Book Nerds

Ik haalde vorige week al mijn Goodreads Challenge 2020!

Ik lees gemiddeld per jaar ongeveer vijftig boeken en dat is echt het absolute maximum dat ik kan halen, want ik studeer en tussen boeken in, houd ik er ook wel van om even een pauze te nemen. Maar dit jaar is het dus wel wat anders gelopen.

Voor een ding mag ik de coronalockdown wel dankbaar zijn en dat is dat ik eindelijk weer eens veel heb kunnen lezen. (Dit is zelfs waarschijnlijk mijn persoonlijke record!) Ik had dit jaar mijn challenge eigenlijk opzettelijk laag gezet op vijftien boeken. Ik zou normaal eind juli op uitwisseling vertrekken naar Uruguay, dus ik dacht dat ik niet veel zou kunnen lezen in de laatste zes maanden van 2020. Maar toen gingen we op mijn verjaardag (13/03) in lockdown en begon ik te lezen als een trein. Hoe? Geen idee?

Eindelijk wat meer boeken uit eigen kast

Ik haalde dus al snel mijn mijlpaal van vijftien boeken en besloot mijn challenge te verhogen naar 45 boeken. Dat is ongeveer het aantal boeken dat ik met een klein beetje moeite wel kan halen op het einde van het jaar. Alleen haalde ik op 13 juli 2020 al de eindstreep. (HOE DAN?) Wel, ik keek bijna geen tv en ik las ontzettend veel boeken uit mijn eigen kast zoals bijvoorbeeld alle boeken van The Lunar Chronicles (inclusief de graphic novels). Ook herlas ik met de leesclub alle boeken van De Hongerspelen in voorbereiding van de prequel, dus het was best een mooie leestijd.

Hoezeee

Ik had nooit gedacht dat ik ooit 45 boeken zou kunnen lezen tegen juli, maar kijk: hier zijn we dan. Momenteel lees ik De IJzige Verloofde van Christelle Dabos en wil ik deze zomer nog meer boeken die al eeuwen in mijn kast staan een kans geven zodat ik na de zomer een grote unhaul kan doen. (Mijn boekenkasten worden helaas te klein en ik heb geen plaats om nieuwe te zetten, dus ik moet wel eerst even al mijn ongelezen boeken aanpakken.) Ik ben nu eigenlijk heel erg benieuwd hoeveel ik er uiteindelijk aan het einde van het jaar zal kunnen uitlezen: 70? 80? 100!? Anyways, het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit en tot nu toe heb ik eigenlijk al de hele tijd heerlijke boeken gelezen.

Heb jij meer of minder gelezen tijdens de lockdown?

8 thoughts on “Ik haalde vorige week al mijn Goodreads Challenge 2020!

 1. Ik zit zelf ook al aan 27 boeken, heerlijk toch. Vorig jaar was echt een triestig jaar op vlak van lezen omdat ik me vaak zo slecht voelde en om eerlijk te zijn ook ontzettend veel heb geslapen tijdens de dag. Oeps. Maar nu kon ik lekker tijdens mijn zwangerschapsverlof lezen en nu ook op de trein richting het werk en dat is toch echt genieten. Al is Elias precies wel geen fan van Sarah J. Maas, want dan doet hij altijd wel heel vervelend. Lieveke toch :p
  Ik probeer ook veel uit mijn kast te lezen nu. Momenteel zit ik aan 160 EUR aan boeken (10) dit jaar. En mja ik weet niet of ik het veel of weinig moet vinden, maar ik probeer ze ook echt allemaal dit jaar te lezen en dat lukt me al aardig (nog 4 te gaan en in nummer 5 ben ik nu bezig :p )

  1. Dat is toch mooi! Ik snap zeker waarom het vorig jaar niet zo goed ging met lezen, maar dat neemt niemand je kwalijk. Het moet ook gewoon leuk blijven he? Wel leuk dat het nu weer goed gaat en zo lezen op de trein vind ik zelf ook altijd zo fijn.

 2. Ik heb mijn doel van 60 ook al gehaald. Ik heb iets minder gelezen dan normaal tijdens covid omdat mijn zoontje ook niet naar de peuterspeelzaal kon. Ik ben momenteel thuis blijf moeder dus normaal gezien kan ik wel wat weg lezen. Nu is het zomer dus loopt het ook weer wat minder.

  Gaat je uitwisseling op een latere datum nog door of is dat allemaal nog zo onzeker? Wel fijn dat je wel veel hebt kunnen lezen nu. Ik zou willen zeggen dat het stapeltje ongelezen boeken dan sneller naar beneden gaan maar niks is minder waar in mijn geval. ­čśë

  1. Ik snap dat het voor sommige mensen (zeker met kinderen) soms echt wel moeilijker gaat. Gelukkig was het bij mij nu eens omgekeerd en vond ik een soort van sneltreinritme.

   Mijn uitwisseling is nu uitgesteld naar het semester in februari, dus ik bid dat het dan zal kunnen doorgaan, maar het is nog zo ver weg dat ik niet te veel durf hopen. De toekomst is nog zo onzeker. Al heb ik nu wel al leuke ebookkoopjes kunnen doen voor als ik zou kunnen vertrekken. (Ik ga alvast geen leesvoer tekort hebben dan. Oeps.)

 3. Door de coronalockdown heb ik ook veel meer gelezen als normaal. Vorig jaar las ik 71 boeken, maar dat aantal ben ik nu al overheen. Mijn doel was 100 voor dit jaar, maar op dit tempo haal ik dat makkelijk. Gelukkig gaat het inderdaad niet over de kwantiteit, maar over de kwaliteit, al vind ik die hoge getallen ook wel erg leuk om te zien. Ik moet alleen iets harder proberen op het lezen uit mijn eigen boekenkast. Ik heb nog zoveel ongelezen boeken, maar ik lees ook heel veel ebooks en bibliotheekboeken. Daar moet ik nog even een balans in vinden.

  1. Wauw! Wat geweldig! (Stiekem vind ik het ook fijn dat ik al zoveel heb kunnen lezen.) Momenteel ga ik niet zoveel naar de bib (en ben ik nog paar pas begonnen aan mijn ebookverzameling), dus tijdens de coronalockdown was ik aangewezen op mijn priv├ębibliotheek. En dat was echt eens fijn.
   Ik ben echt benieuwd hoeveel boeken je aan het einde van het jaar gaat halen!

 4. Ik las minder. Eigenlijk heb ik het idee dat ik steeds minder aan lezen toekom. Niet door tijdgebrek want op dat vlak is er niets veranderd. Het kost me gewoon meer moeite en energie om me op een boek te concentreren dan vroeger. Al blijf ik nog steeds hopen dat dat iets tijdelijks is (ook al is het al enkele jaren bezig) en dat het binnenkort weer vlotter zal gaan.

  1. Ja, dat snap ik. Soms gaat het ook bij mij in vlagen. Al had ik nu de laatste maanden echt een goede vlaag. Plus, veel lezen hoeft niet echt. Zolang je er nog kan van genieten is dat nog fijn, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.