Review

Review: The Finisher- Vechten voor de waarheid | David Baldacci

Auteur: David Baldacci
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 978 90 258 6780 5
Samenvatting leopold.nl :
Wat zou jij doen als je ontdekte dat alles waar je ooit in geloofde niet waar was? Wat als alles mogelijk was, zelfs het onmogelijke?

Vega Jane woont in een armoedig dorp, omringd door een moeras. Wie het moeras ingaat, kan dat niet navertellen. Maar dan verdwijnt een goede vriend in het moeras. Hij heeft een kaart voor Vega achtergelaten van een andere wereld, een wereld vol onbekende wezens. Een wereld waarin Vega misschien een ander leven wacht, een beter leven dan dat van een Finisher in de Fabriek. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid – over de wereld waarin ze leeft, haar familie en over zichzelf.

Mijn mening

Het verhaal: 7,5/ 10
Ik had dit boek gekregen omdat ik meedeed met de YA leesclub van Hebban. Ik keek erg uit om het boek eens te lezen want fantasie is nu eenmaal een genre dat ik graag lees. Maar dit boek is toch wel een beetje tegengevallen.

Eerst en vooral kon ik moeilijk in het boek komen. Het hoofdpersonage, Vega Jane, kon mij niet echt meesleuren in haar eigenaardig verhaal. Toch was de fantasie van Baldacci geweldig! De afschuwelijke beesten waren heel precies beschreven wat er toch een beetje voor zorgde dat het verhaal spannend werd.

Vega Jane is een beetje een naïef karakter en soms haalt ze behoorlijk stomme dingen uit. Sommige gebeurtenissen waren voorspelbaar, vooral in het begin van het boek, maar naarmate het einde naderde dreef de spanning op en waren er een reeks heel leuke verrassingen!

Het boek eindigt met een grote cliffhanger en het voelde alsof het boek nog meer moest vertellen… Door het abrupte einde heb ik wel zin gekregen om het tweede deel te lezen. Ik hoop dat het tweede boek de onbeantwoorde vragen van The Finisher- vechten voor de waarheid dan zal beantwoorden.

De schrijfstijl: 7,8/ 10
David Baldacci schrijft erg vlot, maar toch heeft hij me moeilijk in het verhaal kunnen krijgen. Het eerste wat ik opmerkte is dat op de achterflap staat dat Vega Jane een Finisher is, terwijl dat het in het boek vertaald is met de Afwerker. Niet dat het stoorde als je het boek las, maar het was gewoon een minpuntje.

Wat ik dan wel verschrikkelijk goed vond, was de naam van de hoofdstukken die in het latijn stond. Dat gaf natuurlijk een  magische toets aan het verhaal. Maar ook de zelfverzonnen woorden zoals flinters (die minuten betekenen) gaven een flinke magische boost aan The Finisher. De vreemde woorden maakten het verhaal anders en verfrissend!

Total experience: 7,5/10

Ik kan niet zeggen dat ik super veel heb genoten van dit boek. Ik kwam er moeilijk in en vond dat natuurlijk niet zo leuk.  Het verhaal is origineel verteld en vooral de ‘magische’ wezens vond ik fantastisch!

P.S: een compliment voor de binnen opmaak want die vond ik echt geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.