Review

Tokio voor altijd, een heerlijke feelgood voor de fans van The Princess Diaries

Izzy heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde. Ze groeide op als Japans-Amerikaanse in Californië bij haar single moeder en wist niets over haar vader. Totdat ze een groot geheim ontdekt: haar vader is de kroonprins van Japan! Halsoverkop reist ze naar Japan om haar vader te ontmoeten en het land te ontdekken waarvan ze altijd al heeft gedroomd. Maar prinses zijn is zoveel meer dan baljurken en tiara’s. Ze krijgt ook te maken met achterbakse neven en nichten, hongerige pers, een knappe bodyguard en duizenden jaren aan tradities die ze als een gek moet leren. Izzy zit al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit Amerikaans genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze Japans genoeg is. Zal ze bezwijken onder het gewicht van de kroon of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven?

Mijn mening: 7/10

Veel mensen hebben een zwak voor verhalen over royals. Zeker als het dan nog eens over een meisje gaat dat niet eens wist dat ze van koninklijke afkomst is. Tokio voor altijd van Emiko Jean (vertaald door Ella Vermeulen) heeft dat allemaal in huis. Dus hé, waar wacht je nog op?

Izumi ontdekt in een boek van haar moeder een briefje van haar onbekende vader. Na wat zoekwerk komt ze te weten dat hij de kroonprins is van Japan. Omdat ze graag wil ontdekken waar ze vandaan komt, besluit ze hem te contacteren en natuurlijk belandt ze in een mum van tijd in de bruisende wereld van een van de oudste monarchieën ter wereld. Alleen die elementen zorgen voor een geweldig verhaal en eindelijk ook eens een ander perspectief. Het was heerlijk om als lezer net als Izumi ondergedompeld te worden in de Japanse cultuur. Daarom alleen al zou dit boek eens op je leeslijstje moeten staan.

Waar ik persoonlijk wat moeite mee had, waren de personages. Ik had heel wat moeite om de grappige kant van de conversaties tussen Izumi en haar vriendinnen te begrijpen. De humor is soms wat hard en zeer specifiek, maar anderzijds had dat ook wel z’n charme. Ik was dan wel weer helemaal fan van hoe subtiel de relatie tussen Izumi en haar vader groeide.

Hoe dan ook, het was heerlijk om in een andere wereld te duiken. Zeker eentje waar wij niet zo bekend mee zijn. Het was heerlijk om samen met Izumi op ontdekking te gaan en dingen te leren. Maar vooral: ik ben gewoon blij dat (Amerikaans-)Japanse meisjes eindelijk ook eens een verhaal á la The Princess Diaries hebben waarbij ze kunnen wegzwijmelen. En geloof me, dit boek is om bij weg te zwijmelen. Het is koninklijk, romantisch en pure fluf.

Waar ik dan alleen over struikelde is dat het boek soms belachelijk snel ging en soms een beetje te ongeloofwaardig snel. Als je er niet te veel bij nadenkt dat is dit boek top, maar als je dat wel doet zie je toch wel een beetje de gaten in het verhaal. Goed in The Princess Diaries gebeurt het allemaal op dezelfde manier, maar dat wil niet zeggen dat dat hier ook per se zo moest. Vooral het einde kwam wat gejaagd.

Tokio voor altijd is een Japanse The Princess Diaries en daar zeggen we geen neen tegen. Je wordt ondergedompeld in de gebruiken van het Japanse keizerrijk en je hebt genoeg gelegenheden om helemaal weg te zwijmelen. Meer heb je dus niet nodig om een heerlijke tijd door te brengen. Ik had een paar opmerkingen, maar naar mijn gevoel zijn die heel persoonlijk, dus ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Emiko Jean | Ella Vermeulen | Best of YA | paperback | €18,99 | 9789000374359 | 288 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.