Books

Ik ga naar New York en ik lees…

Terwijl jij nu deze blogpost lees, zit ik mijlenver in de lucht op weg naar de stad van je dromen, New York. Samen met mijn opa en broer ga ik een aantal dagen de stad onveilig maken. Nou ja, dat laatste moet je niet zo serieus nemen. In een vlucht van ongeveer 8 uur, heb ik héél wat leestijd. Dus benieuwd wat je in mijn handbagage vindt?

Op 27 juli gaat in Londen YALC van start en daar heb ik nog een hele leesstapel voor liggen. Ik heb nog ongeveer 5 boeken die ik tegen dan wil uitlezen en ik ben volop bezig om mijn stapel te doen slinken. Ik heb drie geweldige boeken van leuke auteurs die ook naar YALC komen in mijn koffer gestopt én heb nog plaats overgelaten voor de boeken die ik in New York ongetwijfeld zal kopen.

1. The Smoke Thieves van Sally Green

Deze nieuwe fantasy van Sally Green, de auteur van Half Zwart, is geweldig. Op dit moment ben ik voorbij pagina honderd en ondanks dat het een dikkertje is, kan ik niet stoppen met lezen. Dit is dus het eerste boek dat ik ga uitlezen op mijn überlange vlucht. Ook ben ik leesclubcoördinator voor The Smoke Thieves op Hebban! Ik kijk er dus heel erg naar uit om samen met een aantal mensen dit boek te bespreken.

2. The manifesto on how to be intresting van Holly Bourne

Ik las deze week It only happens in the movies , het laatste nieuwe YA-boek van Holly Bourne, uit en ik was helemaal verslingerd. Als er een boek is die ik recent in het Engels heb gelezen én dat absoluut de moeite waard is om te vertalen is het deze wel. Toen ik dan even later in Brussel Sterling Books bezocht én dit boek in de koopjeshoek stond, kon ik helemaal geen nee zeggen. Ik heb zo’n zin om er weer in te beginnen!

3. Tarnished City van Vic James

Dit boek staat ook al eeuwen op mijn verlanglijstje. Ik kocht het een aantal weken geleden op Book Depository, maar ik heb de laatste tijd gewoon geen tijd gehad om het vervolg op Gilded Cage te lezen. Ik hoop dus dat ik de twee voorgaande boeken kan uitkrijgen en met veel enthousiasme kan beginnen aan deze, want ik heb er ongelofelijk veel zin in!


Ook hoop ik om een paar leuke boeken op de kop te tikken in New York aangezien je daar de gigantische Barnes & Noble hebt en de befaamde Strand Bookstore. Maar als dat me lukt, zie je zeker deze haul online verschijnen. Maar tot die tijd, see you later alligator!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.