Review

DrOmEN | Sara Zonneveldt

DromenAuteur: Sara Zonneveldt
Uitgeverij: Best of YA
Pagina’s: 272
ISBN: 9789000347247
Samenvatting:

Er is één ding dat Lucy het allerliefst wil en dat is de wereld rondreizen.
Er is één ding dat Lucy’s ouders het allerliefst willen en dat is dat Lucy hun café overneemt.
Er is één ding dat zeker is en dat is dat een anonieme brief Lucy’s hele leven op zijn kop zet.

In zijn brief moedigt de schrijver Lucy aan om haar dromen waar te maken. Samen met haar beste vriendin Karen besluit ze hem te gaan zoeken. En dan zijn er ondertussen ook nog leuke jongens, feestjes en lijken haar ouders iets voor haar achter te houden…

Mijn mening: 7,2/10

Eerst en vooral geef ik een gigantisch applaus aan Sara Zonneveldt die werkelijk een geweldig boek op papier heeft gezet op haar 15 jaar. Echt waar, ik heb het boek als een sneltrein uitgelezen en had echt niet verwacht dat ik het zo grappig en gezellig zou vinden om te lezen.

Van mij voor jou

Om te beginnen, Sara heeft niet echt een speciale wereld gecreëerd. Nee, ze heeft gewoon gebruikgemaakt van deze die er al was.  Sara heeft zo’n levensechte wereld geschetst, zo eentje die je wel eens kunt missen in een contemporary. Plus, het boek is nu ook geschreven door iemand die weet wat er precies in er tienerhoofd omgaat, juist omdat Sara er nog een is. Kortom, ik herkende stukjes van mezelf in de kleine details van het boek. Tieners die de net opgevouwen stapel was omgooien: je kun er net zo goed is gelijk aan Audrey bijschrijven.

Wat me ook heel hard opviel is dat Sara heel graag woorden uit het Engels gebruikte om het boek nog jonger en normaler te doen aanvoelen. Soms  was het een beetje te veel Engels, maar ik had er wel vrede mee omdat het personage het wel mocht. Zoals ik dus al gezegd heb, het is een boek voor tieners door een tiener, en ik hou er wel van.

Lucy is een personage die heel van meisjes, maar ook jongens, heel graag zouden leren kennen. Ze is gevat, een hardwerkend tienermeisje en is de grootste dromer op aarde. Precies zo’n dromer waarover je wil lezen als je zelf zo jong bent. Alweer raak, want ik ben net zo’n dromer. Iemand die soms eens te groot droomt volgens anderen, maar het toch altijd weet klaar te spelen als ik het wil.

PLUS! Het boek is ontzettend romantisch door de geheime brief die Lucy krijgt! Ik kan niet vertellen wie die jongen is, maar hij is een hottie en zo verschrikkelijk slim omdat hij weet dat meisjes soms vallen voor originele dates! Awesome!

Als ik het goed heb gehoord is je naam Lucy. Ik vind het bij je passen.
Dromen, pagina 48

The minor flaws

Oké, waarom heeft het dan geen 10 op 10 gekregen? Ik ga eerlijk zijn: tot de laatste pagina’s was ik er helemaal weg van. Maar op het einde iets gebeurde waardoor het hoofdpersonage Lucy heel irritant ging doen. Vervolgens kwam het einde zo snel en abrupt in vergelijking met het tempo van de vorige bladzijdes. Als het boek nog ietsje langer zou zijn geweest, met een epiloog bijvoorbeeld, ging het einde veel meer steek hebben gehouden bij de lezer dan het nu deed. Best wel jammer, want ik was wel weg van het tempo van het boek. Ik had nooit het gevoel dat het te traag ging of dat er te veel om de pot gedraaid werd. (Want soms kun je dat echt wel hebben bij een contemporary…)

En toch zielsgelukkig

Weet je, ik vind het geweldig als ik boeken lees van eigen bodem en er niet door teleurgesteld ben. En ik ben best trots op dit boek! Het is een leuk en luchtig boek die je door al je problemen helpt. Dus heb je zin om eens een boek te lezen van een unieke schrijfster die het durfde om een boek uit te geven op haar 15de? Nou ja, dat is DrOmEN wat je zoekt! En als het niet het boek is die je wil, lees het toch, want het is een unieke ervaring om een boek te lezen van iemand die jonger is dan jezelf.

1 thought on “DrOmEN | Sara Zonneveldt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.