Book Nerds

Secret auteursdiner met Krystal Sutherland

Een week of twee geleden ontstond er wat rumoer onder de Belgische YA-fans, want WPG Uitgevers organiseerde een YA-boekenzoektocht, waarbij je het hele pakket van Y&A kon winnen én nog eens een kaartje kon bemachtigen voor een exclusief auteursdiner met de geweldige Krystal Sutherland.

Als je mijn blog een beetje volgt of me ooit eens hebt gevraagd welke boeken mijn absolute favoriet zijn, dan weet je dat Sterrenstof van Krystal Sutherland bij mijn top drie hoort. Gisteren mocht ik één van mijn favoriete auteurs interviewen (zie volgende week) én mocht ik met haar  en een tiental andere boekenfans aan tafel schuiven voor gezellig en onvergetelijk auteursdiner.IMG_1637[1].JPG

Gietende regen, maar Zwartraafje a.k.a Liesbet (zonder h) was de redder van de dag

Omdat het om 17u al donker was, had ik gevraagd aan Liesbet van de geweldige blog, Zwartraafje, om af te spreken zodat we niet alleen het donker hoefden te trotseren. Ik was van plan om zelf het eindje helemaal te lopen, maar toen we buiten kwamen, kwam de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig was Liesbet slimmer geweest dan ik, want zij had een bus uitgezocht die ons recht naar Balls ‘nd Glory zou leiden in Antwerpen. Wat een geluk dat Liesbet  mee was. Ik kon mezelf al helemaal uitgeregend voorstellen. Het zou een lachertje zijn geweest!

Lekker knus, in een geweldig restaurant

Als ik het je nog niet verteld had, Liesbet en ik hadden elkaar nog nooit ontmoet. We waren veel te vroeg, dus installeerden we ons aan een gezellige tafel. Het was  geweldig om eens met Liesbet te kunnen praten nadat we al heel veel leuke gesprekken online hadden gehad. Het was zeker een ervaring om nooit te vergeten. Niet veel later, kwam ook Krystal aan in het restaurant. OMG, daar was het moment dan!IMG_1643[1].JPG

Visitekaartjes, het perfecte (vervroegd) nieuwjaarscadeau

Krystal was vergezeld door Riens van WPG en Lester Hekking, de literair agent van Krystal hier in Nederland (en België). Omdat ik altijd op events promotie maak voor Dear Book Nerd Book Club, vond ik het broodnodig dat er iets was die ik mensen mee kon geven naar huis. Zo heb ik deze week prachtige visitekaartjes gemaakt. (LOOK! I’M SO PROUD!) Vervolgens begonnen Liesbet en ik een heel spontaan gesprek met Krystal, wisselden we gegevens uit en fangirlden we lichtjes over onze favoriete boeken. Onder het gedimd licht, hadden we dus de tijd van ons leven.IMG_1635[1].JPG

Een van de mooiste dingen

aan een auteur ontmoeten is dat je nog meer van het boek gaat houden. Zeker als ze eigenlijk als een gewoon persoon naast je aan tafel zit. Krystal is zo’n geweldige dame, die zeker nog geweldiger is dan ik me had voorgesteld. Ik heb me zo geamuseerd en ik denk dat Krystal er best wel hetzelfde over voelt. Ik mocht ook nog eens haar een aantal tricky questions stellen, die je later deze week op mijn blog terug gaat kunnen vinden. Mijn avond was dus al volmaakt en ik dacht dat het niet beter kon. Dacht ik…

We’re from Belgium! Pretty, pretty Belgium!

Omdat 5 YA-pakketten verspreid waren geweest over alle provincies van België, kwamen langzaam fans vanuit heel België rond onze tafel zitten. Meteen voelde je de hartelijke sfeer rond de tafel en praatten Krystal én eigenlijk iedereen met elkaar alsof we elkaar al jaren kenden. (Oké, ik kende wel al een paar mensen van mijn leesclub…)img_16451img_16441img_16411img_16461

Typisch Belgisch

Tussen de gezellige praatjes door, aten we de legendarische gehaktballen van Balls ‘nd Glory. Het eten was super lekker en typisch Belgisch: stoep, sla en gehaktballen. Hoe beter kun je het hebben? De tijd vloog zo snel en ik kon niet geloven dat toen Riens aankondigde dan Krystal (en wij ook) bijna moesten vertrekken om onze laatste trein te halen, het feestje ten einde was. Krystal signeerde nog iedereens boeken, ik had er drie: vraag me niet waarom… Het was gewoon zo geweldig. Meer kan ik je niet meer vertellen, want toen ik op de trein stapte voor nog een lange reis naar huis, voelde ik me niet meer dan zielsgelukkig.

IMG_3271.JPG
Foto credits to Riens Van Nuffelen

 

Ik heb een onvergetelijke avond achter de rug. En ik ben blij dat ik er deze keer niet helemaal voor naar Nederland moest reizen. Dank je wel aan iedereen en vooral aan WPG voor het geweldige event!

11 thoughts on “Secret auteursdiner met Krystal Sutherland

  1. Wat een tof verslag Audrey! Het was ook echt een geweldige avond hé. Ik vond het alleszins super leuk om je eens in het echt te ontmoeten, samen de regen te slim af te zijn én kaartjes uit te wisselen. Ik vond het ook heel tof dat het gesprek met Krystal zo aangenaam verliep. Het voelde inderdaad aan als een etentje met vriendinnen vermits iedereen zo lief en spontaan was.

    1. Ja! Ik vond het ook meer dan geweldig! Het gesprek was eigenlijk bijna volmaakt! Ik heb er echt zo van genoten! Echt waar! ?

  2. Leuk geschreven! Heb haar zelf in Nederland gezien. Krystal zei al dat jij bij dat diner was. Ze zei ook dat ze je heel lief vond!

  3. Ooh, dit verslag vat de toffe avond echt perfect samen! Zo leuk ook dat je nog wat extra vragen mocht stellen, ik ben benieuwd naar de “tricky questions” haha!

    1. Het was geweldig he! Ik ben echt nog aan het nagenieten! Ik ben zo blij met de avond! Volgende week gaat het online staan, dus dan weet je dat weer! ?

  4. Ik vind het echt geweldig dat we de kans gekregen hebben dit te mogen meemaken. Ik ben fan van Y&A, geweldig dat ze dit voor de nerds onder ons voor elkaar weten te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.