Book Nerds

Studeerde ik wel eigenlijk, want ik las 5 boeken en een half tijdens mijn examens

Ik weet niet hoe ik het altijd doe, maar ik hou van lezen tijdens mijn examens. Ik vind het ontzettend ontspannend om een boek te kunnen lezen in mijn pauzes of na een lange studiedag. Ook deze examenperiode in juni las ik ontzettend veel. Meer dan ik eigenlijk had verwacht…

Voordat de examens begonnen, maakte ik een lijstje hier op de blog van alle boeken die ik graag wilde lezen. Op dat lijstje stonden:

 • Pulp van Robin Talley
 • Persuasion van Jane Austen of The Picture of Dorian Gray van Oscar Wilde
 • The Order of The Phoenix van J.K. Rowling

Eh, het is dus zo dat ik er veel meer gelezen heb en eigenlijk maar één boek van mijn lijstje heb gelezen. I mean, hoe dan Audrey? Wel, ik moest eigenlijk Persuasion of The Picture of Dorian Gray lezen voor een examen, maar ik besefte dat dat eigenlijk best wel een beetje zwaar was om zomaar tijdens mijn pauzes te lezen. Ik heb dus geen van beide gelezen. Ook had ik veel zin in The Order of The Phoenix, maar omdat ik veel op kot was en mijn boek thuis lag, heb ik niet echt de kans gehad om het boek te lezen.

Maar wat las ik dan wel?

 1. Ik las natuurlijk Pulp van Robin Talley uit. Het was onverwachts een geweldig boek. Ik had er geen vooroordelen over gehad, want niemand die ik ken, heeft het boek gelezen. Het was dus heerlijk om zo onbevooroordeeld te lezen. Bovendien was het het eerste boek dat ik ooit las met een f/f-relatie.
 2. The Poet X van Elizabeth Acevedo staat al eeuwen op mijn verlanglijstje en in een moment van zwakte kocht ik het gewoon in de boekenwinkel. Dit boek in vrije vers zette heel mijn wereld op z’n kop. Mijn recensie moet nog online komen, maar ik kan je nu al verzekeren dat het een spetterend boek was.
 3. Een geheim manuscript. Ja, daar zeg ik niets over, maar dit manuscript van een goede vriendin heeft me helemaal omvergeblazen. Ik hoop dat het ooit een echt boek zal worden, want anderen zouden het ook moeten lezen.
 4. Weersta Me van Tahereh Mafi was een boek waar ik maanden naar uit heb gekeken. Helaas was het zo teleurstellend dat ik bijna moest huilen. Tahereh Mafi is mijn meest favoriete schrijfster, maar hier heeft ze oprecht een aantal steekjes laten vallen.
 5. Tijdens mijn examens probeerde ik ook een aantal boeken te lezen die al eeuwen in mijn kast stonden. Een daarvan was Am I Normal Yet? van Holly Bourne. Ik kocht dit boek twee jaar geleden voor YALC en helaas heb ik het toen niet gelezen. Ik las de voorbije twee jaar echter wel andere boeken van Bourne, dus ik wilde dolgraag deze lezen. En zoals verwacht was het weer geweldig.
 6. Ten slotte las ik ook nog ongeveer de helft van The Paper & Hearts Society van Lucy Powrie. Dit is een boek over boeken, een leesclub en vriendschap. Omdat ik zelf een leesclub heb opgericht, leek dit echt het perfecte boek voor mij. Mijn recensie komt bijna online van dit boek!

Las iemand ook in de examens? Welke boeken heb jij gelezen?

5 thoughts on “Studeerde ik wel eigenlijk, want ik las 5 boeken en een half tijdens mijn examens

 1. Normaal lees ik ook wel tijdens de examens, maar deze keer is het me maar niet gelukt :(. Ach ja, ik kan de schade nu gaan inhalen. Pulp lijkt me trouwens een interessant boek! En heel jammer dat je Weersta niet goed vond. Ik moet het nog lezen, maar ik denk dat ik dat voor nu op de lange baan ga schuiven.

  1. Het lukt me ook niet altijd. Het hangt altijd een beetje af hoe mijn rooster valt en welke examens het zijn. Maar ik ben blij dat ik veel gelezen heb, nu zit ik een beetje in de leesflow 😉

 2. Een geheim manuscript, tof, hoor! Ik heb geen examens meer, maar ben de laatste tijd wel in 3 boeken tegelijk bezig geweest. Ze zijn nu allemaal bijna uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.