Books

Sensitive Books

Ja, wie houdt er nu niet van een lekker, leuk huilboek? Boeken die je aan het huilen maken, zij meestal boeken met onderwerpen die je in je normale leven vermijdt. Daarom zijn ze eens een leuke afwisseling voor de alledaagse chicklit.

Zac & Mia van A.J Betts

Zac & Mia is een verschrikkelijk ontroerend boek over de strijd tegen kanker. De liefde en de kracht die het boek uitstraalt is geweldig. Kanker is een onderwerp waar mensen niet graag over praten tenzij ze ermee geconfronteerd worden. Het boek heeft daarom wel een paar huilmomenten die onvergetelijk zijn.

Between van Jessica Warman

Between is het eerste boek waarbij ik gehuild heb. De emoties die het boek overbracht waren zo intens dat ik veel traantjes moest wegpinken. Between heeft mij vooral geraakt met de wat-gebeurt-er-na-de-dood-plot. De ontknoping was gewoon zo goed en ontroerend dat ,denk ik, iedereen die het boek heeft gelezen veel tranen heeft gelaten! Between hoort absoluut op mijn lijstje.

Als ik blijf van Gayle Forman

Wat houd ik van dit boek! En wat haat ik dit boek! Het verhaal was en realistisch waardoor je je erg kon inleven in het verhaal. Mia die een auto-ongeluk krijgt samen met haar familie en er als enige overlevende uitkomt is behoorlijk triestig… Er waren veel momenten in dit boek waarbij er toch en verdrietig gevoel over me hee kwam. Op een dag stap je samen met je familie in de auto en ben je er plotseling niet meer, daar denkt niemand graag aan.

Vuurvliegjes van Gayle Forman

Ja, nog een ander boek van Gayle Forman! Helaas gaat het deze keer niet over tragische auto-ongelukken, maar over familie, vrienden en een gestoorde instelling voor ‘gestoorden’. Het boek heeft me geraakt omdat er toch een heel hechte vriendschap kan ontstaan als vriendschap verboden is.Het boek had me aangenaam verrast en zoals altijd heeft Gayle me kunnen meeslepen n de emotionele reis van haar personages.

Voor ik doodga van Jenny Downham

Ik vond dit boek echt geweldig! Nou ja, niet het kanker gedeelte maar het gehele concept. Jenny Downham heeft een terminale patiënt gecreëerd die voor ze doodgaat nog 10 dingen wil doen in haar leven. Helaas is ze niet meer zo sterk en heeft ze hulp nodig om haar wensen te vervullen. Gelukkig bestaat de knappe buurjongen nog om haar door de moeilijke dagen en wensen te slepen. Het boek was meeslepend en o zo ontroerend…

13 reasons why van Jay Asher

Dit is verreweg één van mijn favoriete boeken! Ik verhaal was gewoonweg prachtig. Het boek heb ik in een ruk uitgelezen en het heeft mij een hele week de mond gesnoerd. Het verhaal over een meisje die na haar zelfmoord 13 cassettes stuurt naar degenen die haar tot die beslissing hebben gedwongen,is gewoon meesterlijk. Het heeft mij in het diepst van mijn hart geraakt. Het boek heeft mij geleert om niet zo licht tegenover zelfmoord te staan als de meeste mensen doen. Ik zou dan ook alles doen om iemand te helpen die op het randje van de afgrond staat.Heb jij ooit eens een boek gelezen waarbij je toch een paar traantjes moest wegpinken?

5 thoughts on “Sensitive Books

  1. Goede aanraders, wil Between en Voor ik doodga zeker een keer lezen 🙂 Boeken zoals The perks of being a wallflower, Tussen winter en hemel, Wonder, It’s kind of a funny story zijn ook redelijke jankboeken, maar ze zijn wel heel mooi 🙂

  2. 13 Reasons Why inderdaad! Stond voor de klas tijdens mijn presentatie volgens mij nog met een brok in mijn keel te vertellen… Die andere ga ik binnenkort ook maar lezen, helemaal mijn ding dit soort boeken 😉 xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.