Book Nerds

Wat als het boek gewoon té goed is?

Onlangs ben ik begonnen met het boek Ik Geef Je De Zon van Jandy Nelson! WAUW!

Kennen jullie dat gevoel van wat-ben-ik-voor-geweldigs-aan-het-lezen-gevoel? Ik wel en het 2 keer in mijn leven gehad…

1. Tahereh Mafi

Jullie konden in één van mijn eerste blogposts lezen hoeveel ik van Tahereh Mafi’s Touching Juliette-trilogie houd. Tahereh is voor mij THE Queen van Blossom Books, maar ik denk toch dat ze nu concurrentie heeft van een andere schrijfster.

2. Jandy Nelson

Dit afgelopen weekend ben ik dus begonnen met Ik Geef Je De Zon en zegt de titel niet al genoeg? Hoe Jandy schrijft is gewoon fenomenaal, zo prachtig. De kunstgeest verweven met een schrijfster is gewoon awesome. Jandy Nelson laat je gewoon zinderen in je luie stoel en wat is dat gevoel onbeschrijfelijk. Jullie kunnen een spectaculaire recensie verwachten, jongens!

Het wat-ben-ik-voor-geweldigs-aan-het-lezen-gevoel

Jullie hebben dus mijn korte samenvatting kunnen lezen van mijn nu al twee favoriete schrijfsters. En wat een toeval dat het allebei Blossom Books-boeken zijn… Blossom Books lijkt er altijd in te slagen om de meest fantastische boeken uit te brengen en ben dan ook trots dat ik hun ambassadeur ben.

Maar even terug naar het geweldig, van-je-stoel-blazende Ik Geef Je De Zon. Ik heb nu ongeveer 150 pagina’s gelezen, en ik moest het boek eventjes neerleggen. Het boek is gewoon te goed… Wat moet ik daar nu aan doen? Jandy schrijft met zoveel fantasie dat ik er gewoon jaloers van word. Fenomenaal en geen woorden voor. Het verhaal van Noah en Jude is gewoon zo écht en tastbaar, dat het me even te veel wordt. Hebben jullie dat ook al eens gevoelt?

Maatregelen: Wat te doen met een post-bookhangover?

 1. Bereid je goed voor: neem je favoriete dekentje bij de hand en voor de zekerheid een kopje thee of hot chocolate.
 2. Als je een prachtig stuk achter de rug hebt, laat je best eens je boek zakken om naar buiten te kijken en om het even te laten bezinken.
  OF: je kunt gewoon verder lezen op eigen risico.
 3. Je moet natuurlijk het naderende einde een beetje rekken: lees extra traag… Onmogelijk.
 4. Als je dan toch het einde door de mist ziet, wanhoop dan niet en begin vooral niet te huilen. (Er is nog een tweede boek van Jandy Nelson!)
 5. Heb je de laatste letters gelezen? Treur niet! Nu kun jij iedereen ambeteren met jouw review en mening over het boek. Iemand dezelfde bookhangover bezorgen?  MWUAHAHA!

Welk boek heeft jou zo erg van je sokken geblazen dat je al last had van een post-bookhangover?

4 thoughts on “Wat als het boek gewoon té goed is?

 1. ‘Voor jou’ van Jojo Moyes. Aan het einde was ik bijna aan het huilen zo mooi vond ik het en ik huil niet graag. En toen ik hem uit was, had ik ongeveer hetzelfde gevoel als hierboven beschreven. 😉

 2. Ik vind I’ll give you the sun tot nu toe echt een drama… Ik zit op de helft en worstel me er echt doorheen… Ik hoop dat het nog wat mooier wordt, maar Waar Het licht is valt voorlopig niet te overtreffen.

  1. Ja, iedereen kan een andere mening hebben over het boek… Ik val echt voor Nelsons schrijfstijl, terwijl jij er misschien niets van moet hebben. Jammer, dat wel want ik vind hem fantastisch. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.