Review

Review: Haar dag | Gayle Forman

Auteur: Gayle Forman
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044344097

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.
Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde.

Mijn mening: 7/10

Gayle Forman is een van mijn favoriete schrijfsters, maar dit boek viel toch wel tegen… Na het emotionele boeken Als ik blijf (If I stay) en Wacht op mij en de pageturner Vuurvliegjes had ik toch meer verwacht.

Dit boek ging in de eerste helft echt traag maar naarmate ik het einde naderde, zat ik op een sneltrein.  Toen het boek uit was, voelde ik me blij en opgelucht. Wat ik meestal geen leuk gevoel vind als ik een boek heb uitgelezen. Je moet altijd verlangen naar meer, vind ik. Ik had ook het tweede boek geleend van de bib, maar daar had ik geen zin meer in. Het verhaal van Alyson en Willem was voor mij al afgelopen…

Ook al is deze review slecht begonnen, er zijn ook GOEDE PUNTEN!

Dit boek was niet helemaal een tegenvaller. Gayle Forman had me meegenomen op een reis. Ik ben al eens in Londen, Parijs en Amsterdam geweest, dus het was tof om eens een andere kant van de grootsteden te zien dan de standaard toeristische zone.

Zoals ik gewend ben van Gayle was alles tot in de puntjes uitgelegd: straten, gebouwen, gevoelens, gewoontes, … Dat deed me wel verlangen om ook een jongen te ontmoeten zoals Willem, een vrije jongen. Maar zoiets is in REAL LIVE niet echt mogelijk… (of toch, als je geluk hebt!)

Alyson was voor mij niet echt een geslaagd karakter. Ook al ging ze met een wildvreemde jongen op reis, was ze niet spannend en interessant genoeg.

Conclusie

Dit boek was wel leuk om te lezen als tussendoortje. Het was niet echt een boek die ik honderd keer opnieuw zou lezen. Want de tempo was te traag en het verhaal was niet spannend genoeg. Niet alle boeken kunnen dezelfde scores halen, dus deze was ietsje minder… Maar als ik blijf en vuurvliegjes waren voor mij echte toppers!

Heb jij dit boek al eens gelezen? Vond je hem goed of toch niet?

5 thoughts on “Review: Haar dag | Gayle Forman

  1. Jammer dat je het boek niet zo tof vond als Gayles andere boeken! Ik kan me er iets bij voorstellen hoor. Want nu je het zo zegt; de diepgang is van een heel ander kaliber dan bij haar eerste twee boeken. Bij mij zat er een hele tijd tussen voordat ik beide boeken las. Anders had ik misschien hetzelfde gehad.

    Ik vond dit boek wel heel erg tof en voor mij zit het vol met dingen waarover ik kan blijven nadenken. Willem is een beetje surrealistisch, dat wel, maar ach. Dat neem ik graag met een korreltje zout, want het is zo’n heerlijk “als je loslaat heb je twee handen vrij”-boek. En ik zou je graag zeggen deel 2 nog een kans te geven. Dat is echt weer heel anders, vooral omdat het niet vanuit Allysons perspectief is geschreven! 🙂

    1. Misschien doe ik dat wel nog, maar ik heb zo’n grote TBR-stapel… En het eerste boek had mij echt niet omver geblazen zoals haar andere boeken. Ik twijfel nog een beetje. ?

      1. Hmm, laten we in dát geval dan maar hopen dat haar nieuwste boek straks niet tegen gaat vallen als het vertaald is! 😉 Tenminste. Wil je dat nog een kans geven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.