Book Nerds

Liebster Award Tag #2

Je hebt deze tag wel eens eerder zien verschijnen op mijn blog. Maar het is altijd leuk om weer eens genomineerd te worden en vragen te beantwoorden. Joost had mij namelijk genomineerd om de tag in te vullen en wat heb ik er zin in! De Liebster Award tag is er om nieuwe blogs te ontdekken en zo kleine blogs wat extra te helpen. De Liebster bestaat uit 11 vragen die ik moet beantwoorden en dan nomineer ik zelf 11 bloggers die mijn 11 zelfgekozen vragen dan zullen beantwoorden. (Als je getagd bent, ben je niet verplicht de tag in te vullen! Maar het is natuurlijk altijd leuk.)

De elf vragen!

1. Welke prestatie zou jij binnen tien jaar willen behalen? (zoals een diploma, werk, eigen huis, vakantie naar een mooi land enzovoorts)

Over 10 jaar zou ik toch graag afgestudeerd zijn. Helaas, weet ik nog niet echt welke richting ik zal volgen. Hopelijk zal ik dan een leuke vriend hebben en zal ik samen met hem een knus huisje bouwen of kopen.

2. Wat was het leukste wat je in je kinderjaren hebt gedaan?

Ik heb veel leuke dingen gedaan toen ik nog een klein kindje was en ik denk dat ik nog veel leuke momenten zal beleven. Maar als ik er toch één moet kiezen, kies ik voor de miljoenen achtbaanritjes in Boudewijn Seapark. Het zijn echt vervlogen herinneringen. Ze doen me altijd denken aan het onbezorgde leven waarin je geen huiswerk moest maken en gewoon kon spelen.

3. Wat zou je doen als je de tijd stil kon zetten en hierdoor enorm veel vrije tijd hebt?

Ik zou véél meer lezen en bloggen. Door school en hobby’s kom ik vaak in tijdsnoot dus zou ik het wel fijn vinden om mijn TBR-stapel uit te kunnen lezen. Maar ik zou ook bakken want daar heb ik bijna nooit tijd voor. Wat best jammer is, want ik hou van bakken! ( en natuurlijk het proeven van mijn creaties!)

4. Hoe ziet jouw ideale diner er uit?

Haha! Mijn diner zou er als volgt uitzien (het moest toch niet realistisch hé?): alle Disney-prinsessen met hun prinsen zouden aanwezig zijn . Zij zouden iedereen opbeuren en aan de praat houden met hun romantische verhalen en heldendaden. Maar voor mensen die dan weer iets moderner willen, kunnen we nog altijd Katniss Everdeen, Peeta Mellark uitnodigen en om niet te vergeten Bella en Edward… Kaarslicht, lekker eten en je favoriete personages wat wil je nog meer?

5. Als je een magisch wezen zou kunnen zijn, wat zou je dan worden?

Een meermin. Misschien een rare keuze aangezien ik zeemannen niet opeet, maar sinds Pirates of the Caribbean vind ik meerminnen super intrigerend. Aangezien een meermin een mythisch wezen is, zou ik er wel graag eentje willen worden want dan kun je de echte feiten over ze leren. (als dat mogelijk zou zijn)

6. Welke mensen die je al kende voor het bloggen lezen jouw blog vaak?

Als je het over bloggers hebt, bijna geen. Toen ik deze blog oprichtte was ik echt nieuw in het vak en dat ben ik nog steeds. Natuurlijk heb ik nu mensen leren kennen en verschillende blogs ontdekt, maar voor ik deze blog had was ik eigenlijk nog niet zo intensief bezig met het internet.

7. Voor welk vak haalde jij vroeger op de basisschool enorm hoge cijfers en ben je er nog steeds goed in?

Ik heb eigenlijk altijd goeie punten op de basisschool gehaald en nu is dat eigenlijk hetzelfde. Er is één vak die we niet hadden op de basisschool en dat is Latijn, daar ben ik eigenlijk erg goed in.

8. Welke eigenschap heb jij niet, maar zou je eigenlijk wel willen bezitten?

Jah, moeilijke vraag. Er is nu niet echt een eigenschap die ik perse zou willen bezitten. Maar ik zou toch wel wat minder chagrijnig willen zijn als ik moe ben… Telt dat mee?

9. Wat was de laatste keer dat je ontzettend hebt lopen fangirlen/fanboyen?

Vorige week toen ik The Winner’s Curse van Marie Rutkoski had uitgelezen. Mijn vriendinnen hebben weer eens moeten lijden… 😉
Ik had ook over het boek getweet en Marie Rutkoski had erop gereageerd, toen was ik echt een fangirl!

10. Je krijgt de kans om een fictief personage uit een boek/serie te halen, maar je moet wel een bestaand persoon in het boek/de serie stoppen die je goed kent. Wie zou je uit een serie/boek halen en wie zou je erin stoppen?

Uit de Edelstenen-trilogie zou ik de beste vriendin van Gwendolyn wisselen met mijn vriendin Mayra. Helaas komt in de Edelstenen-trilogie geen Pewdiepie voor, maar mijn opgewekte vriendin zou zeker passen in de trilogie want ze zou je ook uit de nood helpen.

11. Je krijgt de kans om een feest te organiseren waarbij je vijf gasten mag uitnodigen. Ze mogen dood/levend/fictief/bestaand zijn, alle opties staan open! Welke vijf personen nodig jij uit?

1. Mijn overleden opa: hij mag wel nog eens aan de top van de tafel zitten. Dat zou ik wel geweldig vinden.
2. Barack Obama: ik heb voor mijn keuze nu niet echt een specifieke reden. Maar ik denk dat als hij bij je aan tafel zit, hij een heel inspirerend persoon moet zijn.
3. Tahereh Mafi: wat zou ik niet doen om eens naast haar te zitten! Ze is mijn favoriete schrijfster… Moet ik nog een reden geven?
4. Adolf Hitler: zo kan ik hem -om het braafjes te houden- op de vingers tikken voor de miljoenen vermoorde joden.
5. Harry Potter: we moeten toch weten hoe het met zijn kinderen is, hé! Maar we hebben geluk want naar het schijnt, schrijft J.K Rowling een vervolg op de Potter-reeks. Joepie!

11 vragen voor de Genomineerden!

 1. Wat is jouw grootste droom? (Fantasie is toegelaten!)
 2. Als iemand mocht opstaan uit de dood, wie zou dat dan zijn?
 3. Hoe zie je jezelf over 40 jaar?
 4. Wat zou je tegen Robert Pattinson zeggen als je met hem op date mocht?
 5. Met welk fictief personage zou jij naar Parijs willen gaan?
 6. Wat is jouw secret verslaving?
 7. Als de wereld zou vergaan en het enige voedsel om te overleven zijn spruitjes. Zou jij overleven?
 8. Met welk fictief personage zou jij een dagje willen ruilen?
 9. Een jaar in de woestijn of een jaar op een onbewoond eiland?
 10. Zou jij liever een Disney-prinses zijn of Trish uit Divergent?
 11. Als je niet meer kon praten , zou dat een probleem voor jou zijn?

De 11 Genomineerden!

 1. Captured Moments
 2. Each Scare Has A Story
 3. Sensitive Booknerd
 4. Mijn Brein is een Boekenkast
 5. Femke leest!
 6. The world through my eyes
 7. Dream to read
 8. Zwartraafje
 9. Merith De Haas
 10. Joor Loves Writing
 11. Books I care about

5 thoughts on “Liebster Award Tag #2

 1. Dankjewel voor het taggen. Ik lees het jammer genoeg nu pas en heb eigenlijk net al gereageerd op de vragen waarvoor Vanessa met had getagd. Die verschijnen deze zondag op de blog. Ik ga echter nog proberen of ik nog de tijd vind om ook jouw vragen te beantwoorden. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.