Review

Uitzonderlijk, een betere titel konden ze niet kiezen voor het nieuwste boek van Colleen Hoover

Afbeeldingsresultaat voor uitzonderlijk colleen hoover

Merit, de hoofdpersoon in ‘Uitzonderlijk’ van Colleen Hoover, is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. ‘Uitzonderlijk’ gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid.

Mijn mening: 8/10

Soms zijn er zo van die auteurs waarvan je altijd de nieuwste boeken wil lezen en voor mij is dat Colleen Hoover. Uitzonderlijk a.k.a Without Merit is het nieuwste boek dat van haar uitkwam in oktober bij Zomer & Keunig. Ik heb niet eens de achterflap gelezen toen ik eraan begon. Nee, gewoon lezen en genieten van de rake schrijfstijl van Hoover.

Goed, ik moet eerst een opmerking maken die sommige van jullie vast wel hebben zienAfbeeldingsresultaat voor zoen me tot ik zwicht voorbijkomen op mijn Instagram. De cover van dit boek is verschrikkelijk. Ik weet niet hoe het komt of hoe dit is kunnen gebeuren, maar het is verschrikkelijk. Zie onderstaande foto en je weet meteen wat ik ermee bedoel. De cover van dit boek lijkt uitzondelijk véél op die van Zoen me tot ik Zwicht van Helen Hoang. Kom op: had de uitgeverij geen betere inspiratie? Ik noem het kopieerwerk. Echt waar. Terwijl de boeken helemaal niet op elkaar lijken.

Maar om het te hebben over de inhoud? Daar ben ik wél heel erg lovend over! Colleen Hoover weet gewoon hoe ze een boek moet schrijven en hoe ze zware onderwerpen op een mooie manier moet verwerken in een boek. Colleen Hoover heeft niets voor niets zoveel bestsellers.

Ik moet zeggen dat ik het hoofdpersonage niet zo sympathiek vond en dat was misschien het sterke aan dit boek. Iemand die depressief is, is vaak niet sympathiek. Ze zijn vaak bezig in hun eigen wereld, geloven niet dat iemand om hen geeft en geven daarom ook vaak om niemand. Ik heb het van dichtbij gezien en ik vond dit boek zo realistisch beschreven.

Bovendien -zoals ik al heb gezegd- heeft Colleen Hoover iets speciaals. Haar schrijfstijl en personages weten je altijd te overtuigen. Ze zuigt je mee in het verhaal en vanaf het moment dat je aan pagina één bent begonnen, laat het boek je niet meer los. Ik had dit nu ook bij Uitzonderlijk en dat gevoel was heerlijk.

Verder moet ik wel zeggen dat ondanks het wel heel echt en geloofwaardig bij de lezer terecht kwam, het verhaal op zich best wel bizar was. De familie van het hoofdpersonage heeft een heel vreemde gezinssituatie, er gebeuren ook heel vreemde dingen, maar tijdens het lezen had ik daar helemaal geen last van. Pas na het lezen begon ik na te denken over hoe vreemd alles in elkaar zat, maar toen had ik de vrede mee.

Uitzonderlijk is een uitzonderlijk boek. Ik kon het appreciëren, maar ik denk dat sommige mensen misschien wel af en toe hun wenkbrauwen bij dit boek kunnen optrekken. Ik las dit boek in een middag uit, zo verslavend en intrigerend is het. De onderwerpen die het bespreekt, zijn zwaar, maar daarom niet minder belangrijk. Nogmaals, Colleen Hoover heeft het weer gedaan.

Colleen Hoover | Zomer & Keunig | Paperback | 9789401914307| 320 p.

1 thought on “Uitzonderlijk, een betere titel konden ze niet kiezen voor het nieuwste boek van Colleen Hoover

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.