Review

Review: De 100. Dag 21 | Kass Morgan

Auteur: Kass Morgan
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9 789020 679793
Samenvatting blossombooks.nl:
De 100. Dag 21 is het superspannende vervolg op De 100, over 100 jeugddelinquenten die als straf naar de aarde worden gestuurd. En die is al honderden jaren onbewoonbaar…

In deel 2 zijn de 100 inmiddels 21 dagen op aarde. Ze zijn de eerste en enige mensen die sinds eeuwen weer voet zetten op de aarde – denken ze tenminste. Het lijkt erop dat de 100 samen moeten werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand. Wells doet verwoede pogingen de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op weg gaat naar Mount Weather, op zoek naar andere kolonisten. Bellamy denkt alleen maar aan zijn zusje Octavia en wil haar koste wat het kost redden. En op het ruimteschip staat Glass voor de onmogelijke keuze tussen de liefde van haar leven of haar eigen leven.

In dit superspannende vervolg op De 100 worden geheimen onthuld, relaties en vriendschappen op de proef gesteld en wordt alles waar je in geloofde op de kop gezet. De 100 moeten proberen te overleven op de enige manier die ze kunnen bedenken: samen.

Mijn mening:

Het verhaal: 8/10
De 100 zijn zoals de titel al zegt 21 dagen op de aarde. Maar ze worden constant bedreigd door aardbewoners. Er is dus veel spanning en er zijn veel verrassende plotwendingen. Ik heb het boek in 4 uur uitgelezen, wat voor mij eigenlijk een record is…

Ik vond wel dat er veel terugvallende problemen tussen de personages waren. De ene keer houden ze bijvoorbeeld van Wells en de andere keer willen ze hem vermoorden. Ze kwamen telkens dezelfde mentale problemen tegen.

Het was op het einde ook niet georganiseerd. Als je het eerste boek hebt gelezen weet je dat Octavia ontvoerd is. Het tweede boek is daar natuurlijk op ingegaan, maar op het einde vond ik dat de ontknoping er gewoon was ingepropt. Dat was natuurlijk een beetje een afknapper.

De schrijfstijl: 8.2/10
Kass Morgan schrijft erg vlot en luchtig. Alles is goed uitgelegd, maar ik denk dat ze omtrent de personages  te veel om de pot draait. Het verhaal werd soms storend omdat de personages zo irritant deden. Waarom zijn mensen zo wispelturig?

Wat ik een topper vond aan het boek is dat de hoofdstukken geschreven zijn in verschillende perspectieven. Zo heb je bijvoorbeeld Wells en Clarke die op de aarde hun eigen verhaal vertellen en Glass die zit nog gevangen in de ruimte samen met haar geliefde Luke. Je leert zo de wereld die Morgan heeft gecreëerd goed kennen en vraag je je soms wel eens af als wij zo ook zullen eindigen.

Total expierence: 8/10
Toch heb ik erg genoten van het tweede deel in de serie en kijk erg uit naar het vervolg. De 100. Dag 21 is een fantastische sciencefiction met erg menselijke mensen (die toevallig allemaal in de ruimte zijn opgegroeid). Iedereen die graag een mix van romantiek, spanning en natuurlijk sciencefiction leest, moet zeker deze serie eens lezen!

4 thoughts on “Review: De 100. Dag 21 | Kass Morgan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.