Review

Alter Ego | Marissa Meyer

Afbeeldingsresultaat voor alter ego marissa meyerDe Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…
Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

In maart komt Marissa Meyer naar Nederland en dat wordt, denk ik, een geweldig feestje. Helaas is het feestje redelijk ver én op een weekavond. Voor iemand die nog naar school moet, is dat niet zo handig. Ik heb dus nog niet besloten om te gaan. Maar Dear Book Nerd Book Club heeft wel haar boek gekozen als haar januariboek. Daarom heb ik dit boek gekocht én gelezen. Nou ja, zo snel achter elkaar is het niet gegaan.

Het eerste wat me opviel aan Alter Ego is dat het ondanks zijn normale rugdikte, eigenlijk wel veel pagina’s heeft. Een beetje te veel, naar mijn mening. In het begin (de eerste 200 pagina’s) had ik ontzettend veel moeite om mijn hoofd bij het verhaal te houden. Deels omdat het gebruik van gewone namen en superheldnamen heel verwarrend was en deels omdat ik vond dat er een aantal overbodige scènes waren. In het begin werd er al heel veel spanning opgebouwd, maar helaas kon Marissa Meyer me in het midden van het boek niet meer vasthouden. Dat zorgde er natuurlijk voor dat het boek heel erg traag las.

Maar dat was wellicht een van mijn enige minpunten, want ik vond het boek ontzettend goed vertaald. (Dat mag ook eens gezegd worden!). Ik denk dat dit boek echt een héél moeilijke klus is geweest en ik vind dat het boek nog heel authentiek aanvoelt. Daarmee wil ik dus zeggen dat het niet té Nederlands is, maar ook niet té Engels. De perfecte balans, precies zoals ik graag bij een vertaling lees.

Ook had ik nog nooit eerder een boek gelezen met superhelden en daarom was dit wel eens verfrissend. Ik ben het soms wel eens beu om telkens die fantasy te lezen, dus ik vond dat er eigenlijk een heel nieuwe wereld voor me openging. Ook vond ik dat de wereld die Marissa Meyer had gecreëerd héél uitgewerkt en gedetailleerd was. Op die manier kon ik echt een heel duidelijk beeld vormen van die wereld en was het altijd leuk om iets te ontdekken.

Maar tegelijkertijd vond ik dat ook een beetje het zwakke punt aan het boek. De wereld was zo gedetailleerd en soms zo overweldigend dat het een beetje aanvoelde als een info bomb. Oké, je had het niet vaak, maar dat is misschien ook een van de redenen waarom Marissa me niet zo goed kon vasthouden in het midden van het boek. Ik hoop dus dat boek twee in de serie nog wat prachtige onthullingen zal hebben, want boek een heeft er al wat aardig opgebruikt.

En daarom komen we ook meteen bij de afsluiter van mijn recensie. De laatste hoofdstukken hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik op het puntje van mijn stoel/zetel ben gaan zitten. In het midden was ik weggedommeld en het enige waar ik nog op kon hopen was een spetterend einde. Gelukkig heeft Marissa Meyer me niet teleurgesteld. WANT WAT EEN EINDE! (Had ik echt niet verwacht.)

Alter Ego had misschien wat minder hoofdstukken kunnen tellen, want soms was het echt niet zo boeiend als de achterkant beloofde. Maar, uiteindelijk werd het het waard en ben ik helemaal van mijn sokken geblazen. Ik wil oprecht het tweede deel, want ik heb zo het gevoel dat deze 500 pagina’s slechts en inleiding waren. Het was een belovend deel één dat zeker smaakt naar meer!

Marissa Meyer | Sandra Hessels | Blossom Books |9789463491150 | €19,99 | 542 p.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.