Review

Review: Val en Verlossing | Leigh Bardugo

Auteur: Leigh Bardugo
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9 789020 679786
Samenvatting blossombooks.nl:
Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders  dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Mijn mening:
Het verhaal: 9/10

Leigh Bardugo is er weer in geslaagd om een knap staaltje fantasie op papier te zetten. Het laatste boek heeft mij enorm van mijn stoel geblazen en hier zijn de redenen waarom:

  • De wetenschap die in het boek gemengd is, is geweldig. Een knappe hoeveelheid fysica heeft een nieuw soort magie vastgelegd die natuurlijk in alle andere boeken al voorkwam. Ik vind het geweldig dat Leigh de wetenschap zo in haar boek heeft vermengd dat het evenredig is met de fantasie.
  • Leigh blijft je in Val en Verlossing gewoon verrassen met ongelofelijk onverwachte plottwisten. Het ene moment is alles nog vredig en plots komen de monsters van de duisterling aangevlogen.
  • Het einde is gewoon fantastisch. Ze heeft het boek zo geweldig laten eindigen. Er is precies genoeg evenwicht tussen het dodental en de levenden. (Natuurlijk is het nog niet helemaal gedaan want Six of Crows komt eraan! *yey)
  • Leigh is absoluut niet bang om haar favoriete karakters iets aan te doen. Maar ik moet wel zeggen dat ze nog steeds erg vredig met ze om gaat.
    OH Nikolai, WHY Nikolai?
  • De ontknoping is iets wat waarschijnlijk niemand had verwacht. (Of misschien toch in grote lijnen dan…) Het hele plot is waarschijnlijk iets wat niemand had verwacht: gewoon fantastisch!

De schrijfstijl: 9/10

Leigh Bardugo schrijft erg gedetailleerd en gewoon geweldig! Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en wil gewoon meer lezen. Leigh schrijft met een diepgang en soms moet je twee keer over haar woorden nadenken voordat het echt tot je doordringt. *ikhouvanhaar
Het ‘na’ stukje vind ik awesome geschreven. Het is gewoon het perfecte einde voor deze serie.

Total experience: 9/10

Ik heb erg genoten van Val en Verlossing en ik heb na elke pagina gehoopt dat het boek nog niet uit was. Ik heb genoten van de reis van Mal, Alina, de Duisterling en natuurlijk Nikolai. Six of Cows mag daarom rap verschijnen!

P.S: EVERYONE, READ THE TRILOGY!!!

1 thought on “Review: Val en Verlossing | Leigh Bardugo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.