Book Nerds

Winter Wonderland Book Tag

Brr, wat is het koud zeg! Precies daarom heb ik deze tag gekozen. Het past precies bij het weer, ook al hebben we nu geen sneeuw. Gelukkig, want in december was de plotse sneeuwval een hel voor België. Het was mooi, maar ontzettend koud en gevaarlijk.

Welk boek is zo leuk en cute dat het je hart helemaal heeft verwarmd?

Ik ga echt voor Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld! Dat boek is zo cute, in alle betekenissen van het woord. Het is een boek dat me tot vandaag de dag altijd is bijgebleven, omdat het tegelijk luchtig is maar ook een diepere betekenis heeft.

Welk boek met een witte cover is je favoriet? Restore Me (Shatter Me, #4)

Restore Me van Tahereh Mafi! Oké, dat boek is dan wel nog niet uit, maar het is het boek waar ik ontzettend hard naar uitkijk. Het heeft ook de meest prachtige cover. Kijk dan!

Je zit in een comfortabele zetel, met een leuke onesie, een kopje thee of warme chocolade melk én natuurlijk je boek. Wat is het ergste dat dan kan gebeuren?

Dat mijn kopje warme chocolademelk op mijn boek valt. Ik ben zo onhandig… De kans dat dat gebeurt is zelfs heel reëel. Daarom ga je me bijna nooit in de zetel met een kopje chocolademelk en een boek vinden.

Het sneeuwde onlangs! (Ja, zelfs in Nederland en België!) Met welk fictief personage zou je graag een sneeuwbalgevecht houden?

Ik zou graag eens een sneeuwbalgevecht houden met Sharzhad uit The Wrath & The Dawn van Renée Ahdieh. Gewoon omdat zij waarschijnlijk nog nooit in haar leven sneeuw heeft gezien of gevoeld, dus ik denk dat dat een héél grappig gevecht zou worden.

Jammer, genoeg is de elektriciteit uitgevallen en moet je een vuurtje maken in je tuin. Maar hoe krijg je het goed aan? Welk boek zou jij dus met veel liefde in de vlammen gooien?

Ik vind dit heel erg om te zeggen, maar ik zou heel graag de Annales van Tacitus in de vlammen gooien. Als je ooit de annales hebt gelezen (en vooral het stukje over Nero) dan ga je nu wel lachen om mijn woordspeling. Maar daarom niet alleen, ook omdat dat gewoon ZO saai is. We zijn al vier maanden bezig in Latijn met die teksten te lezen, en wel…

Welk boek heb je in je hart gesloten en zou je cadeau geven aan iemand om de koude winterdagen plezierig door te brengen?

Ik heb onlangs aan iemand voor Kerst één van mijn ultieme favorieten, Ik geef je de zon van Jandy Nelson, cadeau gegeven. Dat boek is echt een pareltje en iedereen moet een kans hebben om dat boek te lezen. Ik zou dus met veel liefde aan iedereen dat boek cadeau doen! Afbeeldingsresultaat voor vanessa gerrits wonderland

Bij deze daag ik Chinouk Thijssen, Vanessa Gerrits en Emmy uit om deze tag in te vullen. (Want zoals je weet, hebben ze allebei aan het mooie Wonderland-anthologie gewerkt!)

2 thoughts on “Winter Wonderland Book Tag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.