Review

The Black Key, de knallende finale van The Jewel-trilogie

The Black KeyViolet wil de wereld veranderen. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïsitische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

 
Mijn mening: 9/10

In dit slotdeel van The Jewel-trilogie overtreft Amy Ewing zichzelf. Na The White Rose te hebben gelezen, dacht ik dat het niet meer beter kon. Wel, ik had het zo mis en voor één keer ben ik daar ontzettend blij om. Amy Ewing heeft  iets met cliffhangers. (Ja, een verschrikkelijk iets voor de lezer, maar een magisch iets voor de schrijver.) The White Rose eindigde met zo’n enorme cliffhanger dat ik werkelijk snakte naar het laatste deel. Ik wou weten wat er allemaal gebeurde en O lord, Ewing heeft niet teleurgesteld.

Ik heb de indruk dat ik verslaafd ben aan Amy’s vlotte schrijfstijl. Ik heb het boek geen één keer weggelegd omdat ik afgeleid was. Nee, ik was zo hooked dat ik dit boek in één middag heb uitgelezen. Dat wil dus al zeggen hoe goed ik dit laatste deel vond, niet?

The Black Key is een mix van actie, intrige, mysterie en bovenal fantasy. Nu meer dan ooit komt de magie van de Paladin naar voren en dat zorgt voor een geweldig spektakel. Maar niet alleen de magische wezens spelen een grote rol in het boek. In veel fantasy’s kom je het wel eens tegen dat alleen degenen met magische krachten de heldenrollen vervullen, maar hier heeft Amy Ewing een geweldig balans gevonden tussen degenen zonder en met magie. Dat leverde voor mij zeker extra punten op.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het meest hou van de Violet in dit deel. Ze is ontzettend gegroeid en is nu echt een vrouw waar je naar opkijkt.  Bovendien was Violet niet de enige heldin in dit boek. Het was zo leuk om andere mensen ook te leren kennen. Zoals Raven en Garret, Ash, alle Paladin en meest verrassend De Hertogin van het Meer. Ik hield dat Amy Ewing voor iedereen een verhaal klaar had en dat ze me oprecht wist te verrassen met hun verhalen, ontwikkeling en daden.

Zoals ik je al had verteld, is dit boek vol actie. Je wordt in het verhaal gezogen door iets dat ik ontzettend graag met jullie wil delen, maar ik doe het niet omdat het anders zo’n grote spoiler zou zijn. Het enige dat ik je kwijt kan, is dat het zo badass en geweldig is dat ik een gilletje slaakte in de doodstille studie omdat ik zo benieuwd was!

Het is een mooi iets dat je nog steeds je lezer weet te verrassen in de laatste pagina’s van een boek. Het is een mooi iets dat je het zo kan brengen dat je lezer er even niet meer goed van is. Amy Ewing is er zeker en vast in geslaagd om The Jewel-trilogie in volle glorie te laten eindigen. Ik kan je er weer niet te veel over vertellen, maar het was zo’n sterk einde, vol emotie.

Na dit boek te hebben gelezen, hoop ik stiekem dat Amy in de toekomst nog een boek gaat schrijven in The Jewel-universe. Ik kan er gewoon geen afscheid van nemen. Het was een unieke serie en The Black Key onderstreepte dat gevoel alleen maar. Dit laatste slotdeel is hartverscheurend, verrassend en boordevol actie. Ik heb dit boek in no time uitgelezen en ik wenste oprecht dat het nog een paar pagina’s langer was, zodat ik geen afscheid van deze geweldige serie hoefde te nemen. Dus dank je, Amy: The Black Key heeft mijn hart gebroken, maar dan op de goede manier.

Amy Ewing | Young & Awesome | Paperback | €18,99|  9789025876043 | 296 p. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.