Persoonlijk

The other side of London

De afgelopen jaren ben ik eigenlijk best vaak in de prachtige hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk  geweest. Zo ongeveer twee maanden geleden was ik er weer en deze keer bezocht ik een deel in Londen die me toch wel versteld liet staan.

Twee maanden geleden voer ik samen met een deel van mijn school de Thames af. Die reis was buitengewoon en ik heb zo veel mooie dingen gezien! 13062590_1726552837559276_1293683908_o

Wie Engeland zegt, zegt meestal London

Eerlijk gezegd is het toeristische centrum van Londen me veel te druk en op één of andere manier heeft het wel zijn charme, maar ben ik niet helemaal overtuigd. Ik weet niet waarom, maar ik ben gewoon ontzettend verliefd op Amsterdam… Uiteindelijk wil iedereen naar Londen. Gewoon omdat je het ooit eens de Big Ben en de crazy guy voor de souvenirshop bij Piccadilly Circus moet gezien hebben. Dus wat kan je anders doen als je de Thames afvaart die door Londen stroomt? Londen gaan bezoeken, natuurlijk!

Oxford street, Leicester Square, Piccadilly Circus

Deze plaatsten zijn echte must sees voor toeristen. In Oxford Street kun je zoveel winkelen als je hartje begeert. Vervolgens kun je eens goed lachen op Piccadilly Circus omdat er een hele gekke man fulltime staat voor een gigantische souvenierwinkel. Of misschien is één van de vele musea in Londen zoals bijvoorbeeld op Leicester Square iets voor jou? (Natuurlijk zijn er ook heel heel veel Waterstones in Londen!) Kortom, voor ieder wat wils te vinden. Oké, je vind er heel veel toeristische attracties, maar je moet die dingen gewoon eens gezien hebben.IMG_0422[1]

Neem de metro en ontdek

Raar, maar waar: ik heb geen één boek gekocht in Londen. Misschien komt het omdat we geen boekenwinkels zijn binnengegaan, maar ik heb het toch niet gedaan… Als je naar Londen gaat en je wilt ook eens andere dingen bezoeken die nu niet direct binnen wandelafstand liggen, dan neem je best de metro. Speel misschien een spelletje, zoals random je vinger plaatsten op de metrokaart en dan beslissen om naar die plek te gaan, want wie weet wat je allemaal kunt ontdekken!

Camden Town, de plaats van inspiratie

Wat hadden we een geluk dat we leerkrachten hadden die graag eens de stad verkenden en de leukste plaatsen wisten te vinden in die grote stad! Eén van die leuke plaatsjes is Camden Town. Pas op het is niet echt een buurt waarin je ’s nachts wilt verdwalen, maar het is overdag wel een buitengewone plek.

Als je voor het eerst uit het station komt, denk je iets zoals ‘waar ben ik nu beland?’. Ik geef je gelijk. Overal zie je graffiti en kunstwerken en op sommige dagen zie je allerlei straatartiesten in de weer. Als je vervolgens naar rechts gaat, kom je allerlei speciale winkels tegen. Zo heb je armzalige kraampjes tot hippe vintagewinkels. Kortom, je bent in een buurt die anders is dan anders. Een buurt die leeft.

Camden-Town
absolutlondres.com

 

Maar ik heb nog niet eens het mooiste van Camden Town met jullie gedeeld! Als je dus telkens rechtdoor loopt en vervolgens een bruggetje oversteekt zie je meteen een soort binnenpleintje met allerlei kraampjes. In dat marktje kan je echt de geweldigste, zelfgemaakte dingen vinden. Sokken, schilderijen, kettinkjes, handtassen,… Wat je maar wilt.  Plus, alle dingen die je daar kan vinden vallen bovendien heel goed mee qua prijs. Lopen tussen al die zelfgemaakte dingen maakt je gewoon helemaal gelukkig.

1280px-Camden_Town
commons.wikimedia.org

 

 

En dit was nog niet alles wat deze magische plek te bieden had. Toen we dachten dat we het hele gebouw en alle kraampjes hadden bezocht keken we naar buiten en werden we overweldigd door geweldige lekkere geuren. Beneden bevond zich namelijk een soort voedselmarktje, waar je warm eten kon krijgen van over heel de wereld. Japans, Cambodjaans, Australisch, Grieks,… alles wat je maar wilt. Het rook er zo zo lekker. Jammer dat we geen tijd meer hadden om iets uit te proberen, want anders zou ik dat zeker hebben gedaan.

Hebben jullie ooit ook al eens een plek in een grootstad bezocht die zo veel gezelliger was dan het toeristisch centrum?

 

 

8 thoughts on “The other side of London

  1. Ik ben zelf een stuk of 2x in Londen geweest! I loved it! Van alle plekken die je genoemd hebt ben ik bij Oxford Street geweest en ben bij Piccadilly Circus . En er stond inderdaad ook zo een man bij die souvenierwinkel 😀

  2. Er zijn nog zoveel prachtige plekken om rond te lopen. Ik ging de afgelopen twee jaar zowat om de maand (omdat mijn vriend engels is en daar woont), Ik bleef vaak een hele week in de schoolvakanties en hij ging gewoon werken doordeweeks. Mooi tijd voor mezelf en ik pakte dan de metro ergens naartoe waar ik het wel redelijk goed kende en ging dan gewoon rond dwalen, keer een ander straatje door. Zo kwam ik ontzettend leuke winkeltjes tegen en mooie plekken om even weg te dromen. Ik ben nog bezig met het verkennen van Oost London, maar tijdens mijn stage periode in 2014 woonde ik in West (kensington/chelsea), pakte mijn hardloop schoenen en liet me gewoon gaan. Verdwalen doe je toch niet gauw daar :)!

    1. Wauw! Dat is echt geweldig! Mijn opa moest heel veel naar Londen voor zijn werk en hij heeft me al zo veel verteld over die leuke schattige boekenwinkels of gezellige plaatsjes! Zeker leuk als je gewoon de metro kan afstappen zonder je weet waar je naartoe gaat! Love it! 😉

  3. Ik ben nog nooit in Londen geweest. *schaam* Eigenlijk zou ik dus al minstens twee keer moeten gaan. De eerste keer om de toeristische dingen te doen, en de tweede keer om wat andere (originelere) wijken te bezoeken. Ik ga zeker je tip over Camden Town onthouden.

    1. Dat moet je toch echt eens doen! Zeker de plaatsjes die niet zo toeristisch zijn zijn zeker aanraders! Vooral Camden Town als je eens van iets speciaals houdt! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.