Book Nerds, Dear Book Nerd Book Club

Samen lezen? Ja, het is fantastisch!

Weet je, even geleden stond ik ook niet te springen voor het idee om samen met een paar vrienden een paar uur lezend op de bank of in een park door te brengen. Maar sinds kort is daar een grote verandering in gekomen. Na een leesfeestje van een leesclubber, had ik de smaak helemaal te pakken én kan ik niet wachten tot het volgende samenlees-moment!

Het klinkt een beetje sneu in de wereld van vandaag om je middag of avond helemaal lezend door te brengen. Laat staan als je die samen met je vrienden doorbrengt met een boek… Maar weet je, laat ze praten, want ik heb ondervonden dat het echt héél bemoedigend is om samen te lezen en je gsm even aan de kant te leggen. Ik leg je even in 10 puntjes uit waarom.

  1. Je kan niets anders doen dan lezen. Je kunt de anderen niet storen, want ze zijn druk bezig met hun eigen boek. Je gsm heb je ver weggestopt en tja, je hebt alleen je boek. Voor je het weet, ben je 100 pagina’s verder.
  2. Je kunt afspreken dat je allemaal hetzelfde boek leest, tegelijkertijd! Oké, de een leest al sneller dan de ander, maar dan is helemaal niet erg! Je kunt elkaar up-to-date houden over je feels, plottwisten én je kunt er dus ook al meteen over praten!
  3. Verplichte boeken voor school zijn zo uit. Zie punt 1. Oké, je bent wel eventjes jaloers dat je vriendinnen leuke boeken aan het lezen zijn, maar zo vlieg je wel in een paar uur door de jouwe. (Waarover je minstens een paar dagen langer zou doen als je het thuis was.)
  4. Het is verschrikkelijk grappig om je vrienden te zien reageren op bepaalde scènes. Plots barst iemand in lachen uit en iemand anders zucht dan weer heel diep omdat het personage iets verschrikkelijks doet.
  5. Het schept een band om samen met mensen te lezen. Op een of andere manier zorgt dat ervoor dat je je helemaal thuis voelt bij die mensen.
  6. Alleen is ook maar alleen. Samen is altijd leuker.
  7. Je kunt het samenlezen afwisselen met een leuke uitstap doorheen de dag. Je kunt eens wat gaan lunchen of samen koken. Als dessert kunnen jullie dan weer volop in het boek duiken. Samenlezen is meer dan alleen lezen. Het is ook babbelen en lekker eten.
  8. Je leert op die manier andere boeken kennen. Andere mensen horen praten over hoe goed ze het boek vonden of hoe slecht ze het vonden, werkt aanstekelijk.
  9. Je bent sociaal asociaal tegelijkertijd. Wie kan dat nu zeggen?
  10. Er zijn geen vooroordelen. Samenlezen met mensen die net zo graag lezen als jij, weten precies wat je doormaakt als je een geweldig boek aan het lezen bent. Ze begrijpen wat jij voelt als je even een huilmomentje hebt.

Samenlezen? Het is fantastisch!

Ja, dat is het zeker! Probeer het eens thuis als je een paar vriendinnen hebt die ook graag lezen. Installeer je in de zetel of ga een dagje naar het strand met je boek. Het is heel erg simpel. Zorg voor leuke hapjes (een chipje hier en daar) en een lekker drankje en het is meteen gezellig.

Heb je niemand om dat mee te doen? Dan heb ik iets leuks voor je! Dear Book Nerd Book Club organiseert op 12 augustus om 15u30 een samenlees-uurtje in het Citadelpark in Gent! Iedereen is welkom en kan vrijblijvend aansluiten. Breng gewoon je eigen handdoek of ligstoel mee en lees samen een uurtje met ons mee. Meer info vind je hier

Zou jij het ooit eens overwegen om samen te lezen?

2 thoughts on “Samen lezen? Ja, het is fantastisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.