Book Nerds

YA en ik op de Boekenbeurs

Een aantal weken geleden kreeg ik een geweldig mailtje in mijn mailbox. De Vlaamse Uitgeverijen gingen de handen in elkaar slaan om een geweldige YA-dag te maken op de Boekenbeurs in Antwerpen. Als echte Book Nerd kon ik die dag toch niet missen hé? Plus, ik mocht dan ook nog eens de geweldige Estelle Maskame interviewen.

Samen met een vriendin ondernam ik geweldig lange reis naar Antwerpen. We deden er zo’n 2 uur over, maar dat deed ons eigenlijk niets. We waren zo enthousiast voor de geweldige dag die ging komen dat we bijgevolg geen minuut konden zwijgen. Kortom: dat treinreisje was een geweldige start van de dag!img_16611

Boekenbeurs, meer dan alleen boeken

Ik zal echt niet ontkennen dat er niet heel veel boeken zijn te vinden op de Antwerpse Boekenbeurs. Als je daar niet je gedacht vindt, wel dan bestaat je gedacht hoogstwaarschijnlijk niet. Toch vind je er meer dan alleen boeken. Net toen we binnenkwamen, kwam ik meteen de groep van Young Adult boeken & series tegen. Ik ging dan wel niet echt met ze mee, maar ik herkende meteen Vanessa van Mijn B.I.E.B en Sharon van de leesclub. Ook liep ik een lang verloren familielid tegen het lijf, dus kun je wel verwachten dat ik me meteen thuis voelde in Antwerp Expo!

Ik hield echt van de Spiegeltent!
Ik hield echt van de Spiegeltent!
Kijk naar onze prachtige stand!

Uitgeverijen en bedrijven hadden echt hun best gedaan om elke boekenliefhebber thuis te laten voelen. Ik snuisterde in de talloze boeken, ging in de rij staan voor mij jaarlijks bezoekje aan Bjorn Van Den Eynde, de auteur van de Team Mortis-serie. (De meeste geweldige Belgische serie, OOIT.) Ook gaf ik een High Five aan Heidi én kreeg ik een handtekening van Sophie Kinsella bij de stand van Bol.com. Als ik alles moet samenvatten, kwam het erop neer dat iedereen alles uit de kast haalde om de meest geweldige boeken te promoten en te verkopen.img_17091

Ik kon het bijschrift echt niet laten...
Ik kon het bijschrift echt niet laten…
Mijn liefde voor deze geweldige mensen

Een aantal bloggers mochten net als ik deelnemen aan de YA Convention. Omdat wij hier in België toch wel een hecht groepje zijn geworden én ik een paar geweldige mensen heb leren kennen, stonden de geweldigste mensen klaar op de eerste rij om elkaar steunen. Zo had ik, die de YA Convention mocht openen met een leuk interview met Estelle Maskame, een hele fanclub. Dus bedankt aan alle mensen die er waren, jullie waren  geweldig én zo zo zo enthousiast! Natuurlijk ging ik op mijn beroemde polaroid met Estelle en was mijn dag helemaal gemaakt!img_16741

Foto credits: Marcia van der Zwan
Foto credits: Marcia van der Zwan
Foto credits: Marcia Van der Zwan
Foto credits: Marcia Van der Zwan
img_17071
Ontzag voor deze geweldige mensen

Liesbet, de geweldige blogster van Zwartraafje, mocht de net zo geweldige Marieke Nijkamp interviewen. Ik heb ontzettend genoten van dat interview en Liesbet vroeg werkelijk alles wat ik ook graag had willen vragen. Ook Marcia van Oog op de Toekomst mocht iemand interviewen! Zij vroeg Estelle alles over haar sociale media. Met een knipoog, vroeg ze ook een paar curieuze vragen. Net als bij Liesbet, was ik trots dat ik Marcia heb leren kennen.

Marcia houdt zo van die microfoon!
Marcia houdt zo van die microfoon!
Zwartraafje a.k.a Liesbet aan het werk
Zwartraafje a.k.a Liesbet aan het werk
In het kort

Op het programma stonden verschillende activiteiten. Telkens werden de activiteiten aangekondigd door Mathias Sombrero (geweldige achternaam trouwens). Zo kwam er na een korte pauze een gezellig interview met Victor Dixen, de auteur van Phobos. We stelden hem allerlei vragen over zijn geweldig realistische sciencefiction, maar helaas durfde niemand eigenlijk te vragen waarom hij eigenlijk de hele tijd een zonnebril aanhad.img_16871img_16831

Ook kregen de aanwezigen van de YA Convention een leuke goodiebag mee naar huis waarin wij als een kleine sneak peek kregen over de boeken van het voorjaar. Zo kwam Corinne Duyvis vertellen over haar boeken Op het randje van het niets die dit voorjaar uitkomt bij HarperCollins Holland. (Een boek waar ik zo ontzettend naar uitkijk!) én kwam Marc De Bel ons vertellen over zijn nieuwe boek Marie. Codenaam: Jeanne.img_16961img_16921

De minst geweldige afsluiter

Alhoewel deze dag echt een geweldige dag was op de Boekenbeurs, trok het einde echt op niets. Tijdens de Sneak Peek was plots de presentator verdwenen waardoor alles een klein beetje chaotisch verliep. Maar toen het gedaan was, was het nog erger. Alle uitgeverijen die meegeholpen hadden aan de YA Convention waren verdwenen! Alleen de lieve mensen van HarperCollins Holland zaten nog in het publiek. Terwijl er dus een akward stilte was en niemand wist wat ze moesten doen, klom ik nog voor een laatste keer op het podium om toch de lieve auteurs, bloggers, enthousiastelingen te bedanken voor de geweldige avond. Want een geweldige event is niet geweldig zonder een leuke afsluiter.

Hoe was jullie Boekenbeursdag?

 

6 thoughts on “YA en ik op de Boekenbeurs

 1. Wat een lieve woorden Audrey! Ik vind die foto van Marcia tijdens het Skype-gesprek met Victor Dixen echt geweldig. Dankzij jou heb ik net ontdekt dat ik blijkbaar een interview kan afnemen met mijn ogen toe. 😉 Hopelijk komen we elkaar binnenkort nog eens in het echt tegen. Ik vond de twee ontmoetingen van vorige week alleszins super leuk.

 2. hahaha die foto van mij is echt hilarisch XD sneaky bastard die je bent om precies een foto te maken als ik jou de micro geef :p

  ik vroeg trouwens nog aan dat meisje naast me of zij durfde te vragen waarom Victor Dixen een zonnebril droeg, maar ze was bang dat het misschien een medische conditie was en we iets super gemeens gingen vragen..

  1. Ik vind die foto van jou echt geweldig! Gewoon omdat je de hele tijd zo happy achter je zat te kijken én ik moest het gewoon eens op foto hebben! Ja, ik vond het ook absurd om te vragen, maar het is wel iets heel curieus… 🙂

 3. Je hebt het fantastisch gedaan Audrey!
  Matthias vond het zelf ook erg dat hij er op het einde niet meer was, maar zijn uitgeverij had hem dubbel geboekt. Hij moest tussen 17u en 18u een workshop geven waardoor hij niet meer kon verder presenteren.
  Volgens mij was het de bedoeling dat iemand anders bij de Sneak Peak zou aanwezig zijn, maar er was niemand te zien. Gelukkig was jij de heldin van de dag en heb je de YA convention plechtig afgesloten 🙂

  1. Haha, dank je wel Nancy! Ik vond het echt zo’n zonde dat niemand er meer was om de dag mooi af te sluiten. Maar ja, daar kan Matthias ook niets aandoen. Hij heeft de rest van de dag echt wel zijn best gedaan. Het was leuk om je weer eens te zien! Zeker en vast tot morgen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.