Book Nerds, Review

Tienduizend hemels boven jou | Claudia Gray

Afbeeldingsresultaten voor tienduizend hemels boven jouAuteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402710205
Prijs: €15
Pagina’s: 336
Samenvatting:

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…

Mijn mening: 8/10

Na Duizend Stukjes van Jou gelezen te hebben, kon ik niet anders dan verlangen naar een vervolg van dit zo unieke verhaal. Gelukkig voor mij had ik het vervolg al liggen en kon ik als een razende beginnen met lezen. Alleen…

Het boek kwam verschrikkelijk traag op gang. Ik had ook hetzelfde gevoeld bij het eerste boek, alleen woog het dan niet zo zwaar door. Nu heb ik echt 150 pagina’s gewacht op wat meer spanning en vooral voor datgene wat zo leuk is in deze boeken: dimensiereizen. Dat feit vond ik ontzettend teleurstellend in het boek. Maar zoals ik van Claudia Gray kon verwachten, maakte ze het ruimschoots goed met de overige 250 pagina’s van haar boek.

Ik moet zeggen dat ik Maguerite leuker schijn te vinden dan in Duizend Stukjes van Jou. Gewoon omdat ze zoveel gegroeid is, zeg maar. Ik hou van haar avontuurlijke kant en vooral haar passie voor het goede doen en dat zorgt ervoor dat ik verder wil lezen. Natuurlijk is er nog steeds iets waardoor ze eigenlijk niet mijn favoriet personage van alle boeken is. Waarschijnlijk komt dat omdat je niet van iedereen zielsveel kan houden.

Toch vind ik deze boek een van de beste sciencefictions die ik al heb mogen lezen. Het concept van dit boek is zo goed uitgewerkt en verschrikkelijk gedetailleerd. Je kan het soms ervaren in sciencefictions dat de wereld waarin het boek niet realistisch voor je aanvoelt, maar hier in Tienduizend Hemels boven jou, lijk je verzwolgen te worden door die wereld. Alleen al omdat het zo realistisch en geloofwaardig op papier is gezet.

IMG_1571[1].JPG

Als je aan de mogelijkheden denkt van dimensiereizen, wel dan slaan je hersenen op hol. Dat doen de mijne toch. Claudia Gray weet die dromen en gedachten zo mooi weer te geven. Ze brengt de lezer als het ware telkens naar andere werelden -precies verschillende verhalen, boeken- terwijl je eigenlijk maar één verhaal aan het volgen bent. En toch ben ik zo in de ban geraakt van de andere werelden en mogelijkheden. Ik kan niet stoppen met daaraan te denken. Zeker nu, want het boek heeft een gigantische cliffhanger!

Maar het zijn niet alleen de werelden die anders zijn. De andere versies van de personages zijn ook geweldig om te leren kennen. Ik heb nog nooit zo’n specifieke personagebeschrijving of uitwerking meegemaakt in een boek. Het is zo geweldig dat alle kanten en mogelijkheden worden uitgewerkt. Soms vraag je je in je leven af: Wat als?, wel hier in dit boek probeert en vindt Claudia Gray alle antwoorden en ik hou ervan.

Tienduizend hemels boven jou is naar mijn mening nog een beter boek dat Duizend Stukjes van jou. Het boek ging zo veel verder en ging zelfs mijn eigen fantasie te boven. Ook al telde het boek een 400-tal bladzijden, Claudia Gray wist me geboeid te houden ondanks het ietwat zwakke begin. Ik hou van deze wereld en ik kan haast niet wachten tot het derde boek uitkomt, want OMG ik heb het nodig. (Lees het boek zelf en je zult weten waarom…)

Met dank aan Agora voor het onverwachte recensie-exemplaar!

2 thoughts on “Tienduizend hemels boven jou | Claudia Gray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.