Book Nerds

Mijn boekenbeursplannen van dit jaar!

Het is weer zover! Van 28 oktober tot 11 november kun je weer urenlang vertoeven in de grootste (en bijna enige) boekenbeurs van het land. Er staan wat leuke dingen op het programma, dus ik denk dat ik weer een paar daagjes daar te vinden zal zijn.

Eigenlijk vind ik de boekenbeurs allesbehalve gezellig. Het is er druk en warm en je moet voor alles extra betalen. Tja, al student vind je dat een groot nadeel natuurlijk. Ook vind ik dat er nooit écht iets voor jongeren wordt georganiseerd. Er wordt altijd gefocust op de kookboeken, ‘hoogstaande literatuur’ of de huisvrouwromannetjes. Maar dit jaar wordt het een beetje anders en daar ben ik héél erg blij mee. Hier zijn mijn YA-plannen op een rijtje:

Vrijdag 2 november 2018

Op 2 november organiseer ik samen met Clavis uitgeverij een sleepover op de boekenbeurs (en die is ondertussen hélemaal uitverkocht!). We beginnen de avond met een leesclub over De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, vervolgens ga ik Chinouk Thijssen (Truth or Dance en Fataal Spel) en een aantal Clavis-medewerkers interviewen over hoe haar boeken tot stand kwamen, van redactie tot coverontwerp. Deze eventen kan iedereen gratis bezoeken.
Even later start dan de echte sleepover! Wat allemaal op de planning staat is nog even geheim, maar ik kan je alvast zeggen dat ik er al heel veel aan gewerkt heb en dat het echt wel super zal worden.

Zaterdag 10 november 2018

Dit wordt de dag van het jaar, want niemand minder dan Julie Kagawa komt naar de boekenbeurs om de release van haar nieuwe boek te promoten. EN IK MAG HAAR INTERVIEWEN! HOE VET IS DAT. Kom allemaal om 14u naar de spiegeltent, want daar kun je het interview live bijwonen.
Maar voor het interview is er nog een panel waar ik graag naartoe wil en dat is het Body Positive-panel met Myrthe Spiteri, Chrosin, de dames van Fille Folle,… Ik denk dat dat een van de interessantste panels van de beurs zal zijn. Zeker met zo’n geweldige vrouwen op een rij.

Zo! Dat is mijn planning. Ga jij naar de boekenbeurs? Op welke dag en waarom?

 

4 thoughts on “Mijn boekenbeursplannen van dit jaar!

  1. Mij zie je op 2 november natuurlijk! Ik ben in elk geval heel benieuwd wat je allemaal hebt bedacht!
    Er is nog iets ergens op een andere dag dat me ook wel aanspreekt (ook 10 november, denk ik), maar ik moet nog eens juist nakijken wat dat juist is en of het die €10 wel waard is…
    Jammer inderdaad dat er bijna nooit iets van YA is – vroeger had je nog de Young Adult Book Convention, maar dat was weer goed voor een paar jaar en nu horen we er niks meer van… :'(

  2. Ik zag/las ondertussen al dat de sleepover een succes was. Hopelijk heb jij er zelf ook van genoten. Op 10 november ben ik zelf ook aanwezig. De zaken die ik graag wil doen of bijwonen overlappen elkaar gedeeltelijk dus het wordt nog een uitdaging om zoveel mogelijk mee te kunnen pikken maar ik doen mijn best. Ik kijk er al naar uit om Julie Kagawa opnieuw te ontmoeten.

  3. Ik ben gisteren geweest in een poging de drukte wat te ontlopen. De schoolkinderen neem ik er dan wel bij. Niet speciaal voor een programma maar gewoon om te kunnen rondkuieren en boeken te bekijken. Ik kwam met een hele stapel naar huis. Ik voel het aan m’n schouders vandaa, amai. Maar wel een hele leuke dag gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.