Books

Mijn boekenbuit uit New York, de droom van elke YA-lover

Het spijt me dat ik er meer dan een maand over heb gedaan om mijn boekenbuit van New York online te zetten, maar het is gewoon zo druk geweest! Ik werk nu in augustus fulltime in de Brugse Boekhandel en elke avond ben ik doodmoe om 18u thuis. Veel tijd om te bloggen en lezen blijft er dus niet meer over. Maar toch wilde ik jullie dit plezier niet ontzeggen, want ik heb super leuke boeken gekocht in New York. (En raar, maar waar: niet veel geld uitgegeven!)

Ik denk dat ik een talent heb om koopjes te vinden. Serieus. Ik vind op reis altijd leuke tweedehandsboekenwinkels… En uit ervaring had ik deze keer een héél grote valies mee naar New York. Ik had mijn kledij beperkt en had gezorgd dat ik zeker genoeg plaats zou hebben voor de potentiële boeken die ik ging kopen. Praise, past Audrey, want ik nam er veel mee.

Barnes & Noble: opa noemt het Barnes & Brol

De allereerste boekenwinkel die ik New York bezocht was de Barnes & Nobles aan Bryant Park. (Tja, er zijn een wel een paar andere in New York.) En dat was eigenlijk best wel een teleurstelling. Oké, ze hadden duizenden boeken, maar de winkel was krampachtig en eigenlijk waren er niet zoveel speciale boeken te vinden. Ik kocht er alleen een Barnes & Nobles Exclusive voor een vriendin en Lullabies van Lang Leav (een poëziebundel). Poëzie is om een of andere reden altijd heel erg ‘duur’ op Book Depository of in een gewone boekenwinkel, dus ik had het mijn missie gemaakt om alle poëzie op mijn lijstje te kopen in New York.

The Book Off – de beste vriendelijkste boekenwinkel van New York

Op 49 W 45th street vind je een gezellige Japanse tweedehandsboekenwinkel waar je ook dvd’s en cd’s kan vinden. Omdat tweedehandsboekenwinkels toch wel eens de moeite zijn en we lichtelijk teleurgesteld waren door de Barnes & Noble, besloten we om de volgende dag na onze tripjes naar deze winkel te gaan. Toen we aankwamen, ontdekten we dat er sale was in de tweedehandsboekenwinkel: overal boeken aan $1 (ongeveer €0,85) en nog eens 20 % korting op alle ‘nieuwere’ boeken. Tja, je kunt het al verwachten zeker? Deze boeken bracht ik mee:

 1. Mosquitoland – David Arnold (Hardcover – $5)
 2. Into the dangerous world – Julie Chibbaro (Hardcover – $4)
 3. The thing about jellyfish – Ali Benjamin ($1)
 4. Splintered – A.G. Howard ($1)
 5. Let’s get lost – Ali Alsaid (Hardcover – $1)
 6. All your perfects – Colleen Hoover ($4)
 7. Emmy & Oliver – Robin Benway (Hardcover – $1)
 8. To Set A Watchman – Harper Lee (Hardcover – $1)
 9. The Girl made of Fire and Thornes – Rae Carson (Hardcover – $4)
 10. Afterworlds – Scott Westerfield (Hardcover – $1)
 11. Easy – Tamara Webber ($1)

Strand Bookstore – god, gigantisch

Ik heb er nog steeds spijt van dat ik geen leuke sokken van The Strand heb meegedaan om cadeau te doen. Ze hadden er zulke leuke! Maar oké, ze hadden ook super veel leuke boeken. The Strand is waarschijnlijk een van de grootste tweedehandsboekenwinkels van New York. Opgepast: ze verkopen er ook nieuwe, maar het overgrote deel is tweedehands. Hier was het wel ietsje duurder dan de andere tweedehandsboekenwinkel die ik had bezocht, maar het was nog steeds aan de helft van de prijs en de boeken waren altijd in een heel goede staat. Maar het was de laatste dag én ik had al zoveel in mijn valies zitten, dus hier liet ik me niet zo gaan… Ik kocht hier alleen de dichtbundel van Jason Reynolds: For, everyone. Ik heb die ondertussen al uit en weet je, het was super. Het is een klein boekje, maar met héél veel wijsheid.

Welk boek van mijn boekenbuit hebben jullie al gelezen? Al welke zou ik eerst moeten beginnen?

4 thoughts on “Mijn boekenbuit uit New York, de droom van elke YA-lover

 1. Wauw, super dat je zo’n koopjes op de kop hebt kunnen tikken. Maar wel jammer van Barnes & Brol. Ik had precies toch een heel ander beeld voor ogen van die winkelketen. Tijdens de Spook-a-Swap van Kwante kreeg ik Girl of Fire and Thorns en daar ben ik al benieuwd naar sinds Emmy hem ooit heeft aangeraden tijdens Tikkertje met boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.