch niet) maar ik heb veel batjes gedaan! (Batjes is Vlaams voor échte koopjes!)

In totaal heb ik negen boeken moeten proppen in mijn al overvolle koffer. Echt waar, het was proppen. Nou ja, ik wist al wel op voorhand dat het er dik in zou zitten dat ik zoveel boeken zou kopen dus had ik al twee BB-tasjes meegenomen. En het was nodig, want ik kocht negen boeken voor 21 pond! 21 POND!

Ik ben abhdbhjds-gelukkig met mijn geweldige boeken!

1. Me before you van Jojo Moyes

Ik kocht dit prachtige boek in de supermarkt Tesco bij een actie twee voor 7 pond! Ik heb al zo veel goeds gehoord over het boek en binnenkort komt de film uit, dus ik kon gewoon niet anders dan dit boek meenemen… Ik ben zo benieuwd, want ik moet het boek echt wel gelezen hebben voor ik de film ga bekijken!IMG_1119[1]

2. The art of being normal van Lisa Williamson  

Na het lezen van Simon vs. had ik echt het gevoel dat ik meer moest verkennen als het om boeken gaat. Ik wilde meer ‘specialere’ boeken lezen en dus was ik heel blij dat ik dit boek voor iets minder dan 3,5 pond kon kopen in de Tesco, want dit boek gaat namelijk over een jongen die graag een meisje wil worden. Wat dit gaat geven? Ik zit op het puntje van mijn stoel om erachter te komen!

3. The Martian van Andy Weir

Dit is een verfilmd boek, alhoewel ik de film nog niet gezien heb! Ik heb echt hele goede recensies gelezen over dit boek, dus toen ik het op de kop kon tikken voor 1,5 pond in een liefdadigheidsinstelling kon ik het echt niet laten liggen. Ik heb heel erg curieus naar die ruimtereis!

4. Rebel of The Sands van Alwyn Hamilton 

Ik kocht dit boek op mijn eerste dag in Engeland, ook in de Tesco eigenlijk. Ik was mijn eigen boek thuis vergeten, dus ik vond wel dat ik wat leesvoer verdiende. Ondertussen ben ik al halverwege het boek en vind ik het best goed. Niet fantastisch, maar gewoon goed. (Even tussen haakjes: vinden jullie ook niet dat de cover zo geweldig mooi is?)IMG_1112[1]

 5. Carry On van Rainbow Rowell

Toen ik het eerste thema van de Celebrate Book Box las, wist ik meteen wel boek erin zat. Op een of andere manier verpestte dat het een beetje voor mij, dus ik besloot om de book box niet te bestellen. Dus het lot wilde toch dat ik het boek van Rainbow oppakte, want daar stond ie plots in de Tesco voor een miniprijsje! Ik had zo veel goede recensies gelezen van dit boek en heel veel mensen hebben me het ook aangeraden, dus ik dacht: waarom niet? Ook bij dit boek kan ik niet wachten om te weten wat het in petto heeft!

6. Life of Pi van Yann Martel

Om een of andere reden was ik deze keer wel overtuigd door het zinnetje “Het beste literaire boek van nu!” die op de achterflap stond. Plus, ik kon het boek kopen voor 1 pond in een kleine tweedehandswinkel in het schattige stadje, Marlow. Ik zei dus weer tegen mezelf iets zoals waarom niet. Maar dat, dames en heren is nu eens niet de grootste verrassing van het jaar! Toen ik aan de kassa stond en de kaft aan het aaien was, merkte ik een sticker op waarop stond: signed copy. Ik gilde echt, want doen ik een paar bladzijden bladerde zag ik daar inderdaad een handtekening! AAAH! Ik ben zo gelukkig en dat voor 1 pond! 😉

7. Code Name Verity van Elizabeth Wein

Dit boek kun je ook lezen in het Nederlands!.Toch vond ik het wel leuk om dit boek mee te nemen in het Engels, want ik vind dat ik ook andere genres moet verkennen. En omdat het nu voor minder dan 2 euro kon, kon ik het echt niet laten liggen! Ik ben benieuwd wat dit oorlogsboek gaat geven!

8. Shock of the fall van Nathan Filer

Ik denk dat ik eens op een Nederlandse boekenblog een hele leuke recensie heb gelezen over dit boek en ik toen eens tegen mezelf heb gezegd dat ik het boek moest hebben. Dus degene wiens naam ik ben vergeten, bedankt voor je recensie, want ik denk dat ik weer een prachtige parel aan mijn boekenkast heb mogen toevoegen!

9. The Knife of Never Letting Go van Patrick Ness

Klinkt de titel niet gewoonweg geweldig? Het verhaal in het boek lijkt me een beetje bizar maar op sommige momenten heb ik ook gewoon nood aan een bizar verhaal. Zo ben ik. Plus, misschien komt het ook door het feit dat Geeky Nerdy Fanboy ooit eens een lovende recensie heeft geschreven over een boek van Patrick Ness. Ik wil dus zelf wel eens weten of hij zo’n goede schrijver is!

Zo dit was één van de weinige Book Hauls die op deze blog verschijnt… Zijn jullie blij met eens een Book Haul en PS: welk boek is jullie favoriet?

14 thoughts on “My English Book Haul #2

    1. Ja, dat noem ik nu een koopje! Ik ben heel heel heel benieuwd naar de Martian, want die trailer van de film leek zo goed! Ik moest het dus gewoon hebben!

  1. Dit lijken mij allemaal leuke boeken. Ik heb enkel Life of Pi al gelezen en ben stiekem wel een beetje jaloers dat jij een gehandtekend exemplaar hebt kunnen bemachtigen voor zo weinig geld.

  2. The Martian is echt awesome <3 en The Knife of Never Letting Go is zeker ook tof. Van Rebel of the Sands heb ik vandaag een (nederlandstalig) recencie-exemplaar in de brievenbus ontvangen en naar Carry On ben ik ook super benieuwd!

    1. Ja ik zag het! Heel veel plezier met lezen! Ik ben ook heel benieuwd naar het boek van Patrick Ness! Iedereen zegt tot nu toe dat het geweldig is, dus die ga ik binnenkort moeten uitproberen! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.