Books

Tien boeken die je op je radar moet hebben dit najaar

Wanneer uitgeverijen hun brochures online zetten en daarmee de hele wereld tonen welke leuke boeken ze gaan uitgeven, is de tijd van m’n leven. Ik vind het leuk om al even op voorhand te weten welke boeken er zullen verschijnen én welke ik nu al moet bestellen. Ik maakte een lijstje van 10 boeken die je dit najaar zeker niet mag missen.

Zomerburen – Rianne Robben (Blossom Books – september)

Dit boek heb ik al twee maanden geleden gepreorderd. Het is gay, van eigen bodem én ik las de eerste hoofdstukken al, dus ik weet ook dat het heel fijn én herkenbaar is geschreven. Ik ga trouwens ook wat leuks doen met dit boek (of dat staat toch op mijn mentale planning), dus ik kan je vertellen dat de hype echt is. Als je een boek van eigen bodem koopt dit najaar, laat het dan deze zijn.

De Erfenis – Jennifer L. Barnes (Blossom Books – januari)

De Fixer van Jennifer L. Barnes was het allereerst leesclubboek van Dear Book Nerd Book Club in 2016. Deze schrijfster heeft dus alleen al om die reden een heel erg speciale plek in mijn boekenhart. Haar nieuwste boek (met een ongelofelijk spectaculaire cover) belooft weer spannend te worden. Een meisje krijgt een erfenis van iemand die ze helemaal niet kent én dat brengt natuurlijk heel wat problemen met zich mee.

Apocalyps – Marissa Meyer (Blossom Books – oktober)

Dit boek heb ik ook al meteen besteld, want het is het slotdeel is Marissa Meyers geweldige reeks over superhelden. Ik ben zo blij dat Blossom Books besloten heeft om dit deel alsnog te vertalen, want het is zo’n geweldige reeks. Ik ga nog mijn hele liefde voor deze serie verklaren is een nieuwe blogpost, dus stay tuned.

Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen (Clavis – oktober)

Ook Chinouk Thijssen komt dit najaar weer met een nieuwe YA én het belooft weer spannend te worden. En ook een beetje eng? Ik denk alleszins dat veel mensen heel weer ontzettend van zullen smullen.

Dit is geen vrouwenboek – Corina Koolen (HarperCollins – september)

Corina Koolen promoveerde op genderongelijkheid in de Nederlandse letteren. Uit haar onderzoek blijkt dat vrouwelijke auteurs doorgaans lager scoren op een schaal van literaire kwaliteit. Hoe kan dat? Wel: dit is nu eens een heel interessante vraag én ik kan niet wachten om dit boek van Corina Koolen te lezen. Dit is wel degelijk probleem en het is zo goed dat iemand dit eindelijk eens aankaart.

Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur (Zomer & Keunig – december)

Ik hou af en toe wel eens van feelgood, maar het is nog leuker als die feelgood niet standaard over een honkballer en een studiebol gaat. Elle & Darcy is een feelgood met een f/f-relatie én dat is wat de boekenwereld meteen ook nodig heeft. Ik ga dit boek zeker lezen, want romantiek mis ik wel eens af en toe.

Zelfs als we zwijgen – Marieke Nijkamp (HarperCollins – oktober)

Ik ben echt een fan van Marieke Nijkamp, dus ik had ook echt gehoopt dat haar nieuwe boek ook vertaald ging worden bij HarperCollins. Omdat ik haar boeken gewoon automatisch koop, staat deze dus heel erg hoog op m’n verlanglijstje.

De prinses kan zich prima zelf redden – Amanda Lovelace ( MUS – oktober)

De poëzie van Amanda Lovelace is ontzettend populair in het buitenland en vanaf oktober kan je de vertaling lezen. Ik was zelf echt een hele grote fan van deze bundel, dus ik ben heel erg blij dat niet-Engelstalige lezers de bundel nu ook kunnen ontdekken.

Man en Macht (hoe mannelijk privilege vrouwen schaadt) – Kate Manne (Atlas Contact – oktober)

Tegenwoordig heb ik veel interesse in goede non-fictie. Ik heb er de laatste maanden al zoveel uit geleerd, dus ik wil echt wat meer dit genre verkennen. Bij Atlas Contact verschijnt in oktober Man en Macht een boek die uitlegt hoe mannelijk privilege in elkaar zit, wat de effecten zijn op de samenleving en wat we er aan kunnen doen. Dit boek klinkt zeer interessant omdat je zoveel hoort over mannelijk privilege, maar omdat we niet

Witte suprematie & ik – Layla F. Saad (Atlas Contact – november)

Witte suprematie & ik klinkt nu precies het boek dat ik moet lezen. Ik wil heel graag bijleren en mezelf onderwijzen over witte suprematie en natuurlijk ook gewoon racisme. Dit boek staat momenteel op de NYT-bestellerlijst en ik ben blij dat er nu eindelijk ook een Nederlandse vertaling komt. Er zullen wel veel mensen dit eens kunnen gebruiken.

Naar welk boek kijk jij uit dit najaar?

1 thought on “Tien boeken die je op je radar moet hebben dit najaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.