Book Nerds

7 tips voor studerende Book Nerds

Soms ben je, ehh hoe zal ik het zeggen, mentaal even de weg kwijt als je midden in je examens zit. Misschien heb je naar jouw mening er eentje slecht afgelegd of zie je die laatste honderd pagina’s leerstof helemaal niet meer zitten. Nou, ik heb het ook meegemaakt. En in feite maak ik het nu mee! Vandaag heb ik dus een aantal tips voor de studerende Book Nerd.

Ik zal eerlijk zijn dat ik altijd trots op mezelf ben als ik voor een vak heel veel heb geleerd. Het geeft me het zelfvertrouwen die ik nodig heb om mijn examens tot een goed einde te brengen. Ik probeer elke keer mijn leerstof goed te verdelen zodat ik op het laatste moment (de dag voor mijn examen) niet moet doodgaan van de hoofdpijn omdat ik 100 pagina’s in mijn hoofd probeer te stampen. Dus als ik zeg, dat ik veel geleerd hebt doe ik dat niet echt de dag voordien. Maar al een heel eind ervoor en dat zorgt ervoor dat ik om mijn gemak nog kan genieten van mijn guilty pleasures!

Tip 1: koop een hangmat

Oké, het klinkt een beetje raar, maar het werkt. Je hoeft niet per se een hangmat te kopen. Wat ik bedoel is eigenlijk: het is juni, zeg de zon dus eens gedag. Ik had het zelf nog niet door dat een beetje frisse lucht en een kleine portie vitamine D, heel goed zijn voor de studerende Book Nerd. Toen ik aan het studeren was voor mijn hoofdvak en vak waar de meeste tijd in kruipt, wiskunde, heb ik tijdens elke pauze die ik nam een wandelingetje gemaakt door de tuin en de straat. Zo kun je er gewoon weer tegen de moeilijke vergelijkingen, bewijzen, sinussen en cosinussen en noem maar op.

IMG_1115[1]
Ik zit wel degelijk in een hangmat! Met een heel leuk boek…
Tip 2: maak plannen voor de vakantie

Niets helpt beter dan een vooruitzicht naar een vakantie waarin je eindelijk weer tijd hebt om te doen wat je het liefst doet. Schrijf je in voor een cursus teken of boetseren of kijk eens in de agenda van Dear Book Nerd Book Club om te kijken wat zij weer doen deze zomer. Het maakt niet uit, als je maar iets hebt om naar uit te kijken. Persoonlijk heb ik mezelf beloofd dat ik naar Me Before You die sinds de 15de speelt in de bioscoop. En telkens als ik een post zie over die film verlang ik al naar mijn laatste examen. Kortom, het helpt!Twilight-meet-up

Tip 3: het aardbeienboek of jouw-favoriete-fruit-boek

Een aardbeienboek is voor mij het boek waarvan ik weet dat het mijn gedachten zal verzetten. Het is eigenlijk mijn ultieme boek om de examens door te komen. Net als de portie aardbeien die altijd op me staan te wachten in mijn pauze. Samengevat: wees niet bang om te lezen tijdens je examens, het helpt zeker en vast om weer even te lachen tussen de al die godsdienstoorlogen van je vak geschiedenis.

IMG_1153[1]
Dit boek is echt een aanrader voor tijdens je examens!
 Tip 4: zorg dat uitgeverijen de beste timing ever krijgen

Dat moet je dus niet letterlijk doen, maar het helpt! Uitgeverijen hebben duizenden geheimen die ze nog niet willen delen. Wat als ze één van die geheimen nu eens besluiten te delen? Dan ontploft er een bom op het internet en krijg jij een extra portie adrenaline omdat je zo enthousiast bent! Precies genoeg om je door je laatste Franse vocabulaire-lijst heen te werken. (Zie de Twitter van Blossom Books…) bb

Tip 5: jouw all time favourite is je redding

Heb jij niet dat ene speciale liedje die je al jaren moed inspreekt als je het even nodig hebt. Nou, ik heb er eentje. Ik luister er maar heel zelden naar, maar wanneer ik het doe heb ik de tekst nodig. Ik denk dat ik mijn all time favourite al 10 jaar ken en ik hou er elke dag nog evenveel van. Dus toen ik even mijn rust moest hervinden toen ik moest vertrekken om zijn wiskunde-examen af te leggen, was dit hét liedje zoals het al jaren is. (Het lukte me precies niet meer om het filmpje direct in mijn post te zetten, maar hieronder is de link!)

Tip 6: o, de geur van die boeken

Weet je, soms zeggen mensen dat je pas een cadeautje verdient als je goeie punten hebt. Nou, ik vind als je nog nooit zo zeker van jezelf bent geweest en je alles van jezelf hebt gegeven, het verdient. Dus heb je zo hard gewerkt voor dat ene examen en je even een oppepper of beloning nodig hebt? Ga naar die boekhandel! Ga naar je favoriete boekhandel en koop dat boek dat al maanden op je verlanglijstje staat! (Dat doe ik altijd.) Zo heb je tip 3 terwijl ook van harte genomen…

Tip 7: watch Castle

Jongens, deze serie is geweldig. Ik heb in mei tot nu 5 seizoenen van deze geweldige serie uitgekeken. Het is perfect, humoristisch en zo spannend. Zelfs na 5 seizoenen. Plus, een van de hoofdpersonages is een schrijver! Is er iets die beter is om te doen voor een Book Nerd tijdens je pauze?

castle tv show
Zie je zijn gezicht al? Hij is zo geweldig!

 

Heb jij één speciale tip waaraan je je altijd houdt tijdens je examens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.